Η πιο μεγάλη ώρα για την ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού είναι... τώρα! Οι "ερυθρόλευκοι" που κόντρα στην ισχυρή Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία έφυγαν αλώβητοι με ισοπαλία (28-28), ήρθε η στιγμή να υποδεχτούν (27/04, 16:30) στο κλειστό της Ηλιούπολης τους Ούγγρους για τη ρεβάνς των ημιτελικών του EHF European Cup και έχουν μοναδική ευκαιρία να πάρουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους την πρόκριση σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης αποκλείοντας μια από τις δυνάμεις του ευρωπαϊκού χάντμπολ! Θέλουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους και με... σύμμαχο τον κόσμο τους να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο που θα τους δώσει την ευκαιρία να "παλέψουν" για την κούπα!

Μάλιστα, η ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού είναι και το τρίτο τμήμα του συλλόγου (ποδόσφαιρο, πόλο ανδρών) που πως τα έφερε η μοίρα, θα αντιμετωπίσει την Φερεντσβάρος μέσα στη αγωνιστική περίοδο 2023/24. Ο στόχος είναι ένας και είναι η πρόκριση. Μια ιστορική πρόκριση. Αυτό τονίζει και στα parapolitika.gr, ο εξτρέμ του Ολυμπιακού, Γιώργος Παπαβασίλης ο οποίος δήλωσε ότι η ομάδα του οφείλει να "παλέψει" για το τρόπαιο, ότι παρά το γεγονός ότι στο πρώτο ματς βρέθηκαν να χάνουν με τρία γκολ διαφορά δεν τα... παράτησαν. Αναλύει το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να πάρει την πρόκριση, σ ένα ματς το οποίο χαρακτηρίζει ως ένα από πιο κομβικά της σεζόν και εστιάζει στην επιθυμία να δώσει ο κόσμος να βρεθεί στο πλάι τους για να τους υποστηρίξει.

Γιώργος Παπαβασίλης: "Να διατηρήσουμε τα καλά στοιχεία που παρουσιάσαμε στη Βουδαπέστη"


Περιμένατε να φύγετε με την ισοπαλία από την Ουγγαρία απέναντι σε έναν τόσο ισχυρό αντίπαλο που θεωρείται και μια από τις δυνάμεις του ευρωπαϊκού χάντμπολ; 

"Στόχος μας ήταν εξ' αρχής ένα θετικό αποτέλεσμα παρά τις απουσίες που μπορεί να είχαμε, συγκεκριμένα του Κοτανίδη και του Δομπρή. Αντιμετωπίσαμε για πρώτη φορά την Φερεντσβάρος. Όπως αποδείχθηκε είναι μια πολύ καλή ομάδα. Μπορεί να πει κανείς πως είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα καθώς ήμασταν πίσω σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και φυσικά είναι ένα αποτέλεσμα το οποίο ευνοεί πιο πολύ εμάς στη ρεβάνς".

Ποια ήταν τα σημεία-κλειδιά στο πρώτο ματς που σας επέτρεψαν να είστε κοντά στο σκορ, να αντιδράσετε στο τέλος και να ισοφαρίσετε;

"Σίγουρα ένα από τα βασικότερα σημεία - κλειδιά τα οποία μας οδήγησαν σε αυτό το καλό αποτέλεσμα ήταν όπως και στα περισσότερα παιχνίδια η άμυνα μας σε συνδυασμό με μια πολύ καλή απόδοση από τον τερματοφύλακα μας. Πολύ βασικό είναι ότι ακόμα και στο σημείο που βρεθήκαμε να χάνουμε με διαφορά τριών γκολ σ' ένα κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού, εμείς δεν τα παρατήσαμε, συνεχίσαμε να παλεύουμε και φέραμε το παιχνίδι στα ίσα".

Πόσο μεγάλο ρόλο έπαιξαν οι δυο σημαντικές απουσίες της Φερεντσβάρος, με τη μία εξ' αυτών τον βασικό της πλέι μέικερ;

"Γνωρίζαμε ότι η Φερεντσβάρος έπαιζε με μείον πολύ σημαντικούς παίκτες για αυτήν. Ειδικότερα ο πλέι μέικερ είναι ένας παίκτης με τρομερή ποιότητα, είναι γνωστός στο παγκόσμιο χάντμπολ ωστόσο και εμείς από την πλευρά μας είχαμε δυο απουσίες οι οποίες ήταν εξίσου σημαντικές. Επομένως δεν γνωρίζω τι θα γινόταν αν κατάφερναν να παίξουν αυτοί οι δυο παίκτες της και δεν γνωρίζουν αν θα αγωνιστούν και στη ρεβάνς στην Ηλιούπολη".

olympiacos-ferentsvaroshandball

"Να παλέψουμε για το τρόπαιο - Θέλουμε τον κόσμο στο πλάι μας"

Τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να πάρει την πρόκριση στην έδρα του και έναν μήνυμα προς τους οπαδούς της ομάδας σου...

