Σπουδαίες "μάχες" σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο περιλαμβάνει το "μενού" των σημερινών (07/05) αθλητικών μεταδόσεων! Ο Παναθηναϊκός στο ματς της... χρονιάς και της... δεκαετίας, διασταυρώνει τα ξίφη του με την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο "καυτό" και κατάμεστο ΟΑΚΑ με φόντο την πολυπόθητη πρόκριση στο Final Four της Euroleague για πρώτη φορά μετά από το 2012. Η σειρά είναι στο 2-2 και όποια ομάδα επικρατήσει απόψε θα ετοιμάσει... βαλίτσες για Βερολίνο!

Η "λάμψη" του Champions League επιστρέφει ξανά, με την Παρί Σεν Ζερμέν να κοντράρεται με την Ντόρτμουντ στο "Parc des Princes" στη ρεβάνς των ημιτελικών, με τους Βεστφαλούς να πηγαίνουν στο Παρίσι με... προίκα το υπέρ τους 1-0 του πρώτου αγώνα. Αναλυτικά οι ώρες και τα κανάλια των σημερινών σπουδαίων αναμετρήσεων.

Παναθηναϊκός - Μακάμπι: Τελικός... πρόκρισης στο Final Four της Euroleague 

Η πιο μεγάλη ώρα είναι... τώρα για τον Παναηναϊκό! Οι "πράσινοι" υποδέχονται την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο κατάμεστο ΟΑΚΑ (21:15, Novasports Prime) στον... τελικό που θα κρίνει ποια ομάδα θα πάρει την πρόκριση στο Final Four της Euroleague στο Βερολίνο. Η σειρά των playoffs είναι στο 2-2, με το "τριφύλλι" να θέλει να εκμεταλλευτεί την "καυτή" έδρα του και με... σύμμαχο τον κόσμο του να πανηγυρίσει την επιστροφή του σε Final Four μετά από το 2012!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0zh6iv2rho1)
Αν και η Μακάμπι είχε κάνει το break στο ΟΑΚΑ με το... καλημέρα και είχε προηγηθεί στη συνέχεια με 2-1, ο Παναθηναϊκός έδειξε... σφυγμό, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 και πλέον θα τα παίξει... όλα στο "σπίτι" του απέναντι στην μοναδική ομάδα που έχει καταφέρει να νικήσει δυο φορές μέσα στη σεζόν στο ΟΑΚΑ. Ο Εργκίν Αταμάν μετρά μια σημαντική επιστροφή αφού θα έχει στη διάθεση του ξανά τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ που είχε απουσιάσει από τα τελευταία τρία παιχνίδια, ενώ ο Κάτας θα στερηθεί των υπηρεσιών του κορυφαίου παίκτη του, Ουέιντ Μπόλντγουιν που υπέστη υποτροπή στον τραυματισμό του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0zh9v7j18ix)
"Είναι μια πολύ καλή σειρά, τώρα έχουμε για ακόμα μία φορά το πλεονέκτημα έδρας με τη μεγάλη νίκη στο Βελιγράδι. Κερδίσαμε πολλά μεγάλα παιχνίδια φέτος στο ΟΑΚΑ. Η Μακάμπι είναι επίσης μια πολύ μεγάλη ομάδα και θα παίξουμε στο 100% για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Πρέπει να δείξουμε βελτίωση και να μην ξανακάνουμε τα λάθη των προηγούμενων αγώνων, αλλά ειλικρινά δεν θέλω να αλλάξω όλη την τακτική μου. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Νομίζω ότι από όλη τη σεζόν αξίζουμε να είμαστε σε αυτή τη θέση, παίξαμε καλό μπάσκετ και τερματίσαμε στη δεύτερη θέση, που είναι μια σπουδαία επιτυχία για τον Παναθηναϊκό. Όμως θέλουμε περισσότερα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Εργκίν Αταμάν.

"Μάχονται" για το "Wembley" Παρί Σεν Ζερμέν και Ντόρτμουντ

Στο "Parc des Princes" θα βγει ο πρώτος φιναλίστ του Champions League. Η Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχεται την Ντόρτμουντ (22:00, COSMOTE SPORT 1)  στη ρεβάνς των ημιτελικών, με τους Βεστφαλούς να θέλουν να υπερασπιστούν το υπέρ τους 1-0 από το πρώτο ματς στο "Signal Iduna Park" και τους Παριζιάνους να θέλουν να κάνουν την ανατροπή, να προκριθούν στον τελικό ξανά μετά το 2020 και να διεκδικήσουν το παρθενικό τους τρόπαιο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0ynlnt7ij09)
Η Παρί είναι... ξεκούραστη καθώς δεν έχει δώσει αγώνα στο γαλλικό πρωτάθλημα από τον πρώτο ημιτελικό στην Γερμανία, με τον Λουίς Ενρίκε να μην μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Λούκας Ερναντέζ. Ο Κιλιάν Εμπαπέ θέλει στην τελευταία του σεζόν στο Παρίσι να αποχωρήσει με το τρόπαιο του Champions League και να κάνει αυτό που δεν έχει συμβεί ξανά στην ιστορία της ομάδας του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0ynuvhbicwp)
Από την άλλη, η Ντόρτμουντ κατάφερε να πάρει ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης (1-0) στο πρώτο ματς με γκολ του Φίλκρουγκ, ενώ προέρχεται από νίκη με καταιγιστική εμφάνιση κόντρα στην Άουγκσμπουργκ την οποία "διέλυσαν" με 5-1 στην Bundesliga, σ' ένα ματς στο οποίο αποθεώθηκε ο Μάρκο Ρόις ο οποίος ανακοίνωσε ότι αυτή είναι η τελευταία του χρονιά στην ομάδα. Στόχος των Βεστφαλών να περιορίσουν για ακόμη μια φορά τον σταρ της Παρί, Εμπαπέ. Εκτός για τους φιλοξενούμενους είναι οι Ντούρανβιλ και Μπενσεμπαϊνί.



Αναλυτικά οι αθλητικές μεταδόσεις της μέρας:

21:15 Novasports Prime Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ EuroLeague

22:00 COSMOTE SPORT 3 HD Μπόλτον – Μπάρνσλεϊ Sky Bet EFL League One

22:00 COSMOTE SPORT 1 HD Παρί Σεν Ζερμέν – Ντόρτμουντ UEFA Champions League