Ραντεβού με την... ιστορία έχει το βράδυ της Πέμπτης (02/05, 22:00) ο Ολυμπιακός ο οποίος για πρώτη φορά στην ιστορία του θα βρεθεί σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης! Οι "ερυθρόλευκοι" αντιμετωπίζουν στην Αγγλία την Άστον Βίλα για το πρώτο ματς των "4" του Europa Conference League. Ο Ιταλός διαιτητής, κατηγορίας elite, Μάρκο Γκουίντα είναι ο... εκλεκτός της UEFA για την αναμέτρηση. 

Ο Elite Μάρκο Γκουίντα στο Άστον Βίλα - Ολυμπιακός για τον α' ημιτελικό του Europa Conference League

Ο Μάρκο Γκουίντα από την Ιταλία, διαιτητής κατηγορίας Elite θα διευθύνει το πρώτο ημιτελικό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα στην Αγγλία. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο 43χρονος ρέφερι ορίζεται σε αγώνα των "ερυθρόλευκων" αφού στο παρελθόν είχε "σφυρίξει" στις 23/7/2019 το Βικτόρια Πλζεν-Ολυμπιακός 0-0 για τα προκριματικά του Champions League και στις 19/8/2021 το Ολυμπιακός-Σλόβαν Μπρατισλάβας 3-0 για τα προκριματικά του Europa League. Μάλιστα, ήταν διαιτητής και στο Ισπανία - Ελλάδα 1-1 στις 25/3/2021 για το Nations League.

Ο Γκουίντα θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του Φίλιπο Μέλι και Τζόρτζιο Περέτι ενώ ως τέταρτος ορίστηκε ο Λιθουανός Ντονάτας Ρούμσας. Στο VAR θα είναι οι Πάολο Βαλέρι και Μασιμιλιάνο Ιράτι. Τη φετινή σεζόν, έχει διεθύνει πέντε παιχνίδια στο Champions League και συγκεκριμένα τα Λανς-Άρσεναλ 2-1, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Κοπεγχάγη 1-0, Αντβέρπ-Μπαρτσελόνα 3-2, Παρί-Σοσιεδάδ 2-0 και Ατλέτικο-Ντόρτμουντ 2-1.