Ακόμα περισσότερο ρίγος από την επιστροφή του Μίλωνα στην Basket League, μετά τη νίκη του επί του Πανιωνίου με σκορ 87-79 στον ημιτελικό του Final 4 της Elite League, φέρνει το παιχνίδι που απομένει να γίνει στα Λιόσια. Ο Ηρακλής θα αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο (19/5-16:00) και ο Λευτέρης Κακιούσης θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον άλλοτε συνοδοιπόρο του στην εθνική Ελλάδος μπάσκετ, Φάνη Χριστοδούλου, στο παιχνίδι που θα δώσει το δεύτερο εισιτήριο για την Basket League. 

Σενάριο βγαλμένο από τα πιο χρωματιστά παραμύθια. 

Το κρίμα ήταν τα υβριστικά συνθήματα λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Το αθλητικό φεστιβάλ αμαύρωθηκε, η ζωή δεν είναι τέλεια. 


Πανιώνιος -  Μίλωνας | Elite League Final Four - Livestream | ACTION 24


Πανιώνιος-Μίλων: Ένα ραβασάκι στο μπάσκετ

Αν η Πλατεία της Νέας Σμύρνης είχε κόσμο το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαΐου, δεν ήταν οι παλιοί κάτοικοι της περιοχής. Δεν ήταν εκείνοι οι πολλοί που υποστηρίζουν Πανιώνιο. Ή εκείνοι οι λίγοι που έχουν τον Μίλωνα στην καρδιά τους. Εκτός, πια, κι αν είχαν στημένες γιγαντοοθόνες. Οι καφετέριές τους, εξάλλου, δεν δείχνουν παιχνίδια, δεν είναι τρέντι. Όμως σε αυτήν την περίπτωση η εξαίρεση έμοιαζε μάλλον αναγκαία. 

Η καρδιά της Νέας Σμύρνης χτυπούσε στα Λιόσια. Και αν σφυγμομετρούσες το κορμί της, θα ανακάλυπτες τριψήφιο αριθμό. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1c4pvm8yw1d)

Ο ημιτελικός του Final 4 της Elite League, μεταξύ Πανιωνίου και Μίλωνα, ήταν ένα ραβασάκι στο μπάσκετ. Οι φίλοι του "αιώνιου" ήταν, φυσικά, η πλειονότητα στις κερκίδες των Λιοσίων. Οι υποστηρικτές του Μίλωνα ήταν ανακατεμένοι μαζί τους. 

Και σε μια γωνιά του πάγκου του Πανιωνίου... Σε μια γωνιά του πάγκου του Πανιωνίου καθόταν ο εμβληματικός Φάνης Χριστοδούλου. Εκείνος που επέστρεψε στον "αιώνιο" το καλοκαίρι του 2022, για να τον κάνει μεγάλο. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1c47jvgz715)


Ποιος δεν παρευρέθηκε σε αυτήν την αναμέτρηση... Ο Ευθύμης Ρεντζιάς, ο Νίκος Φιλίππου, ο Δήμος Ντικούδης, κόσμος και ντουνιάς. 

Το παιχνίδι τούς αποζημίωσε. Η θέληση του Μίλωνα, που με τον Σκορδίλη και τον Μπράιαντ να προστίθενται μέσα στη σεζόν ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, έπαιξε τον πιο καθοριστικό ρόλο στην αναμέτρηση. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1c4g6gxxpjd)

Πανιώνιος-Μίλων: Το κλέψιμο του Μπράιαντ

Το προβάδισμα, μέχρι το δεύτερο μισό του τέταρτου δεκάλεπτου, άλλαζε χέρια σαν μπαλάκι σε χέρια νευρωτικών που απαρτίζουν γκρουπ ασκήσεων ηρεμίας. Η ένταση είχε τόσα βατ που μπορούσε να φωτίσει τη Νέα Σμύρνη δίχως ο δήμος να ανάψει προβολείς. Ουδείς, όμως, άλλαζε τη στοχοπροσήλωσή του. Ήταν αγνό μπάσκετ, ντεσιμπέλ, σονάτα για τα μάτια και τα αυτιά. 

Ο Μίλωνας βρήκε τον τρόπο να κρατήσει το προβάδισμα. Ο Στιβ Μπαρτ τζούνιορ, γιος του Στιβ Μπαρτ που έπαιξε για λίγο στον Ηρακλή αλλά τα προβλήματα τον ακολουθούσαν όπως ο Ιαβέρης τον Γιάννη Αγιάννη Ο Πανιώνιος πλησίαζε από εκείνο το σημείο και έπειτα, το κρατούσε πεισματικά. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1c3qp3ao52h)


Ο Πανιώνιος βασίστηκε στον Μιλεντίγεβιτς, στο πρώτο ημίχρονο. Όμως, όταν ο Μίλων έκλεισε τον γκαρντ των "κυανέρυθρων", έκανε ένα αποφασιστικό βήμα. 

Οι "κυανέρυθροι", στέλνοντας κυρίως την μπάλα στη ρακέτα, έμειναν κοντά στο σκορ. Στο 1'06'' για τη λήξη και με το σκορ στο 80-78, ο Μπράιαντ, που άκουγε τις ιαχές "MVP" από τους λίγους φίλους του Μίλωνα, έκλεψε την μπάλα και κάρφωσε, για να δώσει διαφορά τεσσάρων πόντων στον Μίλωνα. Μάλιστα, φάνηκε ότι έπαθε τράβηγμα στη γάμπα, ωστόσο επέστρεψε για τα τελευταία δευτερόλεπτα. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1c59uzpvpkp)

Οι "κυανέρυθροι" έπρεπε να βρουν ένα περιφερειακό σουτ, το οποίο, όμως δεν ήρθε. Μπορεί και να μην... ήθελε να μπει η μπάλα στο καλάθι, όπως φαίνεται και με το σουτ του Γκίκα. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1c5bgldiblt)


Ο Μίλωνας ήταν εύστοχος στις βολές και νίκησε στο παιχνίδι, παίρνοντας την άνοδο στην Basket League.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1c5fol1waxt)


Τα δεκάλεπτα: 22-14, 41-38, 60-59, 79-87

Πανιώνιος (Άρ. Λυκογιάννης): Σκάνδαλος, Μιλεντίγεβιτς 16 (5 ριμπάουντ), Παπαδιονυσίου 6 (5 ριμπάουντ), Αντωνάκης, Χάρις 11 (9 ασίστ), Κακλαμανάκης 15 (5/7 δίποντα, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Βουγιούκας 2, Παζιωτόπουλος, Βεργίνης, Βαφειάδης, Ντέιβις 19 (5 ριμπάουντ), Γκίκας 10 (4 ασίστ)

Μίλωνας (Μ. Κουρής): Μπράιαντ 23 (10/17 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 3/8 βολές, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 τάπα, 3 λάθη), Σκορδίλης 10 (10 ριμπάουντ), Πετρίδης 2, Ανέστης, Μελισσαράτος 11 (6 ριμπάουντ), Παγώνης, Μοτσενίγος 7, Μπαρτ 13 (4 ριμπάουντ), Δομπρογιάννης, Ζούμπος, Δημάκος 12 (3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα), Κανονίδης 9 (5 ριμπάουντ)