Η Φιορεντίνα και η Νάπολι ήρθαν ισόπαλες 2-2 στο "Αρτέμιο Φράνκι", στο παιχνίδι που άνοιξε την 37η αγωνιστική της Serie A, 12 ημέρες πριν τον τελικό του Conference League με τον Ολυμπιακό στην "OPAP Arena" (29/5-22:00). Οι "βιόλα" παραμένουν όγδοοι, με 54 βαθμούς, με τη Νάπολι να τους ακολουθεί με 52. 

Φιορεντίνα-Νάπολι: Το σχήμα και οι παίκτες του τελικού

Πολύ κοντινότερο στο σχήμα που θα παρατάξει στον τελικό του Conference League με τον Ολυμπιακό (29/5-22:00) ήταν εκείνο με το οποίο έπαιξε κόντρα στη Νάπολι ο Βιτσέντσο Ιταλιάνο. Μάλιστα, φαίνεται ότι οι 11 που ξεκίνησαν την αναμέτρηση θα είναι εκείνοι που θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο της "OPAP Arena" σε 12 ημέρες. 

Το 4-2-3-1, με Κουάμε και Γκονζάλες δεξιά και αριστερά και τον Μπελτράν εννιαμισάρι πίσω από τον φορ Ενζολά, είναι το επικρατέστερο και ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος το είδε εκ του σύνεγγυς, αφού το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαΐου βρισκόταν στις κερκίδες του "Αρτέμιο Φράνκι". 

Για τη Φιορεντίνα το παιχνίδι ήταν πολύ σημαντικό. Ήταν όγδοη με 53 βαθμούς, δύο περισσότερους από τη Νάπολι, και έπαιζε για να "κλειδώσει" τη θέση που δίνει εισιτήριο για το Conference League της επόμενης περιόδου και, γιατί όχι, να έχει την έγνοια της η Λάτσιο, που με την έβδομη θέση βγαίνει στους ομίλους του Europa League. 

Η Ιταλία βγάζει πέντε ομάδες στο επόμενο Champions League, δύο στο Europa League και μία στο Conference League. Αν αναλογιστεί κάποιος ότι τα δύο επόμενα παιχνίδια των "βιόλα" είναι με τη Μίλαν εκτός έδρας την Κυριακή 26 Μαΐου και με την Αταλάντα στο Μπέργκαμο στις 2 Ιουνίου (που κλείνει το πρωτάθλημα κατόπιν εορτής), τότε έπρεπε να καταβάλει τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια σε αυτήν την αναμέτρηση. 

Φιορεντίνα-Νάπολι: Ανάστα ο Κύριος

Ο Συλαϊδόπουλος παρακολούθησε από κοντά την επιθετική ευφορία της Φιορεντίνα και τις αμυντικές αδυναμίες της. Είδε ότι ο Ραχμάνι μπόρεσε να υπερισχύσει σε εκτέλεση κόρνερ και να ανοίξει το σκορ για τη Νάπολι στο 8'. Αυτό ήταν το δεύτερο διαδοχικό γκολ που δέχθηκε με κεφαλιά η Φιορεντίνα ύστερα από εκείνο της Μόντσα, στο προηγούμενο παιχνίδι της. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1c5vprshrcx)

Ωστόσο, οι "βιόλα" ανέτρεψαν το σκορ σε 2 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα. Ο αριστερός μπακ Μπιράγκι ισοφάρισε στο 40' με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ. Δύο λεπτά μετά, σε πίεση ψηλά στο build up της Νάπολι, ο Ενζολά έκλεψε την μπάλα και με ένα διαγώνιο σουτ με το δεξί έβαλε τους "βιόλα" μπροστά στο σκορ.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1c69jctogmx)  


Η Φιορεντίνα δεν κράτησε τη νίκη, επειδή ο Κβίτσα Κβαρατσκέλια ισοφάρισε στο 70' με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1c75mve9iop)

Φιορεντίνα: Τερατσιάνο, Ντοντό, Μιλένκοβιτς, Μπιράγκι, Αρτούρ, Μποναβεντούρα, Γκονζάλες, Μπελτράν, Κουαμέ, Μαρτίνες, Ενζολά.

Νάπολι: Μερέτ, Ματσόκι, Εστιγκαρντ, Ραχμάνι, Ολιβέρα, Ανγκισά, Λομπότκα, Καγιούστε, Πολιτάνο, Σιμεόνε, Κβαρατσκέλια.