Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στο Final Four της Euroleague στο... αγαπημένο του Βερολίνο, καθώς στην "Uber Arena" (πρώην Mercedes-Benz Arena, πιο πρώην O2 Arena) είχε κατακτήσει το 2009 τον πέμπτο του ευρωπαϊκό τίτλο, αποκλείοντας τότε τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό μετά το άστοχο buzzer-beater του Γιάννη Μπουρούση. Στη γερμανική πρωτεύουσα θέλουν να βρεθούν ουκ ολίγοι φίλοι του "Εξάστερου" και ήδη στις διαδικτυακές πλατφόρμες επικρατεί πανζουρλισμός για ένα "μαγικό χαρτάκι". Δυστυχώς, όμως, δεν θα ικανοποιηθούν όλοι.

Πόσα εισιτήρια δικαιούται η ΚΑΕ Παναθηναϊκός και οι ομάδες του Final Four

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός δικαιούται περίπου 600 εισιτήρια, όσα δηλαδή και οι υπόλοιπες ομάδες που θα προκριθούν στο Final Four. Παρ' όλα αυτά, ο συγκεκριμένος αριθμός μπορεί να αυξηθεί, όχι όμως δραματικά. Κι αυτό γιατί συνήθως η Ρεάλ Μαδρίτης δεν εξαντλεί τα εισιτήριά της.

Συνήθως όμως αυτά τα εισιτήρια διατίθενται από τις ομάδες σε κατόχους διαρκείας και μάλιστα με σειρά προτεραιότητας. Και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, τα εισιτήρια αυτά "κάνουν φτερά" σε... δευτερόλεπτα!

Πού μπορούν να προμηθευτούν οι φίλαθλοι τα "ουδέτερα" εισιτήρια

Από τη μέρα διάθεσής τους, τα εισιτήρια για το Final Four του Βερολίνου εξαντλήθηκαν μέσα σε τέσσερις ώρες. Παρ' όλα αυτά, δεν σημαίνει πως όλα αυτά τα εισιτήρια θα παραμείνουν στους αρχικούς κατόχους τους. Θυμίζουμε πως η "Uber Arena" μπορεί να φιλοξενήσει 14.500 θεατές.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Euroleague, Έλληνες έχουν πάρει το 16% των εισιτηρίων που είχαν διατεθεί. Με τους Ισπανούς να μας ξεπερνούν, έχοντας αγοράσει το 20%. Οι Γερμανοί (που δεν έχουν ομάδα, αλλά είναι οι διοργανωτές) έχουν πάρει το 15%, ενώ το 9% ανήκει σε Τούρκους φιλάθλους και το 5% σε Γάλλους.

Ο πιο ασφαλής τρόπος για να προμηθευτεί κάποιος ένα ουδέτερο εισιτήριο είναι το "Fan to Fan Marketplace". Μια πλατφόρμα που θέσπισε πρόσφατα η Euroleague προκειμένου να αποφευχθούν μεταπωλήσεις εισιτηρίων σε πολύ μεγαλύτερες τιμές από την αρχική. Εκεί ένας φίλαθλος που δεν χρειάζεται το εισιτήριό του το δίνει στην αρχική του τιμή. 

Παρ' όλα αυτά, δεν έχει αποφευχθεί η μεταπώληση εισιτηρίων σε άλλες εφαρμογές, συνεπώς μπορούν να βρεθούν εισιτήρια και σε συνεννόηση με ταξιδιωτικά γραφεία που πουλούν συνολικά πακέτα για το Final Four. Για την ιστορία, οι τιμές των εισιτηρίων για τους 4 αγώνες (δύο ημιτελικοί, μικρός και μεγάλος τελικός) ξεκινούσαν από τα 229 ευρώ (57.25 ανά αγώνα δηλαδή) και έφταναν μέχρι και τα 709 ευρώ (177.25 ανά αγώνα).

Πώς μπορούν να βρεθούν μόνο Έλληνες στο Βερολίνο

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού για να πάρουν περισσότερα εισιτήρια σίγουρα χρειάζονται πρόκριση της Μονακό, αλλά και πρόκριση της Μπαρτσελόνα. Και αυτό γιατί Ολυμπιακός και Φενερμπαχτσέ έχουν πολύ περισσότερο κόσμο που θα προσπαθήσει να βρεθεί στη γερμανική πρωτεύουσα. 

Εφόσον όμως η Μονακό αποκλείσει τη Φενερμπαχτσέ και ο Ολυμπιακός πάρει την πολυπόθητη πρόκριση στο "Παλαού Μπλαουγκράνα", τότε μοιάζει δεδομένο ότι τα εισιτήρια θα καταλήξουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό σε ελληνικά χέρια. Άλλωστε, τα τελευταία δύο χρόνια τόσο σε Βελιγράδι όσο και σε Κάουνας οι οπαδοί του Ολυμπιακού μετέτρεψαν τις "Stark Arena" και "Zalgirio Arena" σε Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας!