Η καρδιά του πρωταθλητή είναι ίσως κάποιες φορές μία... κλισέ έκφραση αλλά στην περίπτωση των Ντένβερ Νάγκετς στα Playoffs του NBA είναι ο ορισμός της έκφρασης. Η παρέα του Νίκολα Γιόκιτς αν και ξεκίνησαν με δύο ήττες εντός έδρας από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, αλλά έφεραν τη σειρά τούμπα και με τρεις σερί νίκες έχουν το προβάδισμα για να περάσουν στους τελικούς της Δύσης.

"Τούμπαρε" τη σειρά το Ντένβερ και έκανε το 3-2 στα Playoffs του NBA

Οι Ντένβερ Νάγκετς επικράτησαν με 112-97 των Μινεσότα Τίμπεργουλβς και απέχουν μόλις μία νίκη από τους τελικούς του NBA στη Δύση. Το παιχνίδι καθ' όλη τη διάρκεια του ήταν ντέρμπι, με το ημίχρονο να τελειώνει στο +6 (50-44) για τους γηπεδούχους.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, οι φιλοξενούμενοι μ' ένα επιμέρους σκορ 11-3 βρέθηκαν και μπροστά στο σκορ (53-55) αλλά από εκεί και μετά όλα τελείωσαν. Οι συνεχόμενες εύστοχες βολές του Ντένβερ έφερε τη διαφορά στο +14 (88-74) στο τέλος του τρίτου δωδεκαλέπτου και ουσιαστικά η... σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Denver Nuggets vs Minnesota Timberwolves Game 5 Full Highlights | 2024 WCSF | FreeDawkins

Πήρε το MVP, έβαλε 40άρα και έδωσε τη νίκη στους Νάγκετς ο... εξωγήινος Γιόκιτς

Πρώτος σκόρερ και κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Νίκολα Γιόκιτς, με τον Σέρβο σέντερ να κάνει τα πάντα για να αποδείξει πως είναι... εξωγήινος. Ο "Τζόκερ" είχε... πρόγραμμα καθώς πρώτα παρέλαβε το βραβείο του MVP και στη συνέχεια τελείωσε τον αγώνα με 40 πόντους, 7 ριμπάουντ και 13 ασίστ, χωρίς μάλιστα να κάνει ούτε ένα(!) λάθος στα 41 λεπτά που αγωνίστηκε.

Πολύ καλό παιχνίδι - ειδικά στην τρίτη περίοδο - πραγματοποίησε ο Άαρον Γκόρντον με τον Αμερικάνο φόργουορντ να πετυχαίνει double double με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ ενώ μοίρασε και 5 ασίστ. Μεστή εμφάνιση έκανε και ο Τζαμάλ Μάρεϊ, με τον Καναδό να πετυχαίνει 16 πόντους, χωρίς μάλιστα να σουτάρει ούτε ένα τρίποντο.

Nikola Jokic's MASTERPIECE After Winning His 3rd #KiaMVP! 👏 #PLAYOFFMODE | May 14, 2024


Από τους φιλοξενούμενους, θετικός ήταν ο Καρλ Άντονι Τάουνς που πέτυχε 23 πόντους και μάζεψε 6 ριμπάουντ, ενώ ο Ρούντι Γκομπέρ μπορεί να έκανε double double με 18 πόντους (7/7 δίποντα) και 11 ριμπάουντ αλλά αντιμετώπισε απίστευτα προβλήματα από τον Νίκολα Γιόκιτς.

Όσον αφορά τον σούπερ σταρ της ομάδας, Άντονι Έντουαρντς, "άγγιξε" ναι μεν το double double με 18 πόντους και 9 ασίστ, αλλά ήταν πολύ άστοχος με 5/15 σουτ εντός παιδιάς, μένοντας μακριά από τον καλό του εαυτό.

Nikola Jokic hits crazy shot over Rudy Gobert and Rudy couldn't believe it 😭