Μπορεί να ήταν αρκετά ανισόρροπη μέσα στη σεζόν, όμως στο τέλος η εντυπωσιακή της πορεία στον δεύτερο γύρο της Premier League θα συνοδευθεί από ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η Τσέλσι πέρασε και από το Μπράιτον κερδίζοντας με 2-0 χάρη στα γκολ των Πάλμερ (ποιου άλλου) και Ενκουνκού (έλειψε αρκετά φέτος), ανέβηκε στην 6η θέση φτάνοντας τους 60 βαθμούς και πλέον της κάνει και η ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική, όπου και φιλοξενεί την Μπόρνμουθ στο "Στάμφορντ Μπριτζ".

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την πλευρά της έκανε το "καθήκον" της. Κέρδισε την Νιουκάστλ στο "Ολντ Τράφορντ" χάρη στα γκολ των Μέινου, Ντιαλό (είχε ισοφαρίσει ο Γκόρντον στο ενδιάμεσο) αλλά και Χόιλουντ και την έπιασε στους 57 βαθμούς. Παρ' όλα αυτά το ευρωπαϊκό της εισιτήριο δεν είναι στα χέρια της λόγω της κάκιστης διαφοράς τερμάτων της. Για να μη χρειάζεται το FA Cup (παίζει με τη Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό), η Γιουνάιτεντ χρειάζεται την τελευταία αγωνιστική (εκτός με την Μπράιτον) καλύτερο αποτέλεσμα από τις "Καρακάξες" (εκτός με την Μπρέντφορντ). 

Μπράιτον - Τσέλσι 1-2: Με το δίδυμο Πάλμερ - Ενκουνκού σφράγισε την Ευρώπη

Η Τσέλσι κυριάρχησε απέναντι στην Μπράιτον στο πρώτο ημίχρονο όμως το 0-1 παραήταν εύθραυστο για τα δεδομένα της. Ο Πάλμερ έβαλε μπροστά τους "Μπλε" με μια υπέροχη κεφαλιά (και τι δεν έχει κάνει αυτό το παλικάρι φέτος) όμως ένα δοκάρι του Ζοάο Πέδρο στις καθυστερήσεις ήρθε να τους θυμίσει πως με την άμυνα που έχουν, δύσκολα θα κρατούσαν το υπέρ τους αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η μπάλα ήταν διαρκώς "πάνω-κάτω". Ο Τζάκσον σπατάλησε με αδιανόητο τρόπο μοναδική ευκαιρία στην αντεπίθεση (άργησε να δώσει την μπάλα στον Ενκουνκού) ενώ στην απέναντι πλευρά ο Γκρος λίγα λεπτά αργότερα αστόχησε... από το μισό μέτρο. Ο Ενκουνκού όμως είδε τον Γκουστό να τον βρίσκει ιδανικά και στο 64' έκανε το 0-2.

Ο Ποτσετίνο διαμαρτυρήθηκε για τα 10' λεπτά των καθυστερήσεων λες και ήξερε τι θα ακολουθήσει καθώς ο Γουέλμπεκ μείωσε για την Μπράιτον που δικαιούταν έστω ένα τέρμα. Εν τέλει η Τσέλσι τη γλίτωσε, όμως ερωτήματα γεννιούνται για το γεγονός ότι ο Ποτσετίνο έκανε 6 αλλαγές και διέκοψε τέσσερις φορές το παιχνίδι! Θα έχει ενδιαφέρον η εξήγηση που θα δώσουν στο "Νησί".

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Νιουκάστλ 3-2: Τα χρυσά "μωρά" του Τεν Χαχ κρατούν ζωντανές τις ελπίδες της

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά από καιρό αρκετά αποτελεσματική σε πρώτο ημίχρονο. Προηγήθηκε δικαιολογημένα με τον Κόμπι Μέινου ενώ θα μπορούσε να βρει κι άλλα τέρματα. Η Νιουκάστλ μπορεί να είχε για περισσότερη ώρα την κατοχή της μπάλας όμως η μοναδική κλασική της ευκαιρία ήρθε από στατική φάση με (πολύ) άστοχη κεφαλιά του Γκιμαράες. Οι "Καρακάξες" διαμαρτύρονται για πέναλτι στον Γκόρντον με τον Άμραμπατ να τον πατάει "ξώφαλτσα" προτού ο Κασεμίρο κάνει καθαρό τάκλιν στην μπάλα.

Στο δεύτερο μέρος η Νιουκάστλ μπήκε καλύτερα και ισοφάρισε με τον Γκόρντον (49'). Η ομάδα του Χάου έχασε αδιανόητη ευκαιρία για να μπει μπροστά στο σκορ με τον Άμραμπατ να βγάζει άμυνα σε αντεπίθεση... τεσσάρων, σταματώντας τελείωμα του Ίσακ. Έτσι ο Ντιάλο έκανε ότι δεν κάνουν συμπαίκτες του... 100 εκατομμυρίων και έβαλε μπροστά την ομάδα του με μονοκόμματο σουτ (από εκτέλεση κόρνερ).

Ο Ονάνα ύψωσε ανάστημα με εντυπωσιακές επεμβάσεις στο διάστημα κυριαρχίας που ακολούθησε για τους φιλοξενούμενους. Και αφού δεν ήρθε η ισοφάριση, ήρθε το 3-1 το οποίο σκόραρε ελάχιστα αφότου πέρασε στο παιχνίδι ο Ράσμους Χόιλουντ. Το γκολ αυτό αποδείχθηκε "χρυσάφι" καθώς οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δεύτερο γκολ με τον Χολ να κάνει το 3-2.