Πρόκειται για το θέμα με το οποίο καταπιάνεται η Euroleague στην επίσημη ιστορία της, σχετικό με το Final 4 που θα διεξαχθεί στην Uber Arena, στο Βερολίνο, έναν χώρο για μπάσκετ και όχι μόνο.

Από τις 24 Μαΐου 2004, η Euroleague με τη διοργάνωση του Final 4 στην πρώην Mercedes-Benz Arena και νυν Uber Arena στο Βερολίνο, το μπάσκετ αποκτά τον μοναδικό χώρο του που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση φορές αυτόν τον αιώνα.

Η Euroleague επέλεξε για το Final 4 την μαγευτική Uber Arena του Βερολίνου για να φιλοξενήσει την παράσταση του μπάσκετ για τρίτη φορά αυτόν τον αιώνα.

Euroleague με Final 4 στην Uber Arena στη γιορτή του μπάσκετ

Εάν είστε φανατικός οπαδός τηw Euroleague, προφανώς και του Final 4 που φέτος θα δούμε στην Uber Arena του Βερολίνου, γνωρίζεται τι διακυβεύεται για το μπάσκετ: οι τέσσερις καλύτεροι σύλλογοι στην Ευρώπη θα βρεθούν εκεί έτσι ώστε να προκύψει ο πρωταθλητής της EuroLeague 2023-24.

Mercedes-Benz Arena Berlin

Για τη Euroleague, το Final 4 είναι το αποκορύφωμα μιας σεζόν. Στην Uber Arena, στο Βερολίνο, το μπάσκετ ουσιαστικά γιορτάζει μια ολόκληρη χρονιά. Λίγες αθλητικές εκδηλώσεις, αν υπάρχουν, έχουν έναν τόσο συναρπαστικό συνδυασμό πάθους, δράματος, αδρεναλίνης και προσμονής, όλα μαζί σε έναν υπέροχο χώρο που βρίσκεται σε μια από τις πιο δυναμικές γειτονιές σε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης.

Η Euroleague, η Uber Arena και η Πύλη

“Το Uber Arena είναι τόσο μεγάλο που θα χωρούσε η Πύλη του Βρανδεμβούργου”, αναφέρει πολύ εύστοχα η Euroleague για την arena που άνοιξε τις πύλες της τον Σεπτέμβριο του 2008. Ήταν το σπίτι του Final 4 της EuroLeague το 2009 και το 2016. Η υπέροχη ακουστική και η καλή του οπτική από όλες τις γωνίες επέτρεψαν στην Uber Arena να φιλοξενήσει μερικούς από τους καλύτερους καλλιτέχνες της ποπ και της ροκ στον κόσμο, όπως οι Coldplay, Madonna, Pearl Jam, Beyonce, Depeche Mode και δεκάδες άλλοι.

Aus Eishockey wird Basketball – Umbau-Training für das Pokalfinale in der Mercedes-Benz Arena

Ο χώρος που θα φιλοξενήσει το του Final 4 βρίσκεται επίσης σε μια ιδανική τοποθεσία, μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από την East Side Gallery και το Μουσείο του Τείχους. Η East Side Gallery είναι μια μόνιμη υπαίθρια έκθεση στο μεγαλύτερο σωζόμενο τμήμα του Τείχους του Βερολίνου. Περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες ζωγράφισαν αυτό το τμήμα του τοίχου μήκους 1,3 χιλιομέτρων.

Euroleague, Final 4, ποτό και φαγητό

Το East Side Mall προσφέρει στους συμμετέχοντες στο Final 4 πολλές επιλογές για φαγητό. Μερικοί από τους καλύτερους μουσικούς χώρους στο Βερολίνο, όπως το Lido και το PrivatClub, βρίσκονται ακριβώς απέναντι από μια γέφυρα πάνω από τον ποταμό Spree.

Mercedes Benz Arena - Berlin

Αν θέλετε να περπατήσετε από την Πύλη του Βρανδεμβούργου μέχρι το Uber Arena, χρειάζεται λίγο περισσότερο από μία ώρα. Η διαδρομή από την εμβληματική Alexanderplatz στην αρένα είναι λιγότερο από 40 λεπτά με τα πόδια. Σε κάθε περίπτωση, το Uber Arena είναι εύκολα προσβάσιμο από οπουδήποτε στην πόλη με λεωφορείο, τρένο, μετρό και τραμ.