Η ετήσια φαρσκωμωδία του ελληνικού ποδοσφαίρου συνεχίζεται δυστυχώς για άλλη μια σεζόν, κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα στην σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ όπου και ο πρόεδρος, Τάκης Μπαλτάκος τόνισε ότι τη δεδομένη στιγμή η απόφαση της ομοσπονδίας είναι να διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ του Παναθηναϊκού και τον Άρη κεκλεισμένων των θυρών.

Ο λόγος; Γιατί το Πανθεσσαλικό δεν πληροί τις προϋποθέσεις λόγω των καμερών και του ηλεκτρονικού εισιτήριου που έχει θέσει ως προϋπόθεση η κυβέρνηση για να διεξαχθεί παιχνίδι με θεατές. Αν ρωτήσει κανείς το συμπέρασμα μετά τη σημερινή σύσκεψη, θα σου απαντήσει πως απλά ο τελικός θα γίνει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στον Βόλο. Το αν θα υπάρξει το ενδεχόμενο να υπάρχει κόσμος στις εξέδρες παραμένει για την ώρα άγνωστο. Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο Αχιλλέας Μπέος είχε δηλώσει ότι ο τελικός μπορεί να γίνει με 15.000 φιλάθλους όμως η πλευρά του Παναθηναϊκού ήθελε περισσότερα εισιτήρια.
 

Κεκλεισμένων των θυρών αποφάσισε η ΕΠΟ για τον τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό

Θυελλώδης ήταν η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ αναφορικά με τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος. Αν και ο Αχιλλέας Μπέος δήλωσε στην αρχή ότι ο τελικός μπορεί να διεξαχθεί υπό προϋποθέσεις με 15.000 φιλάθλους, κάτι που δεν ικανοποιούσε την πλευρά του Παναθηναϊκού που ήθελε περισσότερα εισιτήρια, με την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος υποστήριξε ότι η απόφαση της ομοσπονδίας είναι να γίνει το ματς κεκλεισμένων των θυρών από τη στιγμή που το Πανθεσσαλικό δεν πληροί τις προϋποθέσεις τη δεδομένη χρονική στιγμή με τις κάμερες και το ηλεκτρονικό εισιτήριο. 

Υπενθυμίζεται ότι ο αγώνας του Βόλου με την Κηφισιά το ερχόμενο Σάββατο θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών με απόφαση της ΔΕΑΒ. καθώς στο Πανθεσσαλικό δεν λειτουργούν οι κάμερες του ηλεκτρονικού συστήματος εποπτείας όπως έχει ορίσει σαν προϋπόθεση η κυβέρνηση για να διεξάγονται παιχνίδια με την παρουσία φιλάθλων.

Το παρών στη σύσκεψη έδωσαν ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος, από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας ο Διευθυντής κ. Γιώργος Ντιζές, ο υποδιευθυντής κ. Θανάσης Κουλούρης, ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος, ο Αντιπρόεδρος Λεωνίδας Μπουτσικάρης ενώ από τον Άρη ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Θόδωρος Καρυπίδης και ο αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος Παναγιώτης Μπιλίρης.


Μπέος: "Ναι υπό προϋποθέσεις με 15.000 φιλάθλους, θέλει περισσότερους ο Παναθηναϊκός"

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μπέος:

"Βρίσκομαι εδώ γιατί προσκλήθηκα από τον κ. Μπαλτάκο. Αλλά η παρουσία μου δεν έχει κάποιο νόημα, γιατί ως δήμαρχος της πόλης πρόθεσή μου είναι ο τελικός να γίνει μία γιορτή του ποδοσφαίρου. Οι λεπτομέρειες κι όλα τα υπόλοιπα είναι απόφαση της Ομοσπονδίας και των δύο ομάδων, να συναινέσουν στις λεπτομέρειες. Εγώ έδωσα το "πράσινο φως"".

Σε ερώτηση γιατί άλλαξε στάση φέτος σε σχέση με πέρυσι, απάντησε:

"Παραμένω στην ίδια προσέγγιση, αλλά με γνώμονα την ιστορία των δύο ομάδων, ότι στο παρελθόν δεν είχαν την ίδια αντιπαλότητα όπως Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός ή Άρης-ΠΑΟΚ, είπαμε κάτω από προϋποθέσεις να έρθει ο κόσμος στον Βόλο.

Και για τον Βόλο, την πόλη και για το ποδόσφαιρο, να υπάρξουν στο Πανθεσσαλικό 15.000 φίλαθλοι. Ο κ. Αλαφούζος ήταν αρνητικός γιατί ήταν λίγοι οι φίλαθλοι, ήθελε περισσότερα εισιτήρια. Τις αποφάσεις αυτές θα τις πάρει η ΕΠΟ με τις ομάδες"