"Προκειμένου να έρθει αυτή η πολυπόθητη πρόκριση που όλοι μας θέλουμε, θεωρώ ότι πρέπει να διατηρήσουμε τα καλά στοιχεία που παρουσιάσαμε στην Βουδαπέστη, όπως η άμυνά μας και ενδεχομένως θα πρέπει να αναζητήσουμε το γρήγορο παιχνίδι σε ακόμη περισσότερες φάσεις του παιχνιδιού. Καλούμε όλους τους φίλους του Ολυμπιακού να έρθουν να μας στηρίξουν σε ένα από τα κρισιμότερα παιχνίδια της χρονιάς που ουσιαστικά κερδίζοντας αυτό το ματς, η ομάδα θα πάρει μια ιστορική πρόκριση σε τελικό ευρωπαϊκού Κυπέλλου και φυσικά τον θέλουμε στο πλάι μας".

Για το γεγονός ότι το χάντμπολ του Ολυμπιακού είναι το τρίτο τμήμα του συλλόγου (ποδόσφαιρο, πόλο ανδρών) που θα αντιμετωπίσει την Φερεντσβάρος

"Ευελπιστούμε και εμείς με τη σειρά μας όπως τα δυο προηγούμενα τμήματα του συλλόγου, να κερδίσουμε το παιχνίδι και να προκριθούμε στον τελικό".

Με την έλευση του νέου προπονητή η ομάδα σας δείχνει να έχει δυναμώσει αρκετά. Το βήμα παραπάνω στην Ευρώπηδεν είναι και το κίνητρο για εσάς τους παίκτες πέρα από την διάκριση στις εγχώριες διοργανώσεις;

"Όντας στον Ολυμπιακό, σ΄έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους παγκοσμίως, οφείλουμε να παλέψουμε για αυτό το τρόπαιο ειδικά από τη στιγμή που είμαστε τόσο κοντά από το να παίξουμε έναν τελικό. Ως αθλητής θεωρώ ότι τα ευρωπαϊκά παιχνίδια έχουν άλλη αίγλη για τον κάθε παίκτη. Συναντάς καινούργιες και άγνωστες ομάδες, τεστάρεις τις δυνάμεις σου με διαφορετικές ομάδες και δύσκολους αντιπάλους και αποκτάς εμπειρίες τις οποίες θα θυμάσαι για μια ζωή".

Το προφίλ της Φερεντσάβρος και οι.. αστέρες της

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού, Φερεντσβάρος θεωρείται μία από τις δυνάμεις του ευρωπαϊκού χάντμπολ. Μπορεί να έχει κατακτήσει μόλις ένα τρόπαιο στην ιστορία της, το Κύπελλο του 1963 όμως έχει ιστορία, κόσμο και αρκετή δυναμική. Αγωνίζεται στο 4ο καλύτερο βάσει ranking πρωτάθλημα το οποίο είναι πίσω από το γερμανικό, το γαλλικό και το ισπανικό, ενώ θεωρείται η τρίτη καλύτερη ομάδα του ουγγρικού πρωταθλήματος.

olympiacos-ferentsvaros

Το ρόστερ της απαρτίζεται από τοπ επιπέδου αστέρες του χάντμπολ. Ο 35χρονος πλέι μέικερ, Λεκάι που έχει αγωνιστεί με τη Βέζπρεμ 3 φορές σε τελικό Champions League και έχει σκοράρει 522 γκολ με την Εθνική Ουγγαρίας. Ο Ιμρέ που ήταν πρώτος σκόρερ της Εθνικής Ουγγαρίας στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που διοργάνωσαν Ελλάδα και Γερμανία το καλοκαίρι, οι διεθνείς Μπάλογκ (Δ. ίντερ), Μπόγκναρ και ο σούπερ σταρ, Ίντερ Νάγκι πρώτος σκόρερ του ουγγρικού πρωταθλήματος τρεις χρονιές (2016, 2022 και 2023).