Θρίαμβος για την ελληνική πάλη στο προολυμπιακό τουρνουά της Κωνσταντινούπολης καθώς μετά τον Γιώργο Κουγιουμτζίδη, και ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ θα βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο ΠαρίσιΤο τουρνουά της Πόλης ήταν ιδιαίτερα ψυχοφθόρο και δύσκολο, αλλά ο δις πρωταθλητής Ευρώπης των 86κ. έδειξε ότι είναι ένας από τους καλύτερους αθλητές στην κατηγορία.

Σε ένα τουρνουά που έδινε τα τελευταία ολυμπιακά εισιτήρια ο Κουρουγκλίεφ ήταν υποδειγματικός. Χωρίς να χάσει ούτε ένα σημείο πήρε την πρόκριση στην Ολυμπιάδα του Παρισιού. 

Ο Έλληνας παλαιστής έδειξε ότι είναι αποφασισμένος νίκησε αρχικά τον Μακόεφ (Σλοβακία) με 4-0, στη συνέχεια επικράτησε με πτώση του Τούρκου Γκότσεν, ενώ στα προημιτελικά επικράτησε με 3-0 του Πολωνού Γεζιερζάνσκι με 3-0.

Στο κομβικό παιχνίδι με τον Ουκρανό Μιxαΐλοφ, όπου ο νικητής εξασφάλιζε εισιτήριο για το Παρίσι ο Κουρουγκλίεβ νίκησε με 3-0 και πανηγύρισε την πρόκριση.

Δεν τα κατάφερε η Πρεβολαράκη για την τέταρτη σερί Ολυμπιάδα

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, του Ρίο Ντε Τζανέιρο το 2016 και του Τόκιο το 2021, η Μαρία Πρεβολαράκη δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση και για την Ολυμπιάδα του Παρισιού. Η κορυφαία Ελληνίδα παλαίστρια δεν κατάφερε στην κατηγορία των 57 κιλών να πάρει το ένα από τα τρία τελευταία εισιτήρια του προ-Ολυμπιακού τουρνουά της Κωνσταντινούπολης, με συνέπεια να σταματήσει το σερί που είχε χτίσει με τις παρουσίες στη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού.

Η 32χρονη αθλήτρια έχασε από την Ζεϊνέπ Γιεκγτίλ με τεχνική υπεροχή και συγχρόνως έμεινε εκτός της διαδικασίας του ρεπεσάζ, μέσω του οποίου θα μπορούσε να διεκδικήσει την παρουσία της στο Παρίσι.