Θύμα έκπληξης έπεσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο τουρνουά της Ρώμης, καθώς είδε τον Χιλιανό, Αλεχάντρο Ταμπίλο, να τον αποκλείει στη φάση των "32" με 2-0 (6-2,6-3) σετ. Ο Σέρβος τενίστας δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα του αγώνα και ηττήθηκε δίκαια από τον αντίπαλο του.

Μπήκε νωθρός ο Τζόκοβιτς και έχασε το πρώτο σετ από τον Ταμπίλο

Ένα, ένα τα φαβορί του τουρνουά της Ρώμης αρχίζουν και εγκαταλείπουν την διοργάνωση, καθώς μετά τον αποκλεισμό του Ραφαέλ Ναδάλ, ήρθε η σειρά του Νόβακ Τζόκοβιτς να αποκλειστεί από τη φάση των "32".

Ο Αλεχάντρο Ταμπίλο ξάφνιασε τον Σέρβο τενίστα, καθώς προηγήθηκε γρήγορα με 4-0 στα γκέιμ του πρώτου σετ και στη συνέχεια χρειάστηκε να κρατήσει απλά το σερβίς του για να κάνει το 6-2 και το 1-0 στα σετ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d17qbudubqip)

Εξαιρετικός Ταμπίλο δεν πίστευε ότι κέρδισε τον Τζόκοβιτς

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο, με τον Ταμπίλο να κάνει μπρέικ στο πρώτο σερβίς του Τζόκοβιτς, στριμώχνοντας τον στα... σχοινιά από την αρχή. Ο Σέρβος προσπάθησε να επανέλθει αλλά δεν τα κατάφερε μιας και ο Χιλιανός δεν του έδωσε καμία ευκαιρία για μπρέικ στο δεύτερο σετ, με το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP να είναι αποσυντονισμένος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d17qeof63255)
Αντιθέτως, ο Χιλιανός είχε την ατελείωτη ψυχραιμία να διαχειριστεί την κατάσταση και να φτάσει σε δεύτερο μπρέικ που του έδωσε και την νίκη, που ήταν η πρώτη του κόντρα σε αντίπαλο που βρίσκεται στο Top10 της παγκόσμιας κατάταξης, την οποία δεν μπορούσε να πιστέψει. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d17qgfb2z9v5)