ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ: Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι απόλυτος όλη αυτή την εβδομάδα. Επαναλαμβάνει διαρκώς πως «...δεν έχω καθόλου άγχος, είμαι ήρεμος. Ξέρω ακριβώς τι πρόκειται να κάνω για τον αγώνα και πιστεύω ότι μπορούμε να νικήσουμε». Αυτή είναι η καθημερινή προσέγγισή του ενόψει του πρώτου, ιστορικού ημιτελικού Conference League. Ο Βάσκος γνωρίζει καλά ότι Ολυμπιακός και Άστον Βίλα απέχουν μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια σε μπάτζετ και χρηματιστηριακή αξία, αλλά επιμένει πως ξέρει τι λέει.

Οι δύο προπονήσεις μετά το παιχνίδι με τη Λαμία στου Ρέντη ήταν απολύτως διδακτικές. Όπως και η τελευταία, επί αγγλικού εδάφους. Ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει πολύ ξεκάθαρη ιδέα για το τι θέλει να κάνει για να δημιουργήσει προβλήματα στον παλιόφιλό του Ουνάι Έμερι. Εξάλλου, επανέλαβε πως έχει αποφασίσει ήδη τι θέλει να κάνει στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ώστε να βάλει δύσκολα στην 4η ομάδα της Premier League, παίρνοντας την πρώτη παρτίδα πρόκρισης για τον τελικό του Conference League.

Τι περιείχε το βίντεο που έδειξε ο Μεντιλίμπαρ στους παίκτες του Ολυμπιακού

Τα λόγια τους στους ποδοσφαιριστές του, απολύτως ενδεικτικά των σκέψεων και των προθέσεών του! «Έχουμε μπροστά μας την Άστον Βίλα, πλέον. Ξέρω ότι όλοι έχετε στο μυαλό σας αυτά τα παιχνίδια. Είναι δύο μεγάλοι τελικοί για εμάς. Πρέπει να παλέψουμε εάν θέλουμε να κάνουμε κάτι μεγάλο. Να κάνουμε ακόμη και πράγματα που δεν συνηθίζουμε. Εδώ που είμαστε, δεν υπάρχει καλύτερος και χειρότερος, εδώ έχει να κάνουμε με το ποιος το θέλει περισσότερο και ποιος είναι αποφασισμένος να τα δώσει όλα. Πιστεύω ότι αυτό θα κάνετε».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0ynklpmpwm9)

Η τακτική του Έμερι στην Άστον Βίλα και το κόλπο με τους εξτρέμ

Στη διάρκεια της χθεσινής τελευταίας προπόνησης ο Μεντιλίμπαρ έδειξε πάλι βίντεο από την Άστον Βίλα. Ανέλυσε στους ποδοσφαιριστές του και τι πρέπει να κάνουν στα παιχνίδια με την Άστον Βίλα, ώστε να μην επιτρέψουν στους Άγγλους να αξιοποιήσουν τα εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά που διαθέτουν οι ποδοσφαιριστές τους. Εξήγησε τον τρόπο που παίζει και ειδικά τον τρόπο που επιτίθεται η ομάδα του Ονάι Εμερι.

Επισήμανε πως «...δεν πρέπει να τους αφήσουμε να έχουν πολλή ώρα την μπάλα στα πόδια τους και να παίξουν το παιχνίδι τους. Έχουν ποιότητα και εάν τους αφήσουμε την μπάλα, θα τρέχουμε. Θα είμαστε διαρκώς σε πίεση που δεν θέλουμε. Είναι κρίσιμο να κλέβουμε μπάλες, να μην επιτρέψουμε την ανάπτυξή τους, κυρίως από τα άκρα. Οι εξτρέμ τους παίζουν πολύ ψηλά και πρέπει να είμαστε διαρκώς σε εγρήγορση. Αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα».


Το αντίδοτο του Μεντιλίμπαρ

Σε επίπεδο τακτικής, στον αγωνιστικό χώρο του Βίλα Παρκ, ο Μεντιλίμπαρ επέμεινε πάρα πολύ στην ανάγκη να μην βρουν χώρο δράσης οι πολύ γρήγοροι εξτρέμ της Βίλα, για τους οποίους έδειξε στο βίντεο αναλυτικά πώς κινούνται. Προσάρμοσε, λοιπόν, τις ασκήσεις τακτικής στον τρόπο που παίζει η ομάδα του Έμερι, τόσο σε φάση επίθεσης όσο και σε φάση άμυνας και ανέλυσε πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν οι Άγγλοι. Επισημαίνοντας πως «είναι σημαντικό να κινηθούμε από μέσα προς τα έξω, να τους βγάλουμε από τις θέσεις τους για να βρούμε χώρους και να γίνουμε επικίνδυνοι».