Ξεκινούν σιγά σιγά οι αναμετρήσεις των ημιτελικών στα Playoffs του NBA με τις καλύτερες ομάδες στην κανονική περίοδο της σεζόν να αποδεικνύουν περίτρανα τους λόγους που βρίσκονταν εκεί. Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ επικράτησαν εύκολα των Ντάλας Μάβερικς στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι και έστειλαν μήνυμα προς... πάσα κατεύθυνση.

Επίδειξη δύναμης και 1-0 για την Οκλαχόμα στα Playoffs του NBA

Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ επικράτησαν με 117-95 των Ντάλας Μάβερικς και έκαναν το 1-0 στη σειρά των ημιτελικά στα Playoffs του NBA στη Δύση. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ και τους γηπεδούχους να κάνουν ένα μικρό ξέσπασμα πριν το ημίχρονο φτάνοντας τη διαφορά στο +9 (62-53) στο τέλος του πρώτου μέρους.

Στη συνέχεια, τα πράγματα δεν διαφοροποιήθηκαν, με τη διαφορά να φτάνει στον πόντο (66-65) στα μέσα της τρίτης περιόδου, αλλά να "εκτοξεύεται" ξανά στην αρχή της τέταρτης, με τους Θάντερ να κάνουν επιμέρους σκορ 28-16 και να επικρατούν εύκολα των αντιπάλων τους.

Dallas Mavericks vs OKC Thunder Game 1 Full Highlights | 2024 WCSF | FreeDawkins

Περιόρισαν τον Ντόντσιτς με τον Σάι Γκίλτζιους να κάνει... πάρτι στα Playoffs του NBA

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές, ήταν ο Σάι Γκίλτζιους Αλεξάντερ, με τον Καναδό γκαρντ να "αγγίζει" το triple double, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 29 πόντους, 9 ριμπάουντ και 9 ασίστ, χωρίς μάλιστα να σκοράρει ούτε έναν(!) πόντο στην τελευταία περίοδο του αγώνα.

Σημαντικές βοήθειες στους γηπεδούχους έδωσαν οι Τσετ Χόλμγκρεν και Τζέιλεν Γουίλιαμς, με 19 και 18 πόντους αντίστοιχα, ενώ η Οκλαχόμα έδειξε πως το "βάθος" που υπάρχει στον πάγκο της, θα μπορέσει να κρίνει αρκετά παιχνίδια της σειράς, καταφέρνοντας να κρατήσει... φρέσκους αρκετούς παίκτες της.

Shai Gilgeous-Alexander ELECTRIFIES The Thunder In Game 1! ⚡| May 7, 2024


Μακριά από τον καλό του εαυτό, βρέθηκε ο Λούκα Ντόντσιτς από την πλευρά των φιλοξενούμενων, με τον Σλοβένο σούπερ σταρ, να φτάνει κοντά στο double double ναι μεν με 19 πόντους και 9 ριμπάουντ, αλλά σούταρε με πολύ άσχημα πόσοστα στο τρίποντο (1/8) ενώ έκανε και πέντε λάθη.

Πολύ καλό παιχνίδι και στις δύο πλευρές του παρκέ έκανε ο Ντάνιελ Γκάφορντ που τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ο Καϊρί Ίρβινγκ πέτυχε 20 πόντους από την πλευρά του.