Ο Εθνικός στην παρθενική του συμμετοχή σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδος στο πόλο γυναικών "έσπασε" όλα τα προγνωστικά, "λύγισε" τον Ολυμπιακό και σήκωσε ψηλά στον ουρανό με υπερηφάνεια την κούπα, γράφοντας ιστορία και χαρίζοντας στους φιλάφθλους του μοναδικές στιγμές! Η "λάμψη" της κατάκτησης φέρει το όνομα της συγκλονιστικής Ελένης Σωτηρέλη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d16venqicrsh)
Η Ελληνίδα τερματοφύλακας που έκανε κυριολεκτικά τα... πάντα! Πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης στα 20", είχε εξαιρετικές αποκρούσεις καθ' όλη τη διάρκεια και με δυο σωτήριες επεμβάσεις στην διαδικασία των πέναλτι όπου κρίθηκαν όλα, οδήγησε τον Εθνικό στον θρίμαβο και στο πρώτο Κύπελλο της ιστορίας του. Ποια είναι λοιπόν η Ελένη Σωτηρέλη που "έκλεψε" τις εντυπώσεις;

Η MVP Ελένη Σωτηρέλη και η συγκλονιστική εμφάνιση στον τελικό Κυπέλλου του Εθνικού με τον Ολυμπιακό

Η Ελένη Σωτηρέλη πραγματοποίησε την εμφάνιση που θα ονειρευόταν κάθε τερματοφύλακας στο πόλο γυναικών. Πόσο μάλλον σε τελικό Κυπέλλου. Η 26χρονη απέδειξε σε όλα τα επίπεδα γιατί είναι η αρχηγός του Εθνικού. Πήρε την ομάδα της από το... χέρι και την οδήγησε στο πρώτο Κύπελλο της ιστορίας της. Ο Εθνικός βρέθηκε κοντά στην ήττα. Ήταν πίσω στο σκορ με 9-8 από τον Ολυμπιακό όταν και έγινε το... γραμμένο από παραμύθι. Η Σωτηρέλη έφυγε από την εστία της και πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης που... έστειλε το ματς στη διαδικασία των πέναλτι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d16us8i28voh)
Σαν να μην έφταναν οι επικές αποκρούσεις της στην κανονική διάρκεια για τις αντιπάλους της, φυλούσε το καλύτερο για το... τέλος! Στη διαδικασία των πέναλτι, εκεί όπου με δυο φοβερές αποκρούσεις κατέβασε... ρόλα και "υπέγραψε" την κατάκτηση. Η αποθέωση μεγάλη, η συγκίνηση τεράστια για μια αθλήτρια που φορά το σκουφάκι του Εθνικού από το 2018 και καταθέτει την ψυχή της.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d16uwjk9lcy9)
"Είναι μια πολύ όμορφη ιστορία, γιατί ήταν η πρώτη φορά που βρεθήκαμε στον τελικό και πόσο μάλλον που πήραμε και το Κύπελλο. Είναι μια ομαδική δουλειά όλο αυτό. Μια ομάδα δεν την κάνει ένας παίκτης, ούτε δύο, αλλά και τα 15 άτομα που βρισκόμαστε εδώ. Είμαι πολύ περήφανη για τα κορίτσια, για τους προπονητές μας και για όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν για να πετύχουμε αυτό που πετύχαμε σήμερα". Τα λόγια της "μιλούν" στις καρδιές όλων.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d16vkaavjvnl)

Η Ελένη Σωτηρέλη, ο Εθνικός, η καριέρα στην Ιταλία και τα δύο χάλκινα μετάλλια

Η Ελένη Σωτηρέλη γεννήθηκε στις 14/04/1998. Έκανε τα πρώτα της βήματα στο πόλο στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια μεταπήδησε στον ΑΝΟ Γλυφάδας. Η μεγάλη πρόκληση της καριέρας της ήταν όταν για δυο διαδοχικές χρονιές αγωνίστηκε στην πρώτη κατηγορία της Ιταλίας (Serie A1) και φόρεσε το σκουφάκι της Κοβέντζα και της Μεσίνα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d16ujas9vnzl)
Η ίδια έχει... γευτεί και τη χαρά δύο μεταλλίων αφού ως μέλος των μικρών εθνικών ομάδων κατέκτησε
 το χάλκινο μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες Νεανίδων του Μπακού το 2015 και το χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων γυναικών στη Χάγη τον Σεπτέμβριο του 2016. Το 2018 ενσωματώθηκε στην οικογένεια του Εθνικού και υπερασπίζεται τα γκολποστ του μέχρι και σήμερα. Με το σκουφάκι του Εθνικού έχει ανέβει στην... κορυφή της Ευρώπης κατακτώντας το 2022 το LEN Trophy.

Η Ελληνίδα τερματοφύλακας με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί προσελκύει αναμφίβολα το ενδιαφέρον και δεν αποκλείεται να μαζευτούν αρκετοί... μηνστήρες για την απόκτηση της!