O Ολυμπιακός έχει δύο στόχους. Το πρωτάθλημα και την Ευρώπη. Για να μπορέσει να επιτύχει, να μείνει "μέσα" και στους δύο, θα πρέπει να αλλάξει την εικόνα που παρουσιάζει έως σήμερα. Να συνεχίσει να νικάει. Να βοηθήσουν ουσιαστικά οι νέοι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν. Αλλά κυρίως, όλα τα μέλη του ρόστερ να δίνουν το 100% για την ομάδα. Τόσο από άποψη προσπάθειας μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όσο και σε ό,τι έχει να κάνει με το εκτός αγώνα κομμάτι. Στο οποίο ο Κάρλος Καρβαλιάλ δίνει πολύ μεγάλη σημασία.

Ο Πορτογάλος τεχνικός το θεωρεί εξίσου σημαντικό. Ου μην και περισσότερο, σε κάποιες περιπτώσεις. Και για αυτόν τον λόγο, αποφάσισε να μιλήσει στους ποδοσφαιριστές του. Προειδοποιώντας άπαντες, πως κανείς δεν μπορεί να είναι πάνω από την ομάδα. Κανείς δεν μπορεί να μην είναι στο 100%. Και όλοι πρέπει να βάλουν τον εαυτό τους σε διαδικασία κατανόησης της κατάστασης.

H… 100% προσήλωση στους στόχους του Ολυμπιακού

"Συγχαρητήρια για τη νίκη με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Είναι σημαντικό να χτίζουμε σερί και να παίρνουμε βαθμούς», είπε αρχικά ο Καρβαλιάλ, για να πάει στο... κυρίως πιάτο της ομιλίας του: «Θέλω να είστε όλοι συγκεντρωμένοι στον Ολυμπιακό. Στο τι κάνουμε εδώ. Και σε τίποτε άλλο. Οποιος δεν είναι 100% προσηλωμένος στην ομάδα, όποιος δεν είναι ικανοποιημένος ή πιστεύω ότι τον αδικώ, να μου το πει.

Θέλω στην ομάδα ποδοσφαιριστές που νοιάζονται για τον Ολυμπιακό. Οποιος δεν αισθάνεται καλά, όποιος θεωρεί ότι δεν θέλει να είναι εδώ, όποιος δεν θέλει να δώσει τα πάντα για την ομάδα, είναι ελεύθερος να φύγει. Δεν έχουμε χρόνο να χάσουμε. Κανείς μας δεν είναι πάνω από την ομάδα.

Η ομάδα αυτή θέλει ποδοσφαιριστές που παλεύουν για το καλό της με κάθε τρόπο. Αυτή είναι η νοοτροπία μας και η σκέψη μας. Θέλω παίκτες ακόμη κι αν μπαίνουν αλλαγή ή δεν παίζουν, να είναι θετικοί και να δίνουν τα πάντα για τον Ολυμπιακό".

Το μήνυμα Καρβαλιάλ για το ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού

Ο Καρβαλιάλ αναφέρθηκε και στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, για την 21η αγωνιστική της Super League, μιλώντας για νίκη, αλλά και για πρόκληση. Αναλυτικά: "Εχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο παιχνίδι, ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Δεν έχει τελειώσει τίποτα για εμάς. Είμαστε μέσα στο πρωτάθλημα. Εάν νικήσουμε την Κυριακή, θα δείξουμε σε όλους ότι είμαστε εδώ και ότι θα παλέψουμε μέχρι το τέλος για τον. Αν νικήσουμε θα βάλουμε προβλήματα στους αντιπάλους μας. Είναι μια μεγάλη πρόκληση. Και όλοι πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να νικήσουμε".