Η πρόκριση της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού στο Final 4 της Euroleague στο Βερολίνο ολοκλήρωσε ένα παλίμψηστο κατορθωμάτων πέραν πάσης φαντασίας. Όχι μόνο για το κατόρθωμα του ίδιου του συγκροτήματος που ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει δημιουργήσει, αλλά και για το γεγονός ότι ο σύλλογος πέτυχε κάτι πρωτόγνωρο, το οποίο είναι ανεπανάληπτο σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Ο σύλλογος Ολυμπιακός έχει κάνει φέτος κάτι ήδη απίστευτο: έξι ομάδες του έχουν φτάσει τουλάχιστον στα ημιτελικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεών τους. Εμπίπτει στη σφαίρα του εξώκοσμου τέτοιο ανδραγάθημα, το οποίο, ωστόσο, δεν αφορά μόνο στους άρρενες. 


FC Barcelona-Olympiacos | FINAL SEAT TAKEN Playoffs Game 5 | 2023-24 Turkish Airlines EuroLeague


Ολυμπιακός: Τρεις τελικοί, με προοπτική για... άλλους τρεις


Η ομάδα Κ19 είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης του Youth League, με την επικράτησή της, 3-0, επί της Μίλαν στις 22 Απριλίου. Έφτασε διά πυρός και σιδήρου στον ημιτελικό, όπου απέκλεισε, στις 19 του ίδιου μήνα, στα πέναλτι τη Ναντ. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0qv6n2rge9t)


Μία ημέρα πριν το κατόρθωμα των πιτσιρικάδων του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου, την Κυριακή 21 Απριλίου, η ομάδα πόλο Γυναικών έπαιξε στον τελικό του Champions League, αφού προκρίθηκε σε αυτόν επικρατώντας της Ματαρό. Η ήττα από τη Σαμπαντέλ δεν παίρνει πίσω ό,τι η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη κατόρθωσε. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0p2b0ievibd)



Την ίδια ημέρα που τα κορίτσια του πόλο νικούσαν τη Ματαρό, η ομάδα χάντμπολ Ανδρών του Ολυμπιακού έπαιρνε ισοπαλία με τη Φερεντσβάρος και στη ρεβάνς τη νίκησε, προκειμένου να προκριθεί στο διπλό τελικό του European Cup. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Βαλούρ στις 18 ή τις 19 Μαΐου στην Ισλανδία και στις 24 ή τις 25 Μαΐου στη Χαλκίδα. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d08wc7zqy5nl)


Η ομάδα πόλο Ανδρών, από τη μεριά της, νίκησε τη Μεγάλη Παρασκεύη, 3 Μαΐου, την Μπαρτσελονέτα στη Βαρκελώνη και "σφράγισε" τη μαθηματική πρόκρισή της στο Final 4 του Champions League, που θα γίνει από τις 6 έως τις 8 Ιουνίου στη Βαλέτα της Μάλτας. Οι "ερυθρόλευκοι" θα παίξουν με την Μπρέσια την τελευταία αγωνιστική για να πάρουν την πρώτη θέση στον όμιλό τους και να αποφύγουν την Προ Ρέκο στον ημιτελικό, κάτι που ενδεχομένως να κριθεί στη συνολική διαφορά τερμάτων, αφού ενδέχεται ισοβαθμία με τη Φερεντσβάρος. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1086t8jnkwh)


Τέλος, υπάρχει η ποδοσφαιρική κορωνίδα, ο ημιτελικός του Conference League, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται την Άστον Βίλα στο Καραϊσκάκη την Πέμπτη 9 Μαΐου (22:00). Οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν 4-2 στο πρώτο παιχνίδι, του Μπέρμιγχαμ, και έχει, τουλάχιστον υπό την έννοια του σκορ, προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό της "OPAP Arena", στις 29 Μαΐου.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0zh25pri05t)