Ο Νέλσον Αμπέι που ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού ολοκλήρωσε με επιτυχία τις ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε και στη συνέχεια υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με τους "ερυθρόλευκους". Ο Άγγλος στόπερ βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη προκειμένου να γνωρίσει τους συμπαίκτες και το τεχνικό επιτελείο της νέας του ομάδας ενώ ακολούθησε κανονικό πρόγραμμα προπόνησης υπό τις οδηγίες του Κάρλος Καρβαλιάλ.

Η πρώτη προπόνηση του Αμπέι στου Ρέντη με τη φανέλα του Ολυμπιακού

Ο Αμπέι βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης (25/01) στου Ρέντη για να γνωριστεί με τη νέα του ομάδα, με τον Κάρλος Καρβαλιάλ να τον καλωσορίζει και να τον συστήνει στους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Μάλιστα, ο Πορτογάλος τεχνικός συμπεριέλαβε κανονικά τον 20χρονο κεντρικό αμυντικό στην προπόνηση ο οποίος έβγαλε κανονικά όλο το πρόγραμμα χωρίς πρόβλημα αφού και ο ίδιος βρίσκεται σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και προέρχεται από μια... γεμάτη σεζόν με τη φανέλα της Ρέντινγκ. Ενδεικτικό είναι ότι από το καλοκαίρι μέχρι και την περασμένη εβδομάδα, ο Αμπέι που είναι και διεθνής με όλες τις "μικρές" εθνικές της Αγγλίας κατέγραψε συνολικά 26 συμμετοχές αγωνιζόμενος για 2.257 λεπτά.

Εντυπωσιασμένοι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού από τις μετρήσεις του Αμπέι

Η απόδοση του Αμπέι στην προπόνηση καθώς και οι εξαιρετικές μετρήσεις του δεν άφησαν απαρατήρητους τους ανθρώπους του Ολυμπιακού οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν από τον νεαρό σέντερ μπακ ο οποίος αποτελεί την πέμπτη χειμερινή μεταγραφή των Πειραιωτών ενώ στο πρόσωπο του βλέπουν έναν παίκτη στην ουσία... επένδυση για το μέλλον. Μάλιστα δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός εντυπωσιασμένος από τον Αμπέι αφού τόσο ο ίδιος ο παίκτης όσο και η οικογένεια του έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι από τις εγκαταστάσεις στου Ρέντη και από τις συνθήκες που βρήκε ο νεαρός αμυντικός στους "ερυθρόλευκους".