Λίγες ημέρες μετά τον θρίαμβο κόντρα στην Άστον Βίλα, ο Ολυμπιακός πρέπει να επικεντρωθεί στην... ελληνική πραγματικότητα, καθώς έχει να δώσει τρία ντέρμπι σε διάστημα μίας εβδομάδας. Αρχής γενομένης το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ για την Super League, με τον "Δικέφαλο του Βορρά" να είναι ξεκούραστος και "διψασμένος" να κυνηγήσει το πρωτάθλημα μέχρι τέλος.

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός ψάχνουν τη νίκη που θα τους βάλει στο... παιχνίδι

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στην Τούμπα στο εξ' αναβολής παιχνίδι της πέμπτης αγωνιστικής των Playoffs της Super League. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που ο νικητής μπαίνει γερά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, ο χαμένος "τρέχει" για να γλιτώσει την τέταρτη θέση και με "Χ" χάνονται και οι δύο ουσιαστικά.

Η πρωτοπόρος ΑΕΚ περιμένει την ισοπαλία ανάμεσα στις δύο όμαδες έτσι ώστε να στεφθεί πρωταθλήτρια δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, καθώς η διαφορά των τριών και των τεσσάρων βαθμών αντίστοιχα δεν καλύπτεται, αν συνυπολογίσει κανείς την "δεδομένη" νίκη της "Ένωσης" κόντρα στην Λαμία την τελευταία αγωνιστική. 

Να εκμεταλλευτεί την ξεκούραση του θέλει ο ΠΑΟΚ

Ο "Δικέφαλος του Βορρά" καλείται να εκμεταλλευτεί την κούραση του Ολυμπιακού και τις δυνάμεις που κατέθεσαν στα παιχνίδια κόντρα στην Άστον Βίλα για να πετύχουν την υπέρβαση. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε το πλεονέκτημα να προετοιμαστεί για τον αγώνα δύο ολόκληρες εβδομάδες.

Μια πολυτέλεια που δεν μπορούσαν να έχουν οι "ερυθρόλευκοι" που σπατάλησαν δυναμεις με την πνευματική και την σωματική κόπωση να είναι δεδομένη. Οι Θεσσαλονικείς ξέρουν πως με νίκη μπαίνουν ξανά στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος και "πετούν" εκτός αυτού τους Πειραιώτες που θα "παλέψουν" στην συνέχεια για την τρίτη θέση.

Να νικήσει και την κόπωση του Europa Conference League θέλει ο Ολυμπιακός

Από τη πλευρά τους, οι "ερυθρόλευκοι" θα έλεγε κανείς πως πετάνε στα... σύννεφα από την πρόκριση στον τελικό του Europa Conference League και ψάχνουν ένα ακόμη ποδοσφαιρικό... θαύμα για να κυνηγήσει το 48ο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d15fkf4dc8bt)
Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε αλλαγές στην ενδεκάδα του, καθώς πέραν των τραυματισμών των Ορτέγκα και Ρίτσαρντς, χτύπησε κόντρα στην Άστον Βίλα και ο Κίνι με τον Ιμπόρα. Ο Ισπανός μέσος που ήταν και ο κορυφαίος κόντρα στους "χωριάτες" έμεινε εκτός αποστολής για το κρίσιμο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ. 

Εντυπωσιακά τα παιχνίδια Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ φέτος στην Super League

Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί τρεις φορές φέτος αντιμέτωποι στην Super League, με τους "ερυθρόλευκους" να έχουν δύο νίκες και μία ήττα. Ο "Δικέφαλος του Βορρά" ήταν εκείνος που κέρδισε στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς με το εντυπωσιακό 2-4 στο "Γ. Καραϊσκάκης" σ' ένα παιχνίδι που θέλουν να ξεχάσουν γρήγορα οι οπαδοί των Πειραιωτών.

Σειρά είχε ο Ολυμπιακός να πληρώσει με το ίδιο νόμισμα τον ΠΑΟΚ, όπου με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο έκανε... παρέλαση στην Τούμπα και επικράτησε με 1-4, αποτέλεσμα που τους ανέβασε την ψυχολογία και τους έβαλε ξανά στο "κόλπο" του πρωταθλήματος.

Το τρίτο μεταξύ τους παιχνίδι διεξήχθη στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 2-1 τρεις ημέρες μετά την τεράστια πρόκριση κόντρα στην Φενέρμπαχτσέ στα πέναλτι, με τον Ισπανό προπονητή του να κάνει εκτεταμένο ροτέισον με οκτώ αλλαγές στην ενδεκάδα του.