Συνεχίζει να οδηγεί τους Ντάλας Μάβερικς σε υψηλές πτήσεις ο Λούκα Ντόντσιτς μιας και αυτή τη φορά τους πήρε από το... χέρι και τους έδωσε το προβάδισμα για την πρόκριση στους τελικούς των Playoffs του NBA κερδίζοντας ξανά μέσα στην Οκλαχόμα τους Θάντερ με 92-104. 

Έκανε το 3-2 το Ντάλας και πλησιάζει τους τελικούς στα Playoffs του NBA

Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ υποδέχθηκαν τους Ντάλας Μάβερικς στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς των Playoffs του NBA και ηττήθηκαν με 92-104. Το παιχνίδι με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν μία διαφορά δέκα πόντων (44-54) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στις αρχές του τρίτου δωδεκαλέπτου, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μπουν στην διεκδίκηση του αγώνα, αλλά οι τρίποντες... βόμβες της ομάδας του Τζέισον Κιντ κρατούσε τη διαφορά σε ασφαλή επίπεδα (67-79). Ένα 10-0 στην τέταρτη περίοδο έδωσε κάποιες ελπίδες στην Οκλαχόμα που όμως εξανεμίστηκαν γρήγορα με τους φιλοξενούμενους να φεύγουν με το "διπλό" (92-104) και να απέχουν μόλις μία νίκη από τους τελικούς της Δύσης.

Oklahoma City Thunder vs Dallas Mavericks Full Game 5 Highlights | May 15 | 2024 NBA Playoffs

"Αγριεμένος" Ντόντσιτς οδήγησε σε μπρέικ τους Μάβερικς στα Playoffs του ΝΒΑ

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι φέτος, ο Λούκα Ντόντσιτς, με τον Σλοβένο γκαρντ να πετυχαίνει triple double με 31 πόντους, 10 ριμπάουντ και 11 ασίστ, κάνοντας τα πάντα μέσα στο παρκέ, με τον Ντέρικ Τζόουνς από την πλευρά του να προσθέτει 19 πόντους για την ομάδα του.

Πολύ μεστή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Καϊρί Ίρβινγκ που τελείωσε τον αγώνα με 12 πόντους και μόλις 5/11 σουτ ενώ μοίρασε και τέσσερις τελικές πάσες. Σημαντικές βοήθειες έδωσαν για τους Μάβερικς οι Ντέρικ Λάιβλι και Πι Τζέι Ουάσινγκτον που πέτυχαν double double αμφότεροι με 11 πόντους και 10 ριμπάουντ ο πρώτος και 10 πόντους με 10 ριμπάουντ ο δεύτερος.

Luka Doncic Drops TRIPLE-DOUBLE In Game 5! 👏 | May 15, 2024


Από τους γηπεδούχους - που βλέπουν την εντυπωσιακή σεζόν της κανονικής διάρκειας να λήγει άδοξα - ξεχώρισε ο Σάι Γκίλτζιους Αλεξάντερ, με τον Καναδό γκαρντ να "παλεύει κάποια στιγμή μόνος του, πετυχαίνοντας τελικά 30 πόντους ενώ είχε και 8 ασίστ.

Η Οκλαχόμα είχε άλλους τρεις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων αλλά με 92 πόντους σκοράρισμα εντός έδρας σε πέμπτο τελικό στο NBA δύσκολα μπορείς να πάρεις τη νίκη και τώρα πρέπει να ψάξει το "διπλό" στο Ντάλας για να μείνει ζωντανή στην διεκδίκηση της πρόκρισης.