Ο Μάικ Τζέιμς "σάρωσε" στην ψηφοφορία για τον τίτλο του MVP της φετινής σεζόν στην Euroleague. Η Μονακό δεν προκρίθηκε στο Final Four ωστόσο αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στο να αναδειχθεί ο αστέρας της πολυτιμότερος παίκτης για τη σεζόν 2023/24, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά αφού ποτέ άλλοτε δεν έχει κατακτήσει παίκτης τον συγκεκριμένο τίτλο από τη στιγμή που η ομάδα του δεν προκρίθηκε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες!


MVP της Euroleague για τη σεζόν 2023/24 ο Μάικ Τζέιμς

Μπορεί η Μονακό να μην πήρε την πρόκριση στο Final Four της Euroleague καθώς αποκλείστηκε από την Φενέρμπαχτσε, όμως ο σούπερ σταρ της, Μάικ Τζέιμς έκανε την έκπληξη και αναδείχθηκε MVP της κανονικής περιόδου για τη σεζόν 2023/24 εκθρονίζοντας τον Σάσα Βεζένκοφ! Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της σεζόν, ανέβηκε στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ της διοργάνωσης "γκρεμίζοντας" τον Βασίλη Σπανούλη από την πρωτιά.


O Αμερικανός σκόρερ που πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν, ψηφίστηκε από φιλάθλους, δημοσιογράφους, προπονητές και αρχηγούς ομάδων οι οποίοι είχαν ισότιμη ισχύ από 25% στη διαδικασία της ψηφοφορίας. Τη φετινή χρονιά με τη φανέλα της Μονακό, μέτρησε κατά μέσο όρο 17.9 πόντους, 4.1 ριμπάουντ και 5.1 ασίστ όμως δεν κατάφερε να αποτρέψει τον αποκλεισμό της ομάδας του από το Final Four της Euroleague που ηττήθηκε στο Game 5 με την Φενέρμπαχτσε.