"Εκρηκτική" ήταν η πρεμιέρα του Στέφανου Τσιτσιπά (No8) στο Rome Masters! Μόλις στο πρώτο του χαμένο game, ο Έλληνας τενίστας θόλωσε και από τον εκνευρισμό του έσπασε τη ρακέτα του. Στη συνέχεια το ζητούμενο ήταν να καθαρίσει το μυαλό του και να συγκεντρωθεί για να στείλει τον Γιαν-Λέναρντ Στρουφ (No41) ... σπίτι του! Αν και τα βρήκε σκούρα κόντρα στον Γερμανό ο οποίος προηγήθηκε στα σετ, κατάφερε να ξεδιπλώσει την ανωτερότητα του, να κάνει την ανατοπή, να πάρει τη νίκη με 2-1 σετ και να προκριθεί στον τρίτο γύρο του τουρνουά στη Ρώμη, εκεί όπου θα αναμετρηθεί με τον Κάμερον Νόρι.


Αντεξε στην πίεση και "λύγισε" τον Στρουφ ο Τσιτσιπάς στο Rome Masters 

Δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους... οιωνούς το ματς για τον Τσιτσιπά. Είδε τον Στρουφ να του κάνει break και να παίρνει το πρώτο game, κάτι που του προκάλεσε μεγάλο εκνευρισμό και τον οδήγησε στο να... ξεσπάσει στην ρακέτα του την οποία λίγο πολύ έκανε κομμάτια.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d16zxg1q1ps1)
Αν και ο Γερμανός τενίστας βρέθηκε πίσω με διπλό break point, κατέκτησε και το δεύτερο game κάνοντας το 2-0. Με... σύμμαχο του το σερβίς, ο Στέφανος κατάφερε να μειώσει σε 1-2 όμως η συνέχεια για τον ίδιο μόνο καλή δεν ήταν αφού είδε τον αντίπαλο του να κάνει το 1-3 με love game, δίχως δηλαδή να χάσει πόντο.


Ο Έλληνας τενίστας όχι απλά αντέδρασε, αλλά πάτησε για τα καλά... γκάζι και απάντησε με δικό του love game για να μειώσει σε 2-3. Ο Στρουφ κατάφερε στη συνέχεια να κρατήσει το σερβίς του και να πάρει προβάδισμα με 2-4 όμως από εκεί και πέρα ξεκίνησε η... αντεπίθεση για τον Έλληνα τενίστα.


Μείωσε αρχικά σε 3-4, πήρε πίσω το break και ισοφάρισε σε 4-4, ενώ με φοβερό love game πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα με 5-4. Ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός και ο Γερμανός τενίστας το πήρε προσωπικά και... απάντησε με το ίδιο νόμισμα ισοφαρίζοντας με δικό του love game Για το 5-5.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d170hlelr84x)
Σε αρκετά κομβικό σημείο, το σερβίς του Τσιτσιπά λειτούργησε εξαιρετικά και τον οδήγησε στο 6-5. Η απάντηση ήταν όμως άμεση από τον Στρουφ που ισοφάρισε σε 6-6 με αποτέλεσμα το πρώτο σετ να κριθεί στο tie-break. Εκεί που με χαρακτηριστική άνεση ο ανώτερος Στρουφ με 7-1 (!), κατέκτησε το πρώτο σετ και πήρε προβάδισμα νίκης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1717dder1pt)
Στην έναρξη του δεύτερου σετ, ο Στρουφ κράτησε άνετα το σερβίς του και προηγήθηκε με 0-1 όμως στη συνέχεια ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε σε 1-1, "έσπασε" το σερβίς του αντιπάλου του στο τρίτο game για να πέρασε μπροστά με 2-1. Ο Γερμανός... απάντησε στο break του Έλληνα τενίστα και έφερε σε απόλυτη ισορροπία τα games (2-2).

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d171reqsp455)
Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε ξανά break και προηγήθηκε με 3-2, ενώ στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του και έκανε το 4-2. Ο Στρουφ κατάφερε να μειώσει σε τρεις περιπτώσεις (4-3, 5-3, 5-4) και να βάλει πίεση στον Τσιτσιπά ο οποίος με συγκέντρωση και προσοχή στις λεπτομέρειες κράτησε το σερβίς του και κατέκτησε το δεύτερο σετ με 6-4 ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1722smzk75t)
Break με το... καλημέρα για τον Στέφανο στο τρίτο σετ που έκανε το 1-0, ενώ ο Γερμανός απάντησε με break και ισοφάρισε σε 1-1. Αν και ο Τσιτσιπάς είχε τέσσερα break points, ο Στρουφ κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του και να περάσει μπροστά με 2-1. Η απάντηση του Έλληνα ήταν αυτή που... έπρεπε. Ισοφάρισε σε 2-2 με άνεση κρατώντας το σερβίς του, έκανε το break και προηγήθηκε με 3-2, ενώ δεν άργησε να έρθει το 4-2 για να βρεθεί πολύ κοντά στη νίκη.

Ο Στρουφ κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του και να μειώσει σε 4-3 δείχνοντας πως δεν θα τα... παρατήσει εύκολα. Με εξαιρετικό σερβίς, ο Στέφανος κατέκτησε το όγδοο game κάνοντας το 5-3 όμως ο Γερμανός "άντεξε" και μείωσε σε 5-4. Ο Έλληνας τενίστας είχε την ευκαιρία να σερβίρει και να "καθαρίσει" την υπόθεση νίκη-πρόκριση. Κράτησε το σερβίς του και με 6-4 κατέκτησε το τρίτο σετ εξασφαλίζοντας την παρουσία του με 2-1 σετ στον τρίτο γύρο του Rome Masters.