Σε πελάγη… ευτυχίας πλέουν στην Ισημερινή Γουινέα μετά την πρόκριση στους «16» του Copa Africa και την επιβλητική νίκη με 4-0 επί της Ακτή Ελεφαντοστού.

Επίσημη αργία και πριμ 1 εκατ. ευρώ μετά την πρόκριση της Ισημερινής Γουνιέας στους «16» του Copa Africa

Η Ισημερινή Γουινέα ήταν καταιγιστική απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού την οποία και «συνέτριψε» με 4-0 ενώ είναι τέτοια η… τρέλα στις τάξεις της εθνικής ομάδας που ο πρόεδρος της χώρας κήρυξε την Τρίτη 23 Ιανουαρίου ως επίσημη αργία για τον θρίαμβο του συνόλου του Χουάν Μίχα.

Μάλιστα, ο πρόεδρος δεν σταμάτησε… εκεί αφού αποφάσισε να μοιράσει «μυθικό» πριμ σε κάθε μέλος της ομάδας μετά από αυτή την τεράστια επιτυχία. Συγκεκριμένα, κάθε μέλος της Ισημερινής Γουινέας θα λάβει ένα εκατομμύριο ευρώ για την εμφάνιση που πραγματοποίησε καθώς και άλλα 200.000 ευρώ επιπλέον για τα γκολ που σημειώθηκαν στον αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού. Με λίγα λόγια, κάθε γκολ που επιτεύχθηκε στο ματς θα… στοιχίσει 50.000 ευρώ.

Το ιστορικό της Ισημερινής Γουινέας στο Copa Africa

Η Ισημερινή Γουινέα έχει πάρει μέρος στο Copa Africa τέσσερις φορές. Το 2012 όπου ήταν συνδιοργανώτρια με την Γκαμπόν, η ομάδα έφτασε στα προημιτελικά κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού. Το 2015 που ανέλαβε να διοργανώσει μόνη της την διοργάνωση λόγω της κρίσης του Έμπολα έφτασε μέχρι τα ημιτελικά όπου και γνώρισε την ήττα από την Γκάνα. Στο Copa Africa το 2022 πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά αλλά ηττήθηκε από την Σενεγάλη.