Ο άνθρωπος που έλειψε τόσο πολύ στα πρώτα τρία παιχνίδια της σειράς. Ο άνθρωπος που συμπληρώνει ιδανικά τα κομμάτια της ομάδας. Ο μεγάλος αρχηγός που έδωσε τη χαριστική βολή στην πρώην ομάδα του. Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν μια ακόμη φορά καταλυτικός και διαμόρφωσε καθοριστικό ρόλο στην πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Μπαρτσελόνα. 

Πάντα ταπεινός, ο αρχηγός του Ολυμπιακού δήλωσε πως στο μυαλό πλέον υπάρχει μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης. Στάθηκε στις αντιξοότητες της σεζόν όμως πλέον κοιτάει μόνο μπροστά ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον Παναθηναϊκό λέγοντας πως το ελληνικό μπάσκετ εκπροσωπείται πανάξια από δύο ομάδες στο Final-Four της Euroleague στο Βερολίνο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του αρχηγού, Κώστα Παπανικολάου

«Συγχαρητήρια σε όλους, σε όσους είναι γύρω από την ομάδα, στον κόσμο, που ήρθε και εδώ για να είναι δίπλα μας. Πολύ σπουδαία πρόκριση, δείξαμε μεγάλο χαρακτήρα και ο Ολυμπιακός πέρασε δίκαια στο Final 4».

«Ζεις για να παίζεις τέτοια παιχνίδια όταν κάνεις πρωταθλητισμό, ώστε να βοηθήσεις την ομάδα σου. Δεν έχει να κάνει με μένα, όλοι μαζί τα καταφέραμε. Είναι μια δουλειά από την αρχή της χρονιάς, με πολλές αντιξοότητες, με έναν τρομερό δεύτερο γύρο και ολοκληρώνεται ιδανικά η προσπάθεια με πρόκριση εκτός έδρας απέναντι σε μια πολύ ποιοτική ομάδα».

«Είναι πολύ σημαντικό για το ελληνικό μπάσκετ να έχει δύο εκπροσώπους στο Final 4. Και οι δύο ομάδες αξίζανε να είναι εκεί και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Το τι έγινε πέρσι δεν μπορούμε να σταθούμε σε αυτό, πρέπει να έχουμε κοντή μνήμη. Προτεραιότητα είναι το παιχνίδι με τη Ρεάλ. Παίζουμε με μια ομάδα που φέτος έχει παίξει το καλύτερο μπάσκετ, αλλά έχουμε τις πιθανότητές μας και θα πάμε να τις διεκδικήσουμε».