Τρία χρόνια μακριά από την Εθνική Γερμανίας μάλλον ήταν... πολλά για τον Τόνι Κρόος ο οποίος αν και είχε ανακοινώσει την αποχώρηση του από το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα τον Ιούλιο του 2021 έκανε γνωστό μέσω ανάρτησης του στα social media πως λόγω του ότι του ζήτησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιούλιαν Νάγκλεσμαν να επιστρέψει ξανά στην ομάδα, ο ίδιος επέλεξε να πει το μεγάλο... ναι και να φορέσει ξανά το εθνόσημο.

Επιστρέφει μετά από τρία χρόνια στην εθνική Γερμανίας ο Τόνι Κρόος

Το Euro του 2020 μόνο ιδανικά δεν είχε πάει για την Γερμανία αφού το... ταξίδι της ολοκληρώθηκε πρόωρα στη φάση των "16" μετά τον αποκλεισμό της από την Αγγλία, σε νοκ άουτ αναμέτρηση. Στις αρχές του Ιουλίου του 2021, ο Τόνι Κρόος αποφάσισε να αποσυρθεί από την εθνική του ομάδα εξηγώντας ότι μεταξύ άλλων πως ο λόγος της απόσυρσης του ήταν για να αφοσιωθεί στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο και στην οικογένειά του.



"Παιδιά, γρήγορα και ανώδυνα: Από το Μάρτιο και μετά θα παίζω ξανά στην εθνική Γερμανίας. Γιατί; Επειδή ο προπονητής της εθνικής ομάδας μου το ζήτησε, επειδη θέλω κι επειδή είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν περισσότερα πράγματα που είναι δυνατά με την ομάδα στο EURO απ' όσο πιστεύει αυτή τη στιγμή ο περισσότερος κόσμος", ανέφερε στη λεζάντα της ανάρτησης του ο Κρόος.

Ο Κρόος έχει ζήσει μεγάλες χαρές με την "Μάνσαφτ" με την οποία πανηγύρισε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στα γήπεδα της Βραζιλίας το 2014. Σε 11 χρόνια που φόρεσε το εθνόσημο, ο Γερμανός μέσος έχει καταγράψει 106 συμμετοχές με απολογισμό 17 γκολ.