Στο τέλος της σημερινής (19/05) μέρας θα γνωρίζουμε τον πρωταθλητή Ελλάδος. ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ; Τα δεδομένα του τίτλου... συναρπάζουν στην τελευταία αγωνιστική των playoffs της Super League. Ο πρωτοπόρος "δικέφαλος του βορρά" με νίκη επί του Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" κατακτά το πρωτάθλημα, ενώ αν φέρει ισοπαλία ή ηττηθεί και η δεύτερη "Ένωση" επιβληθεί της Λαμίας στην "OPAP Arena" τότε η κούπα θα πάει σε "κιτρινόμαυρα" χέρια. Για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια "μάχονται" Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στη Λεωφόρο.

Στο "μενού" των αθλητικών μεταδόσεων ξεχωρίζει η εντός έδρας αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Γουλβς για την τελευταία αγωνιστική της Premier League καθώς αυτό θα είναι το τελευταίο παιχνίδι του Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο των "Reds" όπου και αναμένεται να "σπάσουν καρδιές" στο Άνφιλντ. Φυσικά, δεσπόζει και το Μάντσεστερ Σίτι - Γουέστ Χαμ όπου οι "πολίτες" με νίκη κατακτούν το πρωτάθλημα Αγγλίας για τέταρτη σερί χρονιά τη στιγμή που η Άρσεναλ κοντράρεται με την Έβερτον και θέλει στραβοπάτημα και συγκεκριμένα ήττα της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα σε συνδυασμό με δική της νίκη για τον τίτλο.

Άρης - ΠΑΟΚ: Ο "δικέφαλος του βορρά" θέλει στέψη στο "Κλεάνθης Βικελίδης"

Ο Άρης υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (20:00, Nova Sports Prime) στο "Κλεάνθης Βικελίδης", με το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης να έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον αφού αν ο "δικέφαλος του βορρά" πάρει τη νίκη, τότε θα στεφθεί πρωταθλήτής Ελλάδος για τη σεζόν 2023/24. Αν έρθει ισοπαλία το παιχνίδι ή κερδίσουν οι "κίτρινοι" και στην αντίπερα όχθη η ΑΕΚ κερδίσει τη Λαμία, τότε η "Ένωση" θα πάρει το πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ που ήταν σαρωτικός στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 77 πόντους και στο +2 από την δεύτερη ΑΕΚ η οποία υπερτερεί στις ισοβαθμίες. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετρά μια απουσία, αυτή του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη ο οποίος έμεινε εκτός λόγω τιμωρίας (συμπλήρωσης καρτών). Από την άλλη, ο Άκης Μάντζιος έχει διαθέσιμους όλους τους ποδοσφαιριστές του. Είναι ένα ντέρμπι και τα ντέρμπι συνήθως κρίνονται από έναν συνδυασμό παραγόντων. Εμείς έχουμε την πεποίθηση ότι θα κλείσουμε καλά τη σεζόν. Αυτό θέλουμε και πιστεύουμε ότι θα το πετύχουμε!”, δήλωσε ενόψει του ντέρμπι ο Μορόν.

ΑΕΚ - Λαμία: Να κάνει το καθήκον της και να... περιμένει στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ φιλοξενεί τη Λαμία (20:00, COSMOTE SPORT 1) στην "OPAP Arena" και θέλει οπωσδήποτε να πάρει τους τρεις βαθμούς καθώς σε ενδεχόμενη ήττα ή ισοπαλία του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Άρη θα κατακτήσει για δεύτερη σερί χρονιά το πρωτάθλημα. Οι "κιτρινόμαυροι" δεν κρατούν την κατάσταση στα χέρια τους ωστόσο με συνδυασμούς αποτελεσμάτων θα κάνει φιέστα στο γήπεδο της. Η "Ενωση" βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 75 βαθμούς και στο -2 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ όμως υπερτερεί στις ισοβαθμίες.

Η "OPAP Arena" θα είναι κατάμεστη αφού ανακοινώθηκε και επίσημα από την ΠΑΕ sold out. Η ΑΕΚ προέρχεται από την ήττα με 2-0 στο Φάληρο όπου ο Ολυμπιακός την "γκρέμισε" από την κορυφή στην οποία ανέβηκε ο ΠΑΟΚ. Ο Ματίας Αλμέιδα μετρά την επιστροφή του Ρότα, ενώ εκτός έμεινε ξανά ο Φερνάντες. υτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τελειώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μας τελευταίο παιχνίδι στο πρωτάθλημα και μετά να περιμένουμε το αποτέλεσμα των αντιπάλων. Αλλά αρχικά και βασικά να δώσουμε μια εικόνα παρόμοια με αυτή που δίνουμε τα δύο τελευταία χρόνια", δήλωσε ο Αργεντινός τεχνικός.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ντέρμπι γοήτρου και ευρωπαϊκών εισιτηρίων

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός διασταυρώνουν τα ξίφη τους (20:00, COSMOTE SPORT 2) στη Λεωφόρο, σ΄ένα παιχνίδι με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον στο οποίο θα κριθεί ποια ομάδα θα εξασφαλίσει την Ευρώπη. Οι "ερυθρόλευκοι" βρίσκονται στην τρίτη θέση με 73 βαθμούς και θέλουν νίκη ή ισοπαλία για να εξασφαλίσουν την Ευρώπη, ενώ οι "πράσινοι" είναι τέταρτοι με 71. Οι τρεις πρώτοι της βαθμολογίας εξασφαλίζουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αν ο Άρης κατακτήσει το Κύπελλο παίρνει τη θέση του τέταρτου και βγαίνει αυτός Ευρώπη.

Στην περίπτωση που ο Ολυμπιακό τερματίσει τέταρτος και πάρει ο Άρης το Κύπελλο, οι Πειραιώτες θα παίξει στον τελικό του Conference League δεν θα παίξει απλώς για το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του αλλά και για την έξοδο του στην Ευρώπη για τη νέα χρονιά. Αν ο Παναθηναϊκός τερματίσει τέταρτος, τότε θα παίξει με τον Άρη πέρα από την κατάκτηση του Κυπέλλου και την συμμετοχή του στην Ευρώπη.

Οι δυο ομάδες μετρούν απουσίες αρχής γενομένης από το "τριφύλλι" καθώς έμειναν εκτός οι Ιωαννίδης, Μάγκνουσον και Μλαντέντοβιτς, ενώ στην αντίπερα όχθη σε ότι αφορά τον Ολυμπιακό, θα απουσιάσουν οι Ορτέγκα, Βέζο, Ναβάρο, Καμπράλ και Αποστολόπουλος, όπως  και ο τιμωρημένος Τσικίνιο όμως επέστρεψαν ξανά στην αποστολή οι Ιμπόρα, Ρίτσαρντς, Μασούρας και Ρέτσος. Οι "πράσινοι" πηγαίνουν με νέες συνθήκες