Η τελευταία αγωνιστική της Bundesliga έλαβε τέλος και μας επιφύλασσε αρκετά! Η απίστευτη Μπάγερ Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της μέσα σε πραγματικό πανδαιμόνιο, ο Μάρκο Ρόις αποχαιρέτησε το Signal Induna Park με γκολ στη νίκη της Ντόρτμουντ, η Ουνιόν εξασφάλισε την σωτηρία της στα... μεγάλα σαλόνια και... έστειλε την Μπόχουμ στα μπαράζ με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ, ενώ η Μπάγερν Μονάχου ηττήθηκε με ανατροπή από την Χόφενχαϊμ με αποτέλεσμα η Στουτγκάρδη να τερματίσει στην δεύτερη θέση. Υποβιβάστηκε η Κολωνία.


"Έσπασαν" καρδιές στο Signal Induna Park με το τελευταίο παιχνίδι του Μάρκο Ρόις μπροστά στο κοινό της Ντόρτμουντ. Ο αρχηγός της μετά από 12 χρόνια κοινής πορείας αποχαιρετά την ομάδα της καρδιάς του, με τους φιλάθλους να ετοιμάζουν κάτι πέρα για πέρα ξεχωριστό καθώς σχημάτισαν στο πέταλο τη φανέλα του με το νούμερο 11 και κρέμασαν ένα πανό το οποίο έλεγε: "Ευχαριστούμε Μάρκο" δείχνοντας την αγάπη και την εκτίμηση για την προσφορά του στον σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια.

marco-reus

Ο Γερμανός μέσος αποχαιρέτησε όπως έπρεπε. Διαμόρφωσε το 2-0 στο 38ο λεπτό, νωρίτερα είχε ανοίξει λογαριασμό στο ματς στο 30' ο Μάντσεν, ο Μπραντ πέτυχε το 3-0 στο 72ο λεπτό, ενώ το... κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 4-0 της Ντόρτμουντ επί της υποβιβασμένης Ντάρμσταντ έβαλε στο 88ο λεπτό ο Μάλεν.


Δεύτερη η Στουτγκάρδη, υποβιβάστηκε η Κολωνία, στα μπαράζ η Μπόχουμ

Η Μπάγερν Μονάχου αν και προηγήθηκε με 2-0 της Χόφενχαϊμ στο 6ο λεπτό εν τέλει ηττήθηκε με 4-2 στην έδρα της Χόφενχαϊμ με απίθανο χατ τρικ του Κράμαριτς, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να τερματίσει η Στουτγκάρδη στην δεύτερη θέση μετά την ισοπεδωτική της νίκη με 4-0 επί της Γκλάντμπαχ και έτσι οι Βαυαροί έμειναν εκτός πρώτης δυάδας μετά από 11 (!) χρόνια.


Έτσι όπως είναι τα τωρινά δεδομένα, η Χόφενχαϊμ παίρνει ευρωπαϊκό εισιτήριο μαζί με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τη Λειψία, ενώ η Χάιντενχαϊμ τερμάτισε στην όγδοη θέση μετά την εμφατική νίκη της με 4-2 επί της Κολωνίας που υποβιβάστηκε. Τονίζεται ότι αν η Μπάγερ Λεβερκούζεν κατακτήσει και το Κύπελλο Γερμανίας κόντρα στην Καϊζερσλάουτερν τότε οι νεοφώτιστοι θα βγουν και αυτοί με τη σειρά τους Ευρώπη.

Έπειτα από απίστευτο θρίλερ, η Ουνιόν Βερολίνου κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή της στην μεγάλη κατηγορία επικρατώντας με 2-1 της Φράιμπουργκ την οποία... έστειλε εκτός οκτάδας, ενώ η Μπόχουμ που ηττήθηκε με 4-1 από τη Βρέμη θα παίξει στα μπαράζ με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ.


Τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής

Ντόρτμουντ- Ντάρμστατ 4-0 (30' Μάατσεν, 38' Ρόις, 72' Μπραντ, 88' Μάλεν)
Ουνιόν - Φράιμπουργκ 2-1 (68' Χόλερμπαχ, 90+3' Χάμπερερ / 85' Ντόαν)
Λεβερκούζεν - Άουγκσμπουργκ 2-1 (12' Μπονιφέις, 27' Άντριχ / 62' Κόμουρ)
Άιντραχτ - Λειψία 2-2 (58' Εκιτικέ, 78' πεν. Μαρμούς / 42' πεν. Σίμονς, 46' Σέσκο)
Βόλφσμπουργκ - Μάιντς 1-3 (18' Παρέδες / 24' Γκρούντα, 72' Φαν ντεν Μπεργκ, 85' Μπούρκαρντ)
Χοφενχάιμ - Μπάγερν 4-2 (8' Μπάιερ, 68' 85' 87' Κράμαριτς / 4' Τελ, 6' Ντέιβις)
Βέρντερ - Μπόχουμ 4-1 (6' Φριντλ, 78' Γιουνγκ, 80' Στάγκε, 87' Σμιντ / 84' Αντουί-Ατζέι)
Στουτγκάρδη - Γκλάντμπαχ 4-0 (23' 31' Γκιρασί, 75' Γκέονγκ, 83' Εμβουμπά)
Χαϊντενχάιμ - Κολωνία 4-1 (16' 22' Ντίνκτσι, 36' Σέσα, 78' Μπέστε / 64' Τίγκες)