Ο τελευταίος των ρομαντικών; Όχι, αλλά είναι από τους λίγους του είδους που έχουν παραμείνει στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ο Μάρκο Ρόις ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες πως η θητεία του στην αγαπημένη του Μπορούσια Ντόρτμουντ θα ολοκληρωθεί το προσεχές καλοκαίρι. Όμως στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του ανέφερε πως "υπάρχει ακόμη ένας μεγάλος στόχος". Και αυτός δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του UEFA Champions League

Πρώτη και τελευταία σεζόν στην Ντόρτμουντ με... τελικό Champions League στο Λονδίνο για τον Μάρκο Ρόις

Πώς τα φέρνει έτσι η μοίρα κάποιες φορές. Η Ντόρτμουντ μετά την κατάκτηση της Bundesliga το 2012 υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλοπ, αποφάσισε να κάνει μια σπουδαία μεταγραφή παίρνοντας από μια άλλη Μπορούσια, την Γκλάντμπαχ, ένα δικό της παιδί. Ο Μάρκο Ρόις είναι φίλος της Ντόρτμουντ από μικρός, έχοντας παίξει στις ακαδημίες της σε επίπεδο Κ17, προτού αποχωρήσει ξεκινώντας το δικό του ποδοσφαιρικό ταξίδι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d13r5z60e2hd)

Αυτό το ταξίδι, λοιπόν, τον έφερε το 2012 στη Βεστφαλία. Και την πρώτη του σεζόν με τα "κιτρινόμαυρα" έφτασε μέχρι τον τελικό του UEFA Champions League στο ξακουστό "Γουέμπλεϊ" του Λονδίνου. Έπειτα από 12 χρόνια, ο κύκλος του στην Ντόρτμουντ μπορεί να κλείνει χωρίς πρωτάθλημα, αλλά θα κλείσει με έναν τελικό Champions League, ξανά στο ίδιο γήπεδο.

Ο "τελευταίος χορός" του Μάρκο Ρόις θα είναι ένας από τους πιο επικούς. Το αν θα έχει θετική κατάληξη, θα φανεί το βράδυ της 1ης Ιουνίου. Εφόσον, όμως, ο Μάρκο Ρόις σηκώσει "την κούπα με τα μεγάλα αυτιά" τότε πολύς κόσμος θα... βουρκώσει από συγκίνηση. 

Ένας παίκτης που ταλαιπωρήθηκε από σοβαρούς τραυματισμούς και μάλιστα στα καλύτερα χρόνια της καριέρας του. Ένας παίκτης που θα μπορούσε να πάρει πλουσιοπάροχα συμβόλαια αλλά επέλεξε τη "ζεστασιά" του... σπιτιού του, που δεν είναι άλλο από το "Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ". Αυτός είναι ο Μάρκο Ρόις και στον τελικό του UEFA Champions League θα έχει πολλούς υποστηρικτές.