Σε δύσκολη θέση βρίσκεται η ΚΑΕ ΑΕΚ γενικώς, ενώ η είδηση για την ανάκληση των δελτίων παικτών της από την ΕΟΚ έφερε αναβρασμό. Μάλιστα, το συμβάν έγινε γνωστό μετά τις δηλώσεις του προπονητή της ομάδας, Ηλία Ζούρου, σε ραδιοφωνικό σταθμό, ότι παίκτες έχουν ήδη αποχωρήσει. Παρ' όλα αυτά, άλλο είναι τα υπαρκτά οικονομικά προβλήματα και άλλο η συμμετοχή της στα playoffs της Basket League

ΑΕΚ: Ενεργοποίηση των δελτίων την Πέμπτη, λήξη της νέας αποχής


Από το περιβάλλον της ΚΑΕ ΑΕΚ, πάντως, προκύπτει ότι η ανάκληση απορρέει καθυστέρησης και είναι τυπικό ζήτημα. Η FIBA έδωσε εντολή στην Ελληνική Ομοσπονδία αφού δεν έλαβε ειδοποιητήριο διακανονισμού σε προκαθορισμένη ημερομηνία. Μάλιστα, αφού δεν προέκυψε στο προγραμματισμένο διάνυσμα 20 ημερών και παρ' ότι η ΑΕΚ διαβεβαίωσε ότι θα το καταθέσει, λειτούργησε με βάση το πρωτόκολλο. 

Στα Λιόσια τονίζουν ότι βρίσκονταν σε επικοινωνία με ιθύνοντες τη Ομοσπονδία και αναγνώριζαν τόσο το συγκεκριμένο ζήτημα όσο και το τι έμελλε γενέσθαι. 

Το ζήτημα, όπως αναφέρεται, κόλλησε στη γραφειοκρατία, με αποτέλεσμα να προκύψει ζήτημα, το οποίο, αν υπολογιστεί το οικονομικό status quo της ΚΑΕ, είναι ανησυχητικό. 

Σίγουρα, όμως, λειτουργικά αυτή η καθυστέρηση δεν ζημιώνει την Ένωση, κυρίως διότι δεν έχει γίνει ορισμός των παιχνιδιών playoffs της Basket League με τον Ολυμπιακό. Από την ΚΑΕ ισχυρίζονται ότι τα δελτία γίνεται να ενεργοποιηθούν την Πέμπτη, 9 Μαΐου, ενώ μια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής φέρνει τους παίκτες, οι οποίοι έκαναν δεύτερη αποχή ύστερα από εκείνη πριν ένα μήνα, να πληρώθηκαν και να επιστρέφουν στις προπονήσεις.