Ο Ολυμπιακός έγινε η τέταρτη ομάδα που θα βρίσκεται στο Final Four του Βερολίνου μετά τις Ρεάλ Μαδρίτης, Παναθηναϊκό και Φενερμπαχτσέ. Οι "ερυθρόλευκοι" για να κατακτήσουν την τέταρτη Euroleague της καριέρας τους θα βρουν μπροστά τους την "Βασίλισσα", την ομάδα που κέρδισαν στον τελικό το 2013 στο Λονδίνο έχοντας έναν διαφορετικό σύμμαχο μαζί τους, την... Ντόρτμουντ

Σηκώνει... Euroleague ο Ολυμπιακός όταν βλέπει Ντόρτμουντ στον τελικό του Champions League

Ο Ολυμπιακός απέκλεισε την Μπαρτσελόνα στα Playoffs της Euroleague και πήρε την πρόκριση για το Final Four του Βερολίνου. Η Μπορούσια Ντόρτμουντ με τη σειρά της, προκρίθηκε στον τελικό του Champions League μετά από 11 χρόνια, ρίχνοντας στο... καναβάτσο την Παρί Σεν Ζερμέν. Η παρουσία των Γερμανών στον τελικό του ποδοσφαίρου με εκείνη των "ερυθρόλευκων" στο μπάσκετ όσο κι κάνει εντύπωση έχει... άμεση σχέση.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την συγκυρία που έχει προκύψει με τις δύο από τις τρεις κατακτήσεις της Euroleague από πλευράς Ολυμπιακού να σχετίζεονται με την παρουσία της Μπορούσια Ντόρτμουντ στον τελικό του Champions League.

Και το 1997 αλλά και το 2013 οι Βεστφαλοί βρέθηκαν στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με τους Πειραιώτες να είναι εκείνοι που κατέκτησαν την Euroleague στο μπάσκετ.Παρόλο που οι Γερμανοί είχαν μία νίκη κόντρα στην Γιουβέντους με 3-1 το 1997 και μία ήττα από την Μπάγερν Μονάχου με 2-1 το 2013, οι "ερυθρόλευκοι" δεν έδειχναν να επηρεάζονται.