Συνεχίζει στα... θετικά ο ασταμάτητος Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο8)! Ο Έλληνας τενίστας "καθάρισε" με 2-0 σετ τον Κάμερον Νόρι (Νο30) στο πλαίσιο του τρίτου γύρου του Rome Masters και πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο για την φάση των "16". Αν και δυσκολεύτηκε σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού, κατάφερε να δείξει την ανωτερότητα του και να "λυγίσει" τον Βρετανό στο tie-break του δεύτερου σετ για να πανηγυρίσει μια ακόμα πρόκριση. Επόμενος αντίπαλος για τον 26χρονο πρωταθλητή ο Άλεξ Ντε Μινόρ!



Έδειξε τα... δόντια του στον Νόρι και προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Rome Masters o Τσιτσιπάς

Ο Νόρι μπήκε ιδανικά στο σετ καθώς με εξαιρετικά ποσοστά στο σερβίς του προηγήθηκε με 1-1, ενώ ο Τσιτσιπάς με... σύμμαχο και αυτός το σερβίς του ισοφάρισε σε 1-1. Ο Έλληνας τενίστας ανέβασε την απόδοση του και με δυο break πέρασε μπροστά με 3-1. Η συνέχεια βρήκε τον Στέφανο να κυριαρχεί πλήρως όπου με επίδειξη δύναμης και ανωτερότητας έκανε break για το 4-1 και κράτησε το σερβίς του για να προηγηθεί με 5-1. Ο Βρετανός τενίστας κατάφερε μετά από ώρα να κρατήσει το σερβίς του και να μειώσει σε 5-2 ωστόσο ο Τσιτσιπάς σέρβιρε και "καθάρισε" την κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-2.

Με το... καλημέρα έκανε break στο δεύτερο σετ ο Στέφανος (1-0), μετά κράτησε το σερβίς του, προηγήθηκε με 2-0 και έδειχνε να ελέγχει πλήρως την κατάσταση. Ο Νόρι... απάντησε με love game όπου δίχως να χάσει πόντο μείωσε σε 2-1 και στη συνέχεια ισοφάρισε σε 2-2 παίρνοντας πίσω το break. Τα δεδομένα άλλαξαν αφού ο Βρετανός βελτίωσε τα ποσοστά στο σερβίς του, προηγήθηκε με 2-3, ενώ αν και ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε σε 3-3 με love game είδε τον αντίπαλο του να έχει άμεση απάντηση κα να περνά ξανά μπροστά με 3-4.


Το παιχνίδι ήταν αρκετά ανταγωνιστικό και ο Νόρι έβαζε... δύσκολα στον Στέφανο που αν και ισοφάρισε σε 4-4 με hold, είδε τον αντίπαλο του με ένα ακόμη καλό σερβίς να περνά ξανά μπροστά με 4-5. Η απάντηση του Έλληνα τενίστα όμως ήταν εμφατική. Ξέσπασε με love game και ισοφάρισε σε 5-5 δείχνοντας πως είναι πολύ σκληρός για να... πεθάνει. Αν και στη συνέχεια ο Στέφανος προηγήθηκε με 30-0 ο Νόρι πέρασε στην... αντεπίθεση, κέρδισε το game και πήρε ξανά προβάδισμα με 4-5. Ο Τσιτσιπάς κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του, να ισοφάρισει σε 6-6 και να... στείλει το σετ στο tie-break. Εκεί όπου δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο του και με 6-1 έκανε το 2-0 στα σετ και πήρε την πρόκριση.