Η Φιορεντίνα ήταν καταιγιστική στο βροχερό "Αρτέμιο Φράνκι" αλλά έβλεπε την Μπριζ να κρατά μια πολύτιμη ισοπαλία προτού ο Ενζολά έρθει από τον πάγκο στο 89' για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του με "χρυσό γκολ" στο 90+1'. Οι "Βιόλα" ήταν καταιγιστικοί και στο τέλος δικαιώθηκαν παίρνοντας μια νίκη που τους δίνει προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του UEFA Europa Conference League στην Αθήνα και την "Opap Arena".

Δίκαιο προβάδισμα της Φιορεντίνα στο πρώτο ημίχρονο

Οι "Βιόλα" ήταν καταιγιστικοί στο ξεκίνημα του πρώτου μέρους και επέβαλαν το ρυθμό τους στο "Αρτέμιο Φράνκι" από τα πρώτα κιόλας λεπτά με τον Σοτίλ να σκοράρει στο 5ο λεπτό έπειτα από ασίστ του Νικολάς Γκονζάλεζ. Οι Βέλγοι όμως αντέδρασαν άμεσα με τον Ιγκόρ Τιάγκο να τεστάρει τα αντανακλαστικά του Τερατσιάνο. Ο Μάικλ Όλιβερ όμως αφού συμβουλεύτηκε τον VAR υπέδειξε παράβαση πέναλτι με τον Χανς Βανάκεν να ισοφαρίζει έπειτα από την ολιγόλεπτη διακοπή για την εξέταση του πέναλτι.

Η Φιορεντίνα όμως συνέχισε να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο με τον Γκονζάλεζ να φλερτάρει με το γκολ. Εν τέλει αυτό δεν ήρθε από τον Αργεντινό, αλλά από τον Αντρέα Μπελότι στο 37' να κάνει το 2-1. Με 11 τελικές (5 στην εστία) έκλεισαν το ημίχρονο οι γηπεδούχοι που προηγούνταν πανάξια βάση της εικόνας του παιχνιδιού.

Έμεινε με 10 παίκτες όμως αντέδρασε η Μπριζ, βρήκε "χρυσό γκολ" στο φινάλε η Φιορεντίνα

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε καθόλου ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες της Φιορεντίνα απειλούσαν διαρκώς την εστία του Γιάκερς όμως το γκολ δεν ερχόταν. Στο 61' ο Ονιεντίκα άφησε τους Βέλγους με 10 παίκτες και εκεί φαινόταν να αλλάζει το παιχνίδι υπέρ των "Βιόλα". 

Η Μπριζ όμως έδειξε χαρακτήρα και έπιασε στον ύπνο την άμυνα των Ιταλών ισοφαρίζοντας στο 63' σε 2-2 με τον Ιγκόρ Τιάγκο. Στη συνέχεια του παιχνιδιού οι φιλοξενούμενοι κλείστηκαν στα καρέ τους με τον τερματοφύλακά τους να κάνει σπουδαία εμφάνιση και να κρατά το "χρυσό" - έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι -αποτέλεσμα για την ομάδα του.

Όλα αυτά όμως μέχρι το πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Η Φιορεντίνα συνέχισε να απειλεί και στο τέλος δικαιώθηκε με τον Ενζολά να αποδεικνύεται "χρυσή αλλαγή" σκοράροντας δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι και λυτρώνοντας την Φιορεντίνα κάνοντας το 3-2.