Τελικός. Αυτό ακριβώς είναι για την ΑΕΚ το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" δύο στροφές πριν από την ολοκλήρωση της φετινής Super League. Μόνο η νίκη υπάρχει στο μυαλό της "Ένωσης" που θέλει να κάνει τη δουλειά της στο Φάληρο και να μην μπει στη διαδικασία να "βασανιστεί" με την ιδέα τού αν θα έρθουν τα... δώρα από τις αντιπάλους της. Με δυο νίκες υπερασπίζεται το "στέμμα" της και ετοιμάζεται για φιέστα στην "OPAP Arena". Όλοι στο "κιτρινόμαυρο" στρατόπεδο γνωρίζουν το διακύβευμα της νίκης και ο Ματίας Αλμέιδα προετοιμάζει τους παίκτες του για "μάχη"!

Το "πρέπει" της ΑΕΚ στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό

Μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του κουρασμένου και "άδειου" από δυνάμεις λόγω Ευρώπης Ολυμπιακού, το τρίποντο για την ΑΕΚ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" μοιάζει μονόδρομος. Η "Ένωση" που γνωρίζει πόσο της έχουν στοιχίσει οι πολλοί χαμένοι βαθμοί κατά τη διάρκεια της σεζόν που αν είχε "καθαρίσει" σε πολλές περιπτώσεις... δικά της ματς θα είχε ήδη κατοχυρώσει και μαθηματικά τον τίτλο, πηγαίνει για αγώνα δίχως αύριο στο Φάληρο και μάλιστα πιο φρέσκια καθώς δεν έχει την κούραση των Πειραιωτών.

Φυσικά, το "πρέπει" υπάρχει και στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού καθώς δεν θέλει να "μπλέξει" σε ό,τι αφορά τα ευρωπαϊκά εισιτήρια με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, με τις δυο ομάδες να θέλουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Η ΑΕΚ σ' ένα από τα πιο κομβικά ντέρμπι των playoffs, αυτό κόντρα στον Παναθηναϊκό, μπορεί να κατάφερε να κερδίσει διά... περιπάτου και να πήρε "αέρα" τους τρεις βαθμούς, όμως στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ "λύγισε" και δεν κατάφερε να πάρει ούτε έναν βαθμό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d086pxjiaef5)
Ιδιαίτερα στην Τούμπα, που με νίκη έβγαζε λίγο-πολύ νοκ άουτ τον "Δικέφαλο του Βορρά", πλέον τον έχει βάλει για τα... καλά στο παιχνίδι και είναι στο χέρι της να τον βγάλει ξανά... εκτός, μιας και είναι οι δυο ομάδες που επί της ουσίας διεκδικούν την κούπα. Η ομάδα του Αλμέιδα έχει αφήσει πίσω της την ήττα στην Τούμπα που ξέρει πόσο της κόστισε, ξέρει ότι είναι στο χέρι της να "τελειώσει" την υπόθεση τίτλος, να βγει αλώβητη από την περίπλοκη κατάσταση όπως έχουν εξελιχθεί τα playoffs και να πανηγυρίσει μαζί με τον κόσμο της την Κυριακή (19/05) την κατάκτηση του 14ου της πρωταθλήματος.


Ο Αλμέιδα ετοιμάζει τους παίκτες του για "μάχη"

Ο Ματίας Αλμέιδα εύχεται ένα πράγμα. Να επαναλάβει η ομάδα του την πρωταθληματική εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό. Εκεί όπου σ' ένα από τα σημαντικά παιχνίδια της σεζόν στη "μάχη" του τίτλου κατάφερε να κυριαρχήσει απόλυτα και να πάρει τους τρεις βαθμούς-χρυσάφι. Ειδικά κόντρα στον Ολυμπιακό το ενδεχόμενο των τριών βαθμών μόνο ως... χρυσάφι μπορεί να χαρακτηριστεί.

Απέναντι στην ΑΕΚ ο Ολυμπιακός. Ένας Ολυμπιακός που δεδομένα έχει κούραση λόγω των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων στην Ευρώπη, κάτι που φάνηκε και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, όπου οι "ερυθρόλευκοι" έδειχναν να έχουν στερέψει από δυνάμεις. Κάτι αναμενόμενο και απολύτως λογικό. Ο Αλμέιδα εκμεταλλεύτηκε τη διακοπή του πρωταθλήματος δίνοντας έμφαση στα σημεία που πρέπει με σκληρές προπονήσεις και τους παίκτες του να ξέρουν πως πρέπει να... μασήσουν σίδερα για τη νίκη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d086jrcpa8n5)
Αυτή είναι ούτως ή άλλως η φιλοσοφία του. Ακόμα και να είχε λήξει ισόπαλο το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, ο Αργεντινός τεχνικός δεν θα πήγαινε με την προοπτική της ισοπαλίας στο Φάληρο. Παίζει πάντα για τη νίκη. Έχει τον Λιβάι Γκαρσία "ετοιμοπόλεμο", όλοι οι ποδοσφαιριστές του πλην του Πάολο Φερνάντες είναι στη διάθεσή του και θέλει να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα προετοιμάζοντας όλο το γκρουπ των παικτών για "μάχη" δίχως αύριο!