Απ’ όποια τακτική προσέγγιση κι αν αποκρυπτογραφήσει κανείς όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής στον αγωνιστικό χώρο της “Opap Arena”, θα διαπιστώσει ότι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επικράτησε κατά κράτος του Ματίας Αλμέιδα.

Όσα ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ κι αν ανατρέξουμε τα τελευταία χρόνια, ακόμη και σε αναμετρήσεις που επικράτησαν οι “ερυθρόλευκοι” δεν υπήρξε τόσο μεγάλο τακτικό και ποιοτικό χάσμα υπέρ των Πειραιωτών. Ούτε στο περσινό εντυπωσιακό 1-3.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cr4nqwychord)

ΑΕΚ - Ολυμπιακός ή... όταν μπορεί να σε τρελάνει το ποδόσφαιρο

Στη βραδιά της μεγάλης επιστροφής του Γιώργου Αθανασιάδη στα “κιτρινόμαυρα” δοκάρια μετά από ένα τετράμηνο στο οποίο ο Έλληνας πορτιέρο βίωσε την απόλυτη απαξίωση, ο διεθνής πορτιέρο ήταν ο βασικός λόγος για τον οποίο οι “ερυθρόλευκοι” δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα και να εξαργυρώσουν την εμφανή ανωτερότητά τους.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d084koya5t2h)

Αυτή, όμως, είναι και η ιδιαιτερότητα του ποδοσφαίρου. Η φύση του αθλήματος είναι τέτοια που μπορεί να σε… τρελάνει! Όπως και η στατιστική του!

Πάρτε για παράδειγμα δύο από τα τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού σε Europa Conference League
 και Super League. Στο ένα – απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ - οι “ερυθρόλευκοι” πέτυχαν όχι ένα, όχι δύο, αλλά έξι γκολ υπογράφοντας τη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία των Κυπέλλων Ευρώπης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cztuhb2ay10p)

Στο δεύτερο – αυτό με την ΑΕΚ – έφυγαν ηττημένοι από τη Νέα Φιλαδέλφεια περιορίζοντας πλέον στο ελάχιστο τις πιθανότητες; για κατάκτηση του πρωταθλήματος στη Super League.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d086muq6d6b5)

Οι τελικές εντός εστίας του Ολυμπιακού με Μακάμπι και ΑΕΚ

Όσο απίθανο κι αν ακούγεται σε δύο παιχνίδια που ο Ολυμπιακός πέτυχε έξι και... μηδέν γκολ αντίστοιχα, είχε σχεδόν τον ίδιο αριθμό τελικών προσπαθειών εντός εστίας. 8 στο Βελιγράδι κόντρα στους Ισραηλινούς, 6 απέναντι στην “Ένωση”. Και αναφερόμαστε σε έξι τελικές εντός εστίας σε φάσεις… μισών γκολ!

Από τα τρελά και παλαβά του ποδοσφαίρου. Στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός είχε ποσοστό ευστοχίας (6 στα 8) που θα ζήλευαν… ο Λούκα Ντόντσιτς και ο Στεφ Κάρι, στην “Αγιά Σοφιά” οι παίκτες του θαρρείς και ήταν… τσακωμένοι με το γκολ!