Η Φενέρμπαχτσε... απασφάλισε μετά τα επεισόδια που έγιναν στο τέλος του αγώνα με την Τραμπζονσπόρ. Η τουρκική ομάδα, την οποία θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στα προημιτελικά του Europa Conference League, από εκείνη τη στιγμή και μετά είναι στα... κάγκελα. Οι αναφορές που γίνονται δεν είναι μόνο για τα επεισόδια αλλά και για γενικότερες αδικίες σε βάρος της. Σε αυτές αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Φενέρμπάχτσε, Αλί Κοτς, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.

Ο ισχυρός άνδρας της Φενέρμπαχτσε άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και την αποχώρηση από το πρωτάθλημα της Τουρκίας.

«Υπάρχει ένας συστηματικός πόλεμος με συνεχείς αδικίες εις βάρος; Της Φενέρ, κάτι που γίνεται αδιάκοπα από τις 3 Ιουλίου. Αντιμετωπίζουμε αυτές τις αδικίες καθημερινά.

Είμαστε ένας σύλλογος που υπηρετεί τη χώρα, από την ανάδειξη αθλητών και τους δεσμούς με την κοινωνία, μέχρι τις πορείες μας στο εξωτερικό. Όμως δεν μας αναγνωρίζουν τίποτα και μας πολεμούν. Γι’ αυτό, ως ένας σύλλογος με τόσα εκατομμύρια κόσμου από πίσω του, καλούμε τους φιλάθλους μας να αποφασίσουν. Έχουμε τρεις επιλογές μπροστά μας.

Υποβιβασμός στο κατώτερο πρωτάθλημα, τερματισμός ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων για λίγο ή αγορά θέσης στο εξωτερικό. Θα αποφασίσει η γενική συνέλευση. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά τώρα ποια θα κάνουμε, αλλά εγγυώμαι ότι δεν θα συμπεριφερθούμε σαν να μην συνέβη τίποτα. Συναντηθήκαμε με όλους τους χορηγούς μας και λάβαμε τη γραπτή έγκρισή τους. Όπου κι αν είμαστε θα είναι και αυτοί εκεί. Καλώ τον κόσμο να προσέλθει για να ψηφίσει στο ‘Σουκρού Σαράτσογλου’ για να δείξουμε ότι είμαστε ενωμένοι, ο ένας δίπλα στον άλλο, σε αυτή την ιστορικά κρίσιμη στιγμή», ανέφερε ο Αλί Κοτς.