Η ΑΕΚ ξεκίνησε τη νέα χρονιά με στόχους, όνειρα και "δίψα" για διακρίσεις και επιτυχίες τόσο σε εγχώριο όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Κάτι που όχι μόνο δεν ήρθε αλλά φαντάζει όνειρο απατηλό λόγω της πορείας που διανύει και της κατάστασης στην οποία βρίσκεται όπου αναζητείται το... αντίδοτο για να ανακάμψει και να δώσει επιτέλους τέλος στο "μαρτύριο" που περνά τόσο η ίδια όσο και οι οπαδοί της.

Η έλευση του Ζουάν Πλάθα στον πάγκο της "Ένωσης" και το πρότζεκτ το οποίο είχαν οι "κιτρινόμαυροι" έμοιαζε πολλά υποσχόμενο όμως μόνο έτσι δεν εξελίχθηκε. Πολλοί παίκτες ήρθαν, άλλοι έφυγαν, ουσιαστικός "κορμός" στην ομάδα δεν υπήρξε ποτέ, με τον Ισπανό προπονητή να αποχωρεί από την ΑΕΚ και τη θέση του να παίρνει ο Ηλίας Ζούρος ο οποίος όσο κλισέ κι αν ακούγεται, δεν έχει και το... μαγικό ραβδάκι για να ανατρέψει εύκολα την δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω της λάθος διαχείρισης των τελευταίων χρόνων.

Ο Πλάθα, οι ελπίδες της ΑΕΚ και η... κατάληξη

Πριν το ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής περιόδου, η ΑΕΚ ήθελε να τελειώσει με τα κακώς-κείμενα της περυσινής χρονιάς και να δημιουργήσει ένα σύνολο που θα πρωταγωνιστήσει τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη ενώ το μεγάλο στοίχημα ήταν να επιστρέψει ξανά ο κόσμος στο γήπεδο. Ο Μάκης Αγγελόπουλος αποφάσισε να δώσει τα "κλειδιά" της ομάδας του στον πολύπειρο προπονητή, Ζουάν Πλάθα που ήρθε στην Ελλάδα με τις καλύτερες βλέψεις.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cveg4q8cwys9)
Ο Ισπανός τεχνικός ήρθε με αρκετή όρεξη για δουλειά ενώ ο ίδιος είχε είχε στην παρουσίαση του πως στόχος είναι να μην γίνουν λάθος επιλογές στους παίκτες που θα αποκτηθούν και πως κύριο μέλημα είναι να ενταχθούν στο ρόστερ παίκτες που θα σκέφτονται την ομάδα και όχι το συμβόλαιο που θα υπογράψουν. 

H κατάληξη; 14 Ιουνίου του 2023 ανακοινώθηκε με διετές συμβόλαιο, 25 Ιανουαρίου "τελείωσε" πρόωρα από την ΑΕΚ. Τα πράγματα δεν κύλησαν όπως και οι δυο πλευρές φανταζόντουσαν και όχι γιατί ο Πλάθα είναι κακός προπονητής αλλά γιατί δεν υπήρχε ξεκάθαρο πλάνο από τον ίδιο σύλλογο για το πως θέλει και με ποιους θέλει να πορευτεί.

Άλλοι ήρθαν... άλλοι έφυγαν, με την φιλοσοφία της ΑΕΚ να γεννά ερωτηματικά

Το μεγάλο στοίχημα για όλες τις ομάδες κάθε σεζόν είναι οι παίκτες να "δέσουν" μεταξύ τους αλλά και να υπάρχει και ένας "κορμός" στον οποίο ο κάθε σύλλογος θα... χτίσει. Αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση της ΑΕΚ αφού η λογική με την απόκτηση πολλών παικτών της αποδείχθηκε εντέλει μοιραία αφού στην ομάδα ομοιογένεια δεν υπήρξε και ούτε υπάρχει μέχρι σήμερα.

Πολλοί παίκτες ήρθαν, άλλοι έφυγαν και ένα γιατί ταλανίζει όλους όσους βλέπουν την ΑΕΚ να παίρνει αγωνιστικά την... κάτω βόλτα. Με τους καλύτερους... οιωνούς στήθηκε το φετινό ρόστερ της "Ένωσης" η οποία είχε ένα "καυτό" μεταγραφικά καλοκαίρι θυμίζοντας τη δεκαετία 2018/19. Χολ, ΜακΡέι Τίλμαν, Καμπένγκελε, Κουζμίνσκας, ΜακΛέμορ και Ραντλ ήταν οι ξένοι που αποκτήθηκαν στην αρχή ενώ έμφαση δόθηκε και στο ελληνικό στοιχείο με την στελέχωση των Νετζήπογλου, Κουζέλογλου, Χατζηδάκη και Καράμπελα. Στη συνέχεια υπήρξαν αποχωρήσεις με αποτέλεσμα να αποκτηθούν τον Ιανουλάριο και οι Νάιτ, Λίντο, Χόλινς.

Ο ΜακΛέμορ που αποτέλεσε μια από τις κορυφαίες μεταγραφές της ΑΕΚ, αποχώρησε από τον σύλλογο τον Δεκέμβρη για εξωαγωνιστικούς λόγους, με το τέλος μεταξύ των δυο πλευρών να λήγει πρόωρα και άδοξα. Μεγάλο ερωτηματικό γεννά η κίνηση της "Ένωσης" να "τελειώσει" τον Ρίκι Λίντο μόλις 12 μέρες μετά την απόκτηση του δίχως μάλιστα να προλάβει να αγωνιστεί με την "κιτρινόμαυρη" φανέλα.

Πως από την... κορυφή της Ευρώπης η AEK έχει μείνει μακριά από τις επιτυχίες

Η σεζόν 2017/18 ήταν μία από τις κορυφαίες στην ιστορία της ΑΕΚ. Μια ομάδα που εντυπωσίαζε άπαντες με την αγωνιστική εικόνα που παρουσίαζε στο παρκέ, ένα σύνολο παικτών με αρκετή χημεία και πάθος σε κάθε "μάχη" που έδινε, ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου κατακτώντας το Basketball Champions League και κατ' επέκταση το τρίτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyvklsuh0uux)
Η επόμενη μέρα μετά το τρομερό αυτό επίτευγμα φάνταζε πολλά υποσχόμενη ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη ειδικά από τη στιγμή που αντί η ΑΕΚ να κρατήσει τους περισσότερους από τους πρωταγωνιστές της τεράστιας αυτής της επιτυχίας, οδηγήθηκε στο να αναλώνεται σην απόκτηση νέων παικτών που εντέλει δεν "κούμπωσαν" ποτέ στην ομάδα. Οι "κιτρινόμαυροι" που αποτελούσαν μετά από την μυθική σεζόν του τροπαίου... φόβητρο για κάθε ευρωπαϊκή ομάδα χρόνο με τον χρόνο έφτασαν να αποχαιρετούν  πρόωρα την διοργάνωση και να "σβήνουν" τα όνειρα του κόσμου της που ανυπομονεί να δει την αγαπημένη τους ομάδα ξανά στην κορυφή του κόσμου.

Πρωτάθλημα ούτε με... κυάλια, σε "τεντωμένο σχοινί" η Ευρώπη

Μία από τις προκλήσεις που "κρύβει" το ελληνικό πρωτάθλημα είναι να βρεθεί η ομάδα που θα καταφέρει να "σπάσει" το δίπολο κυριαρχίας του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Αν και η ΑΕΚ είχε παρουσιάσει σημάδια βελτίωσης τα προηγούμενα χρόνια και βρισκόταν στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας, τη φετινή χρονιά τα πράγματα έχουν πάρει την... κάτω βόλτα.

Μετά την απομάκρυνση του Ζουάν Πλάθα, ο Ηλίας Ζούρος ανέλαβε το "τιμόνι" της "Ένωσης". Η ΑΕΚ που γνωρίζει ήττες-σοκ μέσα στη σεζόν από ομάδες που άλλοτε "καθάριζε" με ευκολία, πλέον βρίσκεται στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα διανύοντας μια από τις χειρότερες χρονιές των τελευταίων χρόνων. Και από εκεί που έλεγε πως τουλάχιστον θα "χαμογελούσε" στην Ευρώπη, πλέον η πρόκριση της στα προημιτελικά του Basketball Champions League δυσκολεύει επικίνδυνα αφού σημείωσε την τρίτη της διαδοχική ήττα και πλέον αναζητά ένα.. θαύμα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyy7mkpj2m2h)
Η κριτική από τον κόσμο της ΑΕΚ καλά... κρατεί αφού υπάρχουν πολλές απορίες σχετικά με την φιλοσοφία που έχει πλέον η ομάδα τους ενώ άπαντες στο "κιτρινόμαυρο" στρατόπεδο ψάχνουν να βρουν το ίσως... μαγικό για την κατάσταση φίλτρο προκειμένου να ξορκίσουν την αγωνιστική "κατάρα" με την οποία "παλεύουν" τα τελευταία χρόνια.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyvkuxedxsm1)