Ο τελευταίος χορός του Γιούργκεν Κλοπ μπορεί να μη συνοδευτεί από το πρωτάθλημα της Premier League, όμως αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ξεχωριστός. Ο άνθρωπος που έκανε ξανά τη Λίβερπουλ μια από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη, αποχαιρετά το "Άνφιλντ" και οι εκδηλώσεις προς το πρόσωπό του έχουν ενταθεί καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. 

Πρώτα ο "αποχαιρετισμός" του στο άδειο "Άνφιλντ"που όπως είπε, βέβαια, ο Γερμανός ήταν για λόγους μιας παραγωγής, τώρα η συγκλονιστική φωτογραφία  με όλους τους συνεργάτες που είχε καθ' όλη τη διάρκεια της εννιαετούς θητείας του.

Τέλος, η τελευταία συνέντευξη τύπου του Κλοπ πριν από αγώνα της Premier League διήρκησε 25 λεπτά με τον Γερμανό να απαντά σε όλες τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, με τους οποίους είχε πάντα μια... ευθεία και ειλικρινή σχέση!

Ο Γερμανός προπονητής είπε πολλές όμορφες ατάκες. Τόσο για τη ζωή στο Λίβερπουλ, όσο και για τον αποχαιρετισμό, ενώ μίλησε μεμονωμένα και για παίκτες. Παράλληλα δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο VAR και το ψήφισμα που πρότεινε η Γουλβς για την κατάργησή του. Τέλος, έδωσε και ειδήσεις για συνεργάτες του οι οποίοι αποχωρούν από το σύλλογο, κάτι που σημαίνει ότι ο Άρνε Σλοτ θα φέρει ολόκληρη την ομάδα του στο "Άνφιλντ".

Jürgen Klopp's Final Premier League press conference | Liverpool vs Wolves

Οι σημαντικότερες ατάκες του Κλοπ στη συνέντευξη τύπου

Γενικά για τη θητεία του στη Λίβερπουλ: «Ήταν η πιο έντονη εβδομάδα της ζωής μου. Έζησα ήδη υπέροχες στιγμές. Δεν πρέπει να προσποιύμαστε ότι είναι κανονική εβδομάδα γιατί δεν είναι. Είμαι πραγματιστής. Αυτό είναι το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν και μετά διακοπές. Μπίζνες ως συνήθως. Χθες είπαμε αντίο με τους παίκτες. Κάναμε ένα μπάρμπεκιου εδώ. Είναι πολλά στο κεφάλι μου. Φυσικά και έχω πολλά συναισθήματα. Δεν ξέρω πόσες φανέλες υπέγραψα. Είναι όλα μέρος της δουλειάς. Το να λες αντίο δεν είναι ποτέ ωραίο, αλλά άμα το να το κάνεις χωρίς να αισθάνεσαι λυπημένος ή πληγωμένος σημαίνει ότι όσα περάσατε δεν ήταν ωραία. Εμείς τα περάσαμε τέλεια. Θα είναι πολύ σκληρό για όλους μας.

Ο αγαπημένος μου τελικός ήταν αυτός του Carabao το 2024. Ξέρω πώς το βλέπει ο κόσμος το Λιγκ Καπ, αλλά εκείνη τη στιγμή ένιωθα απίστευτα. Εκείνο το βράδυ δημιουργήσαμε κάτι ιδιαίτερο. Από την πλευρά μας, ήταν η καλύτερη νύχτα της ζωής μας. Το λάτρεψα. Τα μάτια των παιδιών... Ο Βίρτζιλ, το πρώτο τρόπαιο. Δεν θα την ξεχάσω ποτέ εκείνη τη βραδιά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czed0buhs8zd)


Το καλύτερο ποδόσφαιρό μας ήταν αυτό που παίξαμε φέτος κόντρα στη Σίτι. Δεν τους ελέγξαμε ποτέ ξανά όπως κάναμε σ' αυτό το ματς. Το να έχουμε ένα τέτοιο ματς υπό τον έλεγχό μας, ήταν τα αγαπημένα μου 60+ λεπτά. Το πιο εντυπωσιακό ήταν η ανατροπή κόντρα στη Μπαρτσελόνα. Το καλύτερο γκολ, η κεφαλιά του Άλισον Μπέκερ κόντρα στη Γουέστ Μπρομ. Καλύτερη ασίστ του Αλεξάντερ-Άρνολντ με τη Μπαρτσελόνα. Η καλύτερη απόκρουση του Άλισον κόντρα στη Νάπολι. Θέλετε και την καλύτερη σέντρα; Καλύτερο τακουνάκι αυτό του Μανέ.

Είμαι ικανοποιημένος με τον αριθμό των τροπαίων που κατακτήσαμε. Ξέρω ότι μπορούσαμε περισσότερα αλλά θα μπορούσε να ήταν και λιγότερα. Δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα διαφορετικό. Το να χάνεις το πρωτάθλημα με έναν βαθμό δεν είναι ωραία εμπειρία, αλλά είναι εμπειρία. Δεν σκοράραμε με τη Σίτι γιατί η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή και μετά η Σίτι σκόραρε με τη Μπέρνλι με την προσπάθεια του Αγουέρο να είναι οριακά μέσα. Δεν είναι δικό μου λάθος αυτό. Θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερα Τσάμπιονς Λιγκ. Το να είσαι σε τρεις τελικούς είναι σπουδαίο επίτευγμα. Η Ρεάλ πάντα βρίσκει έναν τρόπο να τα κερδίσει. Δεν θα ήμουν χαρούμενος εάν δεν πίστευα ότι δεν μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο. Θα μπορούσε κάποιος άλλος; Ίσως. Αλλά για μένα, είμαι μια χαρά με την πάρτη μου. Θα το κρίνει και ο κόσμος αυτό, αλλά οι περισσότεροι δεν έχουν πρόβλημα.



Η ζωή στη Λίβερπουλ με επηρέασε θετικά πάρα πολύ, οπότε είναι δύσκολο το αντίο. Αγάπησα τα πάντα εδώ. Θα κρατήσω για πάντα μοναδικές αναμνήσεις. Φιλίες παντοτινές. Όταν κυλάει ο χρόνος μέσα από τα δάχτυλά σου τόσο γρήγορα, τα καταλαβαίνεις μετά. Κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας, δοκιμάσαμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να το χαρούμε όσο γίνεται. Δεν θα ξεχάσω ούτε μια μέρα γιατί γνώρισα τους καλύτερους ανθρώπους, στον καλύτερο σύλλογο που μπορούσα να φανταστώ, σε μια ιδιαίτερη πόλη. Αισθάνομαι τέλεια που πέρασα τόσο χρόνο εδώ. Για μένα είναι σαν ευθύνη. Αν με χρειάζεται η πόλη, είμαι εδώ. Θέλω να βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ».

Για τις μοναχικές φωτογραφίες στο "Άνφιλντ": «Μου το ζήτησαν να το κάνω. Ήταν πολύ παράξενο και δεν θα το ξανά κάνω ποτέ. Δεν ήμουν μόνος μου, υπήρχαν κάμερες παντού. Το Άνφιλντ είναι σπουδαίο εξαιτίας του κόσμου του. Το κάνουν αλλιώς».

Για τους Τζοέλ Μάτιπ και Τιάγκο Αλκάνταρα που αποχωρούν στο τέλος της σεζόν: «Ο Τιάγκο και ο Τζόελ ήταν στο γραφείο μου αυτή την εβδομάδα. Έχετε δει καλύτερη ελεύθερη μεταγραφή από τον Μάτιπ; Είναι απίστευτα αστείος και ένας σπουδαίος άνδρας. Έπρεπε να πάρει μια απόφαση εάν θέλει να παίζει. Όποια ομάδα τον πάρει θα είνβαι πάρα πολύ τυχερή γιατί είναι παγκόσμιας κλάσης παίκτης και πολύ ταπεινός. Για τον Τιάγκο, θα ήταν τέλειο να τον δω να παίζει χωρίς τραυματισμούς. Είναι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που έχω δει. Του είπα ότι τον ευχαριστώ για όλα. Ήταν φανταστικοί. Αν δεν ήταν, θα είχαν φύγει πέρυσι».

Για τον Πεπέιν Λάιντερς, τον μέχρι πρότινος βοηθό του ο οποίος ανακοινώθηκε πρώτος προπονητής από τη Ζάλτσμπουργκ: «Είναι ένας φανταστικός κόουτς, ένας από εκείνους απ' όσους έχω γνωρίσει με τη μεγαλύτερη επιρροή. Μαζί δημιουργήσαμε έναν τρόπο παιχνιδιού τον οποίο λατρεύω πραγματικά. Θα τους παρακολουθώ συνεχώς. Είναι μια σπουδαία επιλογή για τον πάγκο, η Ζάλτσμπουργκ είναι πολύ τυχερή».

Για τους υπόλοιπους: «Ο Άχτερμπεργκ θα πάει να βρει τον Τζέραρντ στη Σαουδική Αραβία. Καλή τύχη μ' αυτό. Φανταστικός προπονητής. Ο Τζακ Ρόμπινσον φεύγει επίσης. Φανταστικός νεαρός προπονητής, το μέλλον του θα είναι λαμπρό. Φεύγουν πολλοί και είναι λογικό. Δεν φεύγουν γιατί φεύγω εγώ. Κάνουν μια νέα αρχή και αυτό είναι θετικό. Όλοι είναι τέρμα ευγνώμωνες. Θα είναι όλοι τους μια χαρά κι εγώ θα παρακολουθώ την πορεία τους».

Για την πρόταση της Γουλβς στους συλλόγους της Premier League να ψηφίσουν για κατάργηση του VAR «Νομίζω ότι θα ψηφίσουν για το πώς χρησιμοποιείται το VAR γιατί ο υπάρχων τρόπος είναι σίγουρα λανθασμένος. Αυτοί οι τύποι δεν είναι ικανοί να το χρησιμοποιήσουν κανονικά. Το VAR δεν είναι το πρόβλημα. Θα ψήφιζα κι εγώ να καταργηθεί με τα υπάρχοντα δεδομένα. Η Γουλβς είναι η πιο άτυχη ομάδα με τις αποφάσεις του VAR. Είχαμε κι εμείς μερικές τέτοιες στιγμές, αλλά θα μας έπαιρνε το πρωτάθλημα (σ.σ η Γουλβς) σ' αυτή την κατηγορία».