Έτοιμος να γράψει... ιστορία είναι ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ, Γουίλιαμ Τροοστ-Εκόνγκ καθώς θα αγωνιστεί στο Copa Africa φορώντας ποδοσφαιρικά παπούτσια τα οποία έχουν φτιαχτεί από ανακυκλώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

Τα παπούτσια που θα φορά ο Εκόνγκ στο Copa Africa

Εντυπωσιακή είσοδο θα κάνει στο Copa Africa με τη φανέλα της Νιγηρίας, ο 30χρονος σέντερ μπακ που είναι ένας εκ των αρχηγών και δεν αποκλείεται να αγωνιστεί με το περιβραχιόνο στο σημερινό παιχνίδι της εθνικής του ομάδας με την Ισημερινή Γουινέα για την 1η αγωνιστική του πρώτου ομίλου.

Τα ποδοσφαιρικά λοιπόν παπούτσια που θα φορά ο Εκόνγκ, είναι φτιαγμένα από ζαχαροκάλαμο, υπολείμματα καλαμποκιού, μπαμπού και διάφορα άλλα ανακυκλώσιμα υλικά τα οποία είναι φιλικά προς το περιβάλλον.




Η ανθρώπινη πλευρά και οι ευαισθησίες του Εκόνγκ

Μάλιστα, πρόκειται για μια περίπτωση ποδοσφαιριστή που έχει ιδιαίτερες ευαισθησίες για το περιβάλλον καθώς και για ζητήματα ανθρωπιστικής φύσεως. Συγκεκριμένα, ο ίδιος έκανε πρόσφατα μια μεγάλη δενδροφύτευση στη Νιγηρία ενώ πριν από μερικούς μήνες είχε βρεθεί στον Ερυθρό Σταυρό για να ενημερωθεί για την κατάσταση των πληγέντων έπειτα από τις πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία δηλώνοντας πως θα βοηθήσει και αυτός από την πλευρά του όσο μπορεί.