Ύστερα από επτά ήττες και μία ισοπαλία -η οποία μάλιστα μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντική για την οικονομία του πρωταθλήματος, καθώς αυτή είναι ο λόγος που ο ΠΑΟΚ δεν είναι πρώτος, τουλάχιστον πριν τα παιχνίδια της 9ης αγωνιστικής, στη βαθμολογία της Super League- η Λαμία ήταν κοντά στο να πετύχει την πρώτη νίκη της στα playoffs, αλλά ο Άρης δεν την άφησε.

Οι "κίτρινοι" αφυπνίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο και, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λορέν Μορόν, που έφτασε τα 19 γκολ στη Super League, δύο περισσότερα από τον Αγιούμπ ελ Κααμπί του Ολυμπιακού, ανέτρεψαν ένα εις βάρος τους 2-0 από το πρώτο ημίχρονο για να φτάσουν στη νίκη με σκορ 4-2. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1ae0dt7i8kx)


Το συγκρότημα του Λεωνίδα Βόκολου δεν μπόρεσε να παίξει το ρόλο του ρυθμιστή, τουλάχιστον όσο θα ήθελε ή όσο το έκανε ο Άρης με τις ζημιές του σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, ωστόσο η παρουσία του στην κανονική περίοδο του έδωσε το δικαίωμα να αναμετρηθεί με τα... μεγάλα παιδιά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι "κίτρινοι" έφτασαν στους 55 βαθμούς στη Super League, με τη Λαμία να παραμένει στους 35. 

Λαμία-Άρης: Πήρε το προβάδισμα σε εννιά λεπτά


Ένα από αυτά (τα μεγάλα παιδιά) αναμένεται να γίνει και ο Τσιλούλης, εφόσον πραγματοποιηθεί η επικείμενη μεταγραφή του αυτό το καλοκαίρι, το σίγουρο είναι ότι ο μεσοεπιθετικός της Λαμίας ήταν μείζων απειλή για την εστία του Χουτεσιώτη στην αρχή. 

Στο 15' έκανε ελιγμό προς τα αριστερά του, σούταρε με το αριστερό και σημάδεψε το δεξιό κάθετο δοκάρι της εστίας του Άρη. Πέντε λεπτά μετά έφυγε στην πλάτη της άμυνας των "κίτρινων", όμως δεν έφερε καλά μπροστά του την μπάλα, με αποτέλεσμα να τον προλάβει ο Φεράρι και να βάλει το πόδι του όσο έπρεπε ώστε να αλλοιώσει το σουτ του παίκτη της Λαμίας. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1ac5tafsg89)

Η Λαμία, πάντως, πήγε στο ημίχρονο προηγούμενη 2-0. Στο 35' ο Σλίβκα, που προηγουμένως είχε βγάλει μόνο του τον Τσιλούλη με θαυμάσια πάσα, έδειξε προηγμένο αθλητικό IQ, αφού η κεφαλιά του στη μικρή περιοχή, ύστερα από στημένη φάση, έδωσε την ευκαιρία στον Τζανετόπουλο, αρχηγό των γηπεδούχων, να σκοράρει με κοντινό βολές. Πέρασαν εννιά λεπτά και ήρθε το 2-0. Ξανά ο Τσιλούλης έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Άρη και πάσαρε στον Μάλτσι, που σκόραρε σε κενή εστία. Αρχικά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ του δημιουργού του, ωστόσο ο VAR έδειξε ότι καλυπτόταν και έτσι κατακυρώθηκε.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1aco8gyz6vl)

Λαμία-Άρης: Το... χαβά του ο Μορόν 


Ο Άρης έπαιξε ένα νωθρό πρώτο ημίχρονο, χωρίς φάσεις, αλλά βρήκε γκολ πολύ νωρίς στο δεύτερο. Ο κεραυνός του Λορέν Μορόν στο 47', από τη δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής, ήταν απόλαυση και κυρίως έβαλε ξανά στο παιχνίδι τους "κίτρινους". Με τις αλλαγές του Μάντζιου, τον Σαβέριο, τον Μοντόγια και τον Φετφατζίδη, ο Άρης αναζωογονήθηκε. Οι "κίτρινοι" έφτασαν στην ανατροπή με τον Μορόν να κάνει τη δουλειά που έπρεπε. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1ado37c1vb5)


Ο Ισπανός πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι σε σέντρα του Φατόρε και ισοφάρισε σε 2-2, στο 76'. Ακαιριαία ήρθε το προβάδισμα, στο 78', με σκόρερ το δημιουργό του δεύτερου γκολ, που έκανε την κεφαλιά στο σκαστό σουτ του Μοντόγια. Στο 89', ο Φετφατζίδης, ένα εικοσάλεπτο από την είσοδό του στο παιχνίδι, ολοκλήρωσε την ανατροπή. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1adr42sg8ld)

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1adsnvz0zah)


Λαμία (Λ. Βόκολος): Χατζηεμμανουήλ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Σίντκλεϊ (90+1' Σαραμαντάς), Τζανδάρης, Νούνιες (Στάνκο), Τσιλούλης (66' Κοντονίκος), Σλίβκα (77' Τόσιτς), Μαρτίνες (66' Λέικ), Μάλτσι.
Άρης (Άκ. Μάντζιος): Χουτεσιώτης, Φατόρε, Φαμπιάνο, Ρόουζ, Φεράρι (46' Μοντόγια), Βερστράτε, Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (46' Σαβέριο), Γκαρθία (69' Φετφατζίδης), Ζαμόρα (84' Πάρντο), Μορόν (81' Ανσαριφάρντ).