Στο Euro 2024 της Γερμανίας θα απολαύσουμε ποδόσφαιρο, όπως κάναμε και στο Euro 2004 με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά δεν θα έχουμε Ελλάδα.

Η αλήθεια είναι ότι τόσο στο Euro 2024 στη Γερμανία όπως και σε κάθε άλλο τουρνουά είναι πλέον δεδομένο ότι στο ποδόσφαιρο μπορεί να γελάσει τελευταίο το αουτσάιντερ, όπως έγινε στο Euro 2004 με την Ελλάδα.

Και στο Euro 2024, στη Γερμανία, οι αναλυτές που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, έχουν πλέον στο μυαλό τους ότι μπορεί να συμβεί ότι στο Euro 2004 με την Ελλάδα.

Να δούμε δηλαδή και στο Euro 2024 στη Γερμανία να σηκώνει το κορυφαίο ευρωπαϊκό τρόπαιο για το ποδόσφαιρο μια ομάδα που δεν είναι φαβορί αλλά όπως έγινε στο Euro 2004 με την Ελλάδα ένα αουτσάιντερ.

Στο Euro 2024, τρεις ομάδες πάνε ως αουτσάιντερ στη Γερμανία

Στην περίπτωση του Euro 2024 στη Γερμανία οι αναλυτές που καταπιάνονται με το ποδόσφαιρο θεωρούν ότι υπάρχουν τρεις ομάδες που μπορεί να κάνουν ότι έκανε στο Euro 2004 η Ελλάδα με την επισήμανση ότι ανάμεσα τους είναι και πολύ πιο βαριές φανέλες σε επίπεδο εθνικών ομάδων από της Ελλάδας. Βαριές που όμως στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο για συγκεκριμένους λόγους θεωρούνται αουτσάιντερ.

UEFA EURO 2004 final: Greece 1-0 Portugal highlights

Το Euro 2024 πλησιάζει στον ορίζοντα. Θα πραγματοποιηθεί στη Γερμανία αυτό το καλοκαίρι, ξεκινώντας στις 14 Ιουνίου πριν φτάσει στο αποκορύφωμά του ένα μήνα αργότερα, στις 14 Ιουλίου. Ένας μήνας ποδόσφαιρο με την Αγγλία να θεωρείται το φαβορί κι από κοντά τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ισπανία. Υπάρχει όμως… Ελλάδα ανάλογη αυτής που είδαμε στο Euro 2004;. Υπάρχει δηλαδή αουτσάιντερ ικανό για την έκπληξη;  

Θα έχει στο Euro 2024 στη Γερμανία… Ελλάδα;

Τα Euro 2024 στη Γερμανία, όπως κάθε Euro έχει και το παράγοντα έκπληξη που πολλές φορές συμβαδίζει με το ποδόσφαιρο. To απέδειξε στο Euro 2004 η Ελλάδα, η Πορτογαλία το 2016, η Δανία το 1992.  

Στο Euro 2024 στη Γερμανία, τρεις χώρες θεωρούνται ικανές να κάνουν τη ζημιά και να σηκώσουν το τρόπαιο στο Olympiaastadion του Βερολίνου.

Late Weghorst goal & PENALTIES | Netherlands v Argentina | Quarter-Final | FIFA World Cup Qatar 2022

Πρώτη υποψήφια η Ιταλία. Βαρύ όνομα, αλλά τη συγκεκριμένη περίοδο αουτσάιντερ αν και κάτοχος του τίτλου. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι με σημαντικότερο ότι οι Ιταλοί απέτυχαν να προκριθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 στο Κατάρ. Επίσης η μάλλον ασυνεπής πορεία στα προκριματικά με τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες έφεραν μια πρόκριση με την ψυχή στο στόμα.

Το Euro 2024, με την Ιταλία η Σκωτία και η Ολλανδία

Η Σκωτία είναι μια ακόμα περίπτωση αουτσάιντερ στο Euro 2024 στη Γερμανία. Εξασφάλισε θέση της στο Euro για δεύτερη συνεχόμενη φορά με μια εντυπωσιακή προκριματική πορεία, τερματίζοντας μόνο πίσω από την Ισπανία. Βάλτε στη ζυγαριά πέντε νίκες, στα προκριματικά, δύο ισοπαλίες, μόλις μία ήττα, εστιάστε στην ιστορική νίκη με 2-0 επί της Ισπανίας στο Hampden Park τη δεύτερη αγωνιστική και την επικράτηση με 2-1 επί της Νορβηγίας του Έρλινγκ Χάαλαντ στο Όσλο, και έχετε την απόδειξη ότι η Σκωτία μπορεί να μας εκπλήξει. Σημειώστε μόνο τις αδυναμίες που έδειξε τελευταία στα εκτός έδρας ματς.

Τρίτη στην παρέα των αουτσάιντερ θεωρείται η Ολλανδία. Βαριά φανέλα, έκανε καλή πορεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, προχωρώντας στα προημιτελικά πριν ηττηθεί από την μετέπειτα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Αργεντινή στα πέναλτι. Στα προκριματικά για το Euro 2024 στη Γερμανία έκανε έξι νίκες και δύο ήττες από τη Γαλλία, ενώ έχει και την πρόσφατη ήττα με 2-1 από τη Γερμανία σε ένα διεθνές φιλικό. Πάντα υπολογίσιμη και ικανή για όλα.