Αρχή, μέση, τέλος, λογική. Στοιχεία που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηρίσουν το φετινό Ολυμπιακό στο σύνολό του. Αλλά μπορούν με ακρίβεια να εξηγήσουν τι είδαμε το απόγευμα του Σαββάτου στο Γεώργιος Καραϊσκάκης από τους Ερυθρόλευκους. Καθώς αυτό το 4-0 επί του ΟΦΗ για την 22η αγωνιστική της Super League ήταν ίσως η πιο... ποδοσφαιρική παράσταση της ομάδας του Μεγάλου Λιμανιού στη διάρκεια της φετινής χρονιάς. Και ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος φέρει μεγάλη ευθύνη για αυτό που συνέβη.

Μετά το τέλος του αγώνα στο Φάληρο 45χρονος Έλληνας προπονητής υποστήριξε ότι αυτό που έκαναν ο ίδιος και οι συνεργάτες του ήταν το αυτονόητο: Προσπάθησαν να δώσουν ισορροπία σε όλες τις γραμμές της ομάδας. Και κυρίως έβαλαν τους σωστούς ποδοσφαιριστές, στις κανονικές τους θέσεις, εκεί που μπορούν να αποδώσουν καλύτερα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz1l418d1z1t)

Ένας Ολυμπιακός από τον οποίο απουσίαζε η λογική

Όσο κι αν αυτό φαντάζει ανάξιο λόγου, η αλήθεια είναι πως η λογική, η επιλογή του προφανούς, δεν ήταν αυτό που συνέβαινε έως τώρα στον Ολυμπιακό. Τη στιγμή που η λογική (σε επιλογές, τακτική, θέσεις, αμυντική λειτουργία) επικράτησε οτιδήποτε άλλο πέρα από μία ευρεία νίκη θα αποτελούσε έκπληξη, όχι μόνο με τον ΟΦΗ αντίπαλο, άλλα και με κάθε άλλη ελληνική ομάδα.

Φυσικά μέσα από μία νίκη, από ένα παιχνίδι γενικότερα προκύπτουν και πρόσωπα που ξεχωρίζουν. Η υπέροχη του Νταβίντ Κάρμο στην αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού είναι εκκωφαντικά εμφανής. Το all around παιχνίδι του Τσικίνιο, είναι τόσο υψηλού επιπέδου, που επιβεβαιώνει όσα γράφουμε όλο αυτό το διάστημα, ότι ο τρόπος παιχνιδιού του και η συνολική του αντιμετώπιση απέναντι στο ποδόσφαιρο φέρνει στο μυαλό τον Γκιγιέρμε.

Το πρωτόγνωρο στοιχείο της νίκης του Ολυμπιακού επί του ΟΦΗ

Από κει και πέρα όμως, το εντυπωσιακό στοιχείο του αγώνα του Σαββάτου και της εύκολες νίκες του και της εύκολης νίκης του Ολυμπιακού, δεν ήταν άλλο από το γεγονός ότι για πρώτη φορά στη διάρκεια της φετινής σεζόν και οι 4 ποδοσφαιριστές της επιθετικής γραμμής πέτυχαν γκολ.

Μασούρας, Ελ Κααμπί, Ποντένσε και Φορτούνης, έπαιξαν ξανά μαζί μετά από σχεδόν δύο μήνες και υπενθύμισαν γιατί ο Ολυμπιακός είχε τόσο μεγάλη επιθετική υπεροπλία στην αρχή της σεζόν.

Ολυμπιακός - ΟΦΗ 4 - 0 | Highlights - Stoiximan Super League - 10/02/2024 | COSMOTE SPORT HD

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ καλείται να… ξεμπερδέψει τον Ολυμπιακό

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος ανακοινώθηκε επίσημα και έκανε ήδη την πρώτη του προπόνηση με τον Ολυμπιακό, είναι σαφές πως κατάλαβε ότι έχει να κάνει με μία ομάδα υψηλής ποιότητας. Η οποία ωστόσο είναι μπερδεμένη από ορισμένες χωρίς λογική επιλογές των πρώην προπονητών της και το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη απλότητα. Τα βασικά.

Χωρίς τακτικές ακροβασίες ή εξεζητημένες επιλογές στις θέσεις των ποδοσφαιριστών. Ο καθένας στη θέση του, με ξεκάθαρους ρόλους, γρήγορο και άμεσο ποδόσφαιρο. Στοιχεία που χαρακτηρίζουν την προπονητική πορεία του Βάσκου τεχνικού. Και όλοι ελπίζουν ότι το ίδιο θα συμβεί και στη διάρκεια της παρουσίας του στο Μεγάλο Λιμάνι.