Από τη μέρα που συμφώνησε με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο Εργκίν Αταμάν δήλωνε πως θα κάνει τον Παναθηναϊκό να επιστρέψει στο Final-Four της Euroleague και την κορυφή της Ευρώπης. Μετά τη νίκη επί της Μακάμπι και την ιστορική πρόκριση στο Βερολίνο, ο Τούρκος τεχνικός εκπλήρωσε το πρώτο μέρος της υπόσχεσής του. 

Ο Αταμάν εμφανίστηκε εκστασιασμένος στο flash interview μετά τη μεγάλη νίκη της ομάδας του πανηγυρίζοντας με τον γνωστό του τρόπο. "Αυτές οι γροθιές έρχονται στο Βερολίνο" δήλωσε χαρακτηριστικά δείχνοντας με τον τρόπο του ότι ακόμη υπάρχει δρόμος στη σεζόν. Η επιστροφή του "Εξάστερου" όμως είναι γεγονός. Και ο Τούρκος τεχνικός μπορεί να αισθάνεται πςρήφανος για αυτό!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν:

"Συγχαρητήρια στη Μακάμπι, σεβασμός, έπαιξε πολύ σκληρά σε αυτή τη σειρά. Είχαμε μία φοβερή χρονιά, αξίζαμε αυτή την πρόκριση. Ήμασταν δεύτεροι στην κανονική περίοδο, χάσαμε το πρώτο ματς, όχι όμως και την αυτοπεποίθησή μας. Θέλω να δείξω τις γροθιές μου σε όλο τον κόσμο, στον κόσμο που μας υποστήριξε, στους Τούρκους που με στηρίζουν, σε όλη την Ευρώπη γιατί τώρα θα είμαστε υποψήφιοι για τον τίτλο στη Euroleague".