Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν τη δική τους ντίβα τη σεζόν 2023-24, που δεν είναι άλλη από την Μπάγερ Λεβερκούζεν. Η ομαδάρα του Σάμπι Αλόνσο πέρασε από το Μπόχουμ -όπου πέρυσι έχασε 3-0 την τελευταία αγωνιστική της Bundesliga, στην... τελευταία ήττα της- συντρίβοντας 5-0 την ομώνυμη ομάδα για τον παιχνίδι της 33ης αγωνιστικής. Η Μπόχουμ έμεινε με 10 παίκτες στο 15', λόγω της απευθείας κόκκινης του Πάσλακ, το ημίχρονο τελείωσε 2-0 και η Λεβερκούζεν, κατά το συνήθειό της, πέτυχε τρία γκολ από το 76' και μετά. 

Η Λεβερκούζεν έφτασε τα 50 παιχνίδια αήττητη και της απομένουν τρία για να ολοκληρώσει όλη τη χρονιά χωρίς να έχει χάσει. Στη γιγαντομαχία της 22ης Μαΐου στο Δουβλίνο θα παίξει με την Αταλάντα για το τρόπαιο του Europa League, ενώ στις 25 του μήνα θα αντιμετωπίσει στο Βερολίνο την Καϊζερσλάουτερν, στον τελικό του DFB Pokal. Οι ολοκληρώσεις της στην Bundesliga ολοκληρώνονται στις 19 Μαΐου (16:30), στο εντός έδρας ματς με την Άουγκσμπουργκ. 

Η Μπόχουμ έχει 33 βαθμούς και έχει εξασφαλίσει την παραμονή της, αφού, παρ' ότι η Ουνιόν Βερολίνου έχει 30 και είναι εκείνη που καταλαμβάνει την τρίτη από το θέση, η οποία οδηγεί στα μπαράζ με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ, υπερτερεί στην ισοβαθμία με την ομάδα της πρωτεύουσας. Η Κολωνία, δεύτερη από το τέλος που αυτήν τη στιγμή υποβιβάζεται, έχει 29 βαθμούς ενώ ανάμεσα σε Μπόχουμ και Ουνιόν παρεμβάλλεται η Μάιντς των 32 βαθμών. Απομένει μία αγωνιστική για τη λήξη της Bundesliga. 

Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Το παραμύθι των "μπεργκαμάσκι συνεχίζεται

Με δύο γκολ του Ντε Κέτελαρ σε ένα τρίλεπτο, από το 18' έως τις 20', η Αταλάντα νίκησε 2-1 τη Ρόμα στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της Κυριακής για την 36η αγωνιστική της Serie A. Οι ασυγκράτητοι "μπεργκαμάσκι" του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι έσπασαν την ισοβαθμία στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας με τους "τζιαλορόσι", αφού έφτασαν τους 63 βαθμούς. 

Η Ρόμα, που μείωσε με τον Πελεγκρίνι στο 66', έμεινε στους 60 βαθμούς. Η Ιταλία βγάζει πέντε θέσεις στο Champions League, αλλά η Ρόμα δυνητικά θα μπορούσε να βγει αν η Αταλάντα έπαιρνε το εισιτήριο από το Europa League.

Η Λάτσιο, που είναι έβδομη τώρα στη βαθμολογία, έχει 59 βαθμούς και κυνηγά τη συμπατριώτισσά της στην έκτη θέση. Απομένουν δύο αγωνιστικές για τη λήξη.

Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Βουρ για Europa League η Μπέτις

Η Μπέτις, από τη μεριά της, νίκησε 3-2 την Αλμερία στο παιχνίδι για την 35η αγωνιστική της LaLiga και παραμένει σε τροχιά Ευρώπης. Οι Σεβιγιάνοι έφτασαν τους 55 βαθμούς, έναν πάνω από την έβδομη Ρεάλ Σοσιεδάδ, με τρία παιχνίδια να απομένουν για τη λήξη. 

Από τη μεριά τους, Βαλένθια και Ράγιο Βαγεκάνο ήρθαν ισόπαλες, 0-0. Οι "νυχτερίδες" έφτασαν τους 48 βαθμούς και είναι στην όγδοη θέση, ενώ η Ράγιο πήρε πολύτιμο βαθμό για τη σωτηρία, αφού βρίσκεται στους 35, με την τρίτη από το τέλος Κάντιθ να έχει 29, οπότε θέλει τρεις για να εξασφαλιστεί οριστικά.