Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός τα δίνουν... όλα στα playoffs της Euroleague με στόχο να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για το Final Four του Βερολίνου και να βρεθούν ανάμεσα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο. Τόσο οι "ερυθρόλευκοι" όσο και οι "πράσινοι" βρίσκονται στο 1-1 κόντρα σε Μπαρτσελόνα και Μακάμπι Τελ Αβίβ και αμφότεροι θέλουν να πάρουν το πάνω χέρι στη μεταξύ τους σειρά, αρχής γενομένης από τα σημερινά τους Game 3 σε ΣΕΦ και Βελιγράδι. 

Οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν να "καθαρίσουν" τη δουλειά και την υπόθεση πρόκριση στην έδρα τους και να μη χρειαστεί καν να ταξιδέψουν ξανά στη Βαρκελώνη, ενώ οι "πράσινοι" που δεν κατάφεραν να κάνουν το 2/2 στο "σπίτι" τους, με δύο νίκες στο Βελιγράδι παίρνουν την πρόκριση, με μία νίκη μεταφέρουν την υπόθεση πρόκριση στο ΟΑΚΑ και με δύο ήττες αποχαιρετούν το Final Four.

Να πάρει το προβάδισμα ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο "καυτό" ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα (21:30, NovaSports Prime) στο κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για το Game 3 των playoffs της Euroleague, με τη σειρά να βρίσκεται σε απόλυτη ισορροπία (1-1) και τους "ερυθρόλευκους" να έχουν ως μοναδικό στόχο τη νίκη που θα τους δώσει τον ρόλο του οδηγού για την πρόκριση στο Final Four και την τρίτη του σερί συνολικά. Οι Πειραιώτες κατάφεραν να κάνουν με το... καλημέρα το break στη Βαρκελώνη, ωστόσο στο δεύτερο παιχνίδι δεν κατάφεραν να κάνουν το 0-2 που θα τους έδινε τεράστιο πλεονέκτημα και με την ήττα 77-69 η σειρά ισοφαρίστηκε.

Παρ' όλα αυτά, έχει τεράστια ευκαιρία να "καθαρίσει" τη δουλειά στην έδρα, του η οποία αναμένεται να κατακλυστεί από χιλιάδες φιλάθλους του και δεν θα... πέφτει καρφίτσα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει άδειο το απουσιολόγιό του και έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, καθώς ο Κώστας Παπανικολάου ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε και είναι ξανά... ετοιμοπόλεμος. "Οι παίκτες είναι άνθρωποι, δεν είναι μηχανές και πολλά εξαρτώνται από τον ανθρώπινο παράγοντα. Θα υπάρχει σίγουρα όμως η ίδια ένταση, η λεγόμενη physicality. Ο Πετρούσεφ είναι καλά, ο Παπανικολάου έκανε χθες προπόνηση με την ομάδα. Δείχνει να έχει λίγο έλλειμμα δυνάμεων. Προφανώς δεν θα χρειαστεί να παίξει 30 λεπτά, αλλά θα δώσει το παρών και πιστεύω πως θα μας βοηθήσει", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Έλληνας τεχνικός.


Αναλυτικά το πρόγραμμα της σειράς:

Game 1 (24/04) Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 75-77
Game 2 (26/04) Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 77-69
Game 3 (30/04, 21:30) Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα
Game 4 (02/05, 19:45) Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα
Game 5 (αν χρειαστεί 08/05) Μπαρτσελόνα Ολυμπιακός


Πράξη... τρίτη και στόχος η νίκη για τον Παναθηναϊκό απέναντι στη Μακάμπι

Ο Παναθηναϊκός μετά από το ΟΑΚΑ πηγαίνει στη Χάλα Πιονίρ του Βελιγραδίου (20:00, NovaSports 4) για το Game 3 της μεταξύ τους σειράς που βρίσκεται στο 1-1. Οι "πράσινοι" δεν κατάφεραν να κάνουν το 2/2 στην έδρα τους, καθώς οι Ισραηλινοί έκαναν το break στο πρώτο ματς, όμως το "τριφύλλι" έδειξε την ανωτερότητά του στο δεύτερο παιχνίδι, όπου με ηγετική εμφάνιση του Κώστα Σλούκα πήραν τη νίκη και ισοφάρισαν τη σειρά. Αν η ομάδα του Εργκίν Αταμάν καταφέρει να πάρει έστω και μία νίκη, τότε η πρόκριση θα κριθεί στο ΟΑΚΑ, αν χάσει και δυο ματς θα αποχαιρέτησει το Final Four, ενώ αν νικήσει και στα δυο, δεν θα χρειαστεί καν να ξαναπαίξει στην έδρα του.

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό, ο Τούρκος τεχνικός μετρά μια σημαντική απουσία, αυτή του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του κορυφαίου παίκτη της Μακάμπι, Γουέντι Μπόλντγουιν, ο οποίος δεν αγωνίστηκε ούτε στο Game 2 λόγω ενός προβλήματος στον οπίσθιο μηριαίο και παραμένει άγνωστο το αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί. "Είναι τα playoffs και η σειρά είναι στο 1-1. Αξίζουμε να πάμε στο Final 4 και θέλουμε ακόμα δύο νίκες. Φυσικά θα είναι δύσκολο και για τις δύο ομάδες. Η Μακάμπι είναι καλή ομάδα και το είδαμε αυτό στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, έτσι πρέπει να έχουμε μαχητικότητα και καλή απόδοση. Πάμε βήμα βήμα. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το πρώτο ματς την Τρίτη, αλλά δεν έχει σημασία ποιο θα πάρουμε. Στο τέλος οι 3 νίκες θα σε στείλουν στο Final 4", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αταμάν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της σειράς:

Game 1 Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91
Game 2 Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79
Game 3 (30/04, 20:00) Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παναθηναϊκός AKTOR
Game 4 (02/05, 21:45) Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παναθηναϊκός AKTOR
Game 5 (αν χρειαστεί 08/04) Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι Τελ Αβίβ

Οι αθλητικές μεταδόσεις των αγώνων

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός 20:00 NovaSports 4
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 21:30 NovaSports Prime