Ανεβαίνει την κλίμακα σε ό,τι αφορά τα έσοδά του από το συμβόλαιό του με τους Μιλγουόκι Μπακς και τις διαφημίσεις ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο μέγκα σταρ του NBA είναι, με βάση τη λίστα που εξέδωσε το περίβλεπτο περιοδικό "Forbes", ο πέμπτος πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής των τελευταίων 12 μηνών.

Σε ό,τι αφορά τους αθλητές μπάσκετ, ο Αντετοκούνμπο είναι δεύτερος. Μόνο ο ΛεΜπρον Τζέιμς, με 128,2 εκατομμύρια δολάρια, τον ξεπερνά. Ο Giannis, από τη μεριά του, έχει έσοδα 111 εκατ. δολαρίων τους τελευταίους 12 μήνες. Είναι οικονομική επιτυχία, αν αναλογιστεί κάποιος πως στο Top 50 βρίσκονται 19 αθλητές του ΝΒΑ. 

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Τα περισσότερα από διαφημίσεις

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε, τους τελευταίους 12 μήνες, 46 εκατομμύρια δολάρια από τους Μπακς και 65 από διαφημιστικά συμβόλαια. Στις πρώτες τρεις θέσεις, πάντως, δεν βρίσκεται αθλητής του NBA. Είναι, ασφαλώς, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, με 260 εκατομμύρια δολάρια, στην κορυφή της οικονομικής πυραμίδας. Ο Πορτογάλος τα "καταφέρνει" για τέταρτη φορά. Τον ακολουθεί ένας γκόλφερ, ο Τζον Ραμ, με 218 εκατομμύρια. Ο Λιονέλ Μέσι είναι πολύ πίσω, στα 135 εκατομμύρια. 

Ο μόνος άλλος παίκτης του NBA που μπήκε στην πρώτη δεκάδα είναι ο Στεφ Κάρι. Έλαβε τον τελευταίο χρόνο 102 εκατομμύρια. Τρεις ποδοσφαιριστές, ο Κιλιάν Εμπαπέ (110), ο Νεϊμάρ (108) και ο Καρίμ Μπενζεμά (106), καλύπτουν τις θέσεις 6-8. Ο αθλητής του NFL Λαμάρ Τζάκσον συμπληρώνει τη δεκάδα. 

Το άθροισμα των εσόδων του Top 50 του "Forbes" είναι 3,88 δισ. δολάρια. Το περιοδικό δεν έχει αφαιρέσει φόρους και προμήθεια των μάνατζερ.