Η Ζανκτ Πάουλι νίκησε 3-1 την Όσναμπρικ εντός έδρας το μεσημέρι της Κυριακής 12 Μαΐου και πανηγύρισε την οριστική επιστροφή της στην Bundesliga τη σεζόν 2024-25. Ένας Έλληνας του εξωτερικού έπαιξε μείζονα ρόλο σε αυτήν την επιτυχία, αφού ο Μανώλης Σάλιακας μπορεί να μην έπαιξε στο παιχνίδι, μετά την αποβολή του με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 90+7' της αναμέτρησης με το Αμβούργο (ήττα 1-0), πάντως ήταν από τους πυλώνες της γερμανικής ομάδας. 

Ο Σάλιακας έπαιξε σε 30 παιχνίδια στην Bundesliga 2, τα 18 εκ των οποίων ξεκίνησε και τελείωσε, ενώ σε ουδένα εξ αυτών αγωνίστηκε για λιγότερα από 70 λεπτά. Μάλιστα, οι τρεις απουσίες του προέκυψαν εξαιτίας ασθένειας, συμπλήρωσης κίτρινων καρτών και, φυσικά, της κόκκινης. 

Έλληνες του εξωτερικού: Μάλλον κόντρα σε Ουνιόν ο Τζόλης

Η Ζανκτ Πάουλι είχε 63 βαθμούς και η Φορτούνα Ντίσελντορφ ακολουθούσε με 60. Η παρέα του Χρήστου Τζόλη "σφράγισε" την τρίτη θέση στην Bundesliga 2 και τα παιχνίδια των μπαράζ ύστερα από την ήττα του Αμβούργου από την Πάντερμπορν το βράδυ της Παρασκευής 10 Μαΐου, 1-0. Το Σάββατο 11 Μαΐου η Φορτούνα πήρε ισοπαλία στο Κιλ με τη Χόλστεν, η οποία επίσης πανηγύρισε την άνοδό της. Η ομάδα του Ντίσελντορφ δεν κατάφερε να... βάλει φωτιά στην άνοδο, πλησιάζοντας τη Χόλστεν στους δύο βαθμούς, αλλά το μη χείρον βέλτιον.

Η Φορτούνα θα αντιμετωπίσει στα μπαράζ πιθανώς την Ουνιόν Βερολίνου, η οποία με μία αγωνιστική για τη λήξη της Bundesliga έχει 30 βαθμούς, δύο λιγότερους από τη Μάιντζ και τρεις περισσότερους από την προτελευταία Κολονία.