Στην Ελλάδα για να ντυθεί και επίσημα στα ερυθρόλευκα βρίσκεται ο Νταβίντ Κάρμο, με τον Πορτογάλο κεντρικό αμυντικό να προσγειώνεται στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" περί τις 21:30 της Πέμπτης, 25 Ιανουαρίου, προκειμένου να ολοκληρώσει την μετακίνηση του στον Ολυμπιακό ο οποίος τον απέκτησε με τη μορφή δανεισμού από την Πόρτο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πόρτο θα λάβει 250.000 ευρώ, ενώ άλλα τόσα θα δοθούν εφόσον ο Ολυμπιακός κατακτήσει το πρωτάθλημα. 

Ο Νταβίντ Κάρμο έκανε δηλώσεις στο αεροδρόμιο, τονίζοντας: "Ήταν ανακουφιστικό, ήθελα πραγματικά να έρθω και να εκπροσωπήσω αυτή την ομάδα. Όλα είναι σε σωστό δρόμο και ανυπομονώ να παίξω και να εκπροσωπήσω τον Ολυμπιακό. Ένιωθα πως με ήθελε πολύ ο Ολυμπιακός, ήταν σημαντικό για μένα. Θα προσπαθήσω να ανταποδώσω τον τρόπο που με ήθελαν, παίζοντας καλά". 

Περνά από ιατρικά και ανακοινώνεται ο Κάρμο από τον Ολυμπιακό

Ο 24χρονος σέντερ μπακ αφού ολοκληρώσει με επιτυχία τα απαραίτητα ιατρικά και εργομετρικά τεστ στα οποία θα υποβληθεί στη συνέχεια θα υπογράψει το συμβόλαιο του με τους "ερυθρόλευκους" και θα ανακοινωθεί και επίσημα από την ΠΑΕ. Η συμφωνία μεταξύ του Ολυμπιακού και της Πόρτο περιλαμβάνει δανεισμό έως το καλοκαίρι καθώς και οψιόν αγοράς η οποία ανέρχεται στα 18 εκατομμύρια ευρώ. Ο Κάρμο ήταν ένας και από τους βασικούς στόχους της ομάδας του Πειραιά για την ενίσχυση της αμυντικής γραμμής, με τον Κάρλος Καρβαλιάλ να αναμένεται να τον συμπεριλάβει άμεσα στα πλάνα του.

carmo_olympiakos_4
carmo_olympiakos_3
carmo_olympiakos_2
carmo_olympiakos_1

Το who is who του Κάρμο

Ο Κάρμο ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα από την Μπράγκα ενώ το 2022 προσέλκυσε το ενδιαφέρον της Πόρτο η οποία έβγαλε το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ για να τον κάνει δικό της. Τη φετινή αγωνιστική περίοδο, ο Πορτογάλος στόπερ έχει καταγράψει επτά συμμετοχές με την πρώτη ομάδα της Πόρτο στο πορτογαλικό πρωτάθλημα ωστόσο η τελευταία φορά που αγωνίστηκε ήταν στις 11 Νοεμβρίου.

Από κει και πέρα, ο Κάρμο δεν βρισκόταν στα πλάνα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο ενώ οι τρεις τελευταίες φορές που αγωνίστηκε με τη φανέλα των "Δράκων" ήταν για παιχνίδια της δεύτερης ομάδας των Πορτογάλων. Πλέον, είναι έτοιμος για το νέο βήμα στην καριέρα του που θα τον βρει στα γήπεδα της Super League, με τον παίκτη να έχει ως βασικό στόχο να πάρει ματς στα πόδια του ως βασικός και να πρωταγωνιστήσει στην αμυντική γραμμή της νέας του ομάδας.

carmo_olympiakos_8
carmo_olympiakos_7
carmo_olympiakos_6
carmo_olympiakos_5