Πολλά είναι τα πρόσωπα που ξεχωρίζουν από τη φετινή ΑΕΚ που φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας, με τον Νίκλας Ελίασον να είναι ένα από τα βασικά γρανάζια της επιθετικής λειτουργίας της "Ένωσης". Ο Σουηδός εξτρέμ έχει γεννηθεί ξανά από τις... στάχτες του τραυματισμού του και όχι απλά προσφέρει λύσεις αλλά πραγματοποιεί σεζόν... καριέρας με την "κιτρινόμαυρη" φανέλα ενώ από δημιουργός έχει να καυχιέται πως είναι και πολύ καλός σκόρερ αφού δεν διστάζει μόλις του δοθεί η ευκαιρία να "τιμωρήσει" τα αντίπαλα δίχτυα.

Η ιστορική και παραγωγική χρονιά του Ελίασον που... εκτοξεύει τον ίδιο και την ΑΕΚ

Ο Νίκλας Ελίασον... βγάζει μάτια με τη φανέλα της ΑΕΚ και πραγματοποιεί την κορυφαία του και πιο παραγωγική χρονιά της καριέρας του. Την περυσινή χρονιά μπορούσε να αρκεστεί ως απλός δημιουργός. Τη φετινή σεζόν όχι απλώς δημιουργεί και είναι ένας μόνιμος κίνδυνος για τις αντίπαλες άμυνες αλλά πατάει με αξιώσεις την περιοχή και σκοράρει φτάνοντας τα πέντε του γκολ στη Super League.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cxrkdtu7eh09)
Μάλιστα, με τα πέντε γκολ που έχει πετύχει, ο Σουηδός εξτρέμ έχει πολλούς λόγους να... χαμογελά αφού έχει σημειώσει ατομικό ρεκόρ πετυχαίνοντας τα περισσότερα γκολ του σε πρωτάθλημα μεγάλης κατηγορίας. Και τι εννοούμε με αυτό; Επτά γκολ είχε πανηγυρίσει με τη φανέλα της Νιμ όταν όμως αγωνιζόταν στην Ligue 2 τη σεζόν 2021/22 ενώ με τη φανέλα της γαλλικής ομάδας είχε βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα τέσσερις φορές όταν και αγωνιζόταν στα... μεγάλα σαλόνια της Ligue 1 την αγωνιστική περίοδο 2020/21.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cwm087t5vmn5)
Τη φετινή σεζόν με την "κιτρινόμαυρη" φανέλα, ο 28χρονος σε 35 εμφανίσεις του, έχει σκοράρει 5 γκολ και έχει μοιράσει 9 ασίστ (6 στο πρωτάθλημα), δείχνει πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση ενώ βάζει το δικό του... λιθαράκι στις υποδειγματικές επιθέσεις της "Ένωσης" που "πνίγει" τους αντιπάλους της με την ένταση που βγάζει στον αγωνιστικό χώρο. Δημιουργεί, "σερβίρει" το ένα γκολ μετά το... άλλο και δείχνει και τις αρετές του στο σκοράρισμα με κάθε τρόπο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czdi42o8gt8h)

Η αναγέννηση του Ελίασον - Από "μαέστρος" των ασίστ σε... μάστερ του σκοραρίσματος

Ήταν Νοέμβριος του 2022 όταν ο Νίκλας Ελίασον και η ΑΕΚ είχαν να διαχειριστούν κάτι αναπάντεχο. Εκεί όπου ο Ελίασον "πέταγε" με την "κιτρινόμαυρη" φανέλα, τραυματίστηκε σοβαρά με αποτέλεσμα να περάσει την πόρτα του χειρουργείου καθώς είχε υποστεί κάταγμα περόνης. Αφού έμεινε μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους για περίπου τρεις μήνες, επέστρεψε στην αγωνιστική δράση  τον Ιανουάριο του 2023 και γνώρισε την αποθέωση από τους χιλιάδους φίλαθλους της ΑΕΚ με τους οποίους πανηγύρισε και στο τέλος της σεζόν το νταμπλ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cxoc4n3mtf1d)
Την περυσινή χρονιά, μπορεί να δημιουργούσε καθώς ολοκλήρωσε τη χρονιά με 7 ασίστ ωστόσο δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα ούτε για μια φορά. Είχε τις ευκαιρίες όμως δεν μπορούσε να τις μετουσιώσει σε γκολ. Στην περίπτωση του, είναι αυτό που λέμε, κάθε χρόνο και... καλύτερος. Η δημιουργία δεν μπορεί να λείψει από τον Ελίασον. Την έχει μέσα του. Τι καλύτερο όμως για έναν προπονητή και εδώ μπορεί να... τρίβει τα χέρια του ο Ματίας Αλμέιδα, να βλέπει έναν εκ των βασικών "μαέστρων" των ασίστ, να εξελισσεται και σε... μάστερ του σκοραρίσματος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czdjdbm7dw09)