Δε διαφωνεί κανείς ότι ο Έρικ Τεν Χαχ διεκδικεί "Όσκαρ ατυχίας" καθώς κάθε τρεις και λίγο, βλέπει σχεδόν τη μισή ομάδα του τραυματισμένη. Παρ' όλα αυτά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ένας τεράστιος σύλλογος και μέρες σαν και εκείνη της συντριβής από την Κρίσταλ Πάλας δημιουργούν μαύρες σελίδες στο βιβλίο της πλούσιας ιστορίας του οργανισμού. Παρ' όλα αυτά, όπως στρώσεις θα κοιμηθείς λέει μια παροιμία.

Η ευθύνη της κάκιστης εικόνας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν βαραίνει μόνο τον Έρικ Τεν Χαχ. Μπορεί να κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης, μπορεί να φλερτάρει με το να έχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Premier League αρνητικό συντελεστή τερμάτων, όμως όλο αυτό είναι μια συλλογική αποτυχία και όχι μόνο προσωπική του Ολλανδού προπονητή.

Πεταμένα εκατομμύρια, κακοφτιαγμένο ρόστερ και μηδέν αγωνιστικό πλάνο 

Πηγαίνοντας στα αγωνιστικά, είναι προφανές πως δεν υπάρχει κάποιο αγωνιστικό πλάνο από πλευράς Τεν Χαχ. Τόσο ο Κλοπ στη Λίβερπουλ όσο και ο Αρτέτα (ακόμη και ο Έμερι) στην Άρσεναλ, είχαν ένα αγωνιστικό πλάνο το οποίο θα ακολουθούσαν μάλιστα, ακόμη κι αν τότε θα έπρεπε να θυσιάσουν ορισμένα "ονόματα" του ρόστερ τους, προκειμένου να στηρίξουν πιτσιρικάδες οι οποίοι θα τους φαίνοντας απολύτως χρήσιμοι στο μέλλον (Αλεξάντερ-Άρνολντ, Σάκα κλπ). 

Αυτό στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνέβη μόνο σε τρεις περιπτώσεις. Χτυπώντας, λοιπόν, "φλέβα χρυσού" στα πρόσωπα των Γκαρνάτσο, Μέινου και Καμπουαλά, θα περίμενε κανείς ότι η παραγωγή θα συνεχιζόταν. Κακά τα ψέμματα πόσα περισσότερα να κερδίσεις από τον φιλότιμο Έβανς, τον ποιοτικό αλλά πολύ αργό Έρικσεν ή τον κάκιστο και δίχως κίνητρο Κασεμίρο; Πόσο θα ταλαιπωρεί "εαυτόν και αλλήλους" ο Άντονι;

Το να βλέπεις από την ενδεκάδα της Κρίσταλ Πάλας να μπορούν να παίξουν βασικοί στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τουλάχιστον πέντε παίκτες (Άντερσεν, Μίτσελ, Γουόρτον, Έσε, Ολίσε) χωρίς να βάζεις στην εξίσωση τον Χέντερσον καθώς μόνο ο Ονάνα δεν ευθύνεται για την τραγική άμυνα, καταδεικνύει τον κάκιστο σχεδιασμό της Γιουνάιτεντ. Μια φορά έλειπε ο Μπρούνο Φερνάντες και επικράτησε απόλυτο χάος στα χαφ.

"Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι" γι' αυτό και ο Ράτκλιφ θέλει να αλλάξει τα πάντα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο κόσμος της Γιουνάιτεντ αισιοδοξεί βλέποντας πως ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ από τη μέρα που ανέλαβε έχει πάρει δίπλα του ικανότατα στελέχη προκειμένου να τον βοηθήσουν να επενδύσει όσο το δυνατόν πιο σωστά (και βοηθητικά για το σύλλογο) τα χρήματά του. Και από ότι φαίνεται η καταγραφή των αναγκών ξεφεύγει από την απλή δημιουργία του ρόστερ.

Το προπονητικό κέντρο του Κάρινγκτον αναμένεται να εκσυγχρονιστεί καθώς είναι γνωστό σε όλους ότι σε σχέση με τον ανταγωνισμό, οι "Κόκκινοι Διάβολοι" διαθέτουν το πιο παλιό προπονητικό. Όλοι οι υπόλοιποι έχουν εξελιχθεί, και η Γιουνάιτεντ παραμένει ακόμη στα χρόνια του Φέργκιουσον. Έλα όμως που οι υπόλοιποι κάνουν βήματα μπροστά...

Το "Ολντ Τράφορντ" είναι ένα γήπεδο που δεν έχει χάσει και ούτε πρόκειται να χάσει την αίγλη του. Και αυτό φάνηκε με τον τρόπο που η Γιουνάιτεντ κατέστρεψε τη χρονιά της Λίβερπουλ τόσο σε Κύπελλο όσο και σε Πρωτάθλημα. Αυτή ήταν και η μόνη επιτυχία της Μάντσεστερ φέτος. Και πλέον επόμενοι στόχοι της είναι να καταστρέψει αντίστοιχα το Πρωτάθλημα για την Άρσεναλ και το Κύπελλο για την Μάντσεστερ Σίτι. Είναι όμως αυτοί λόγοι για να πανηγυρίζουν οι "Κόκκινοι Διάβολοι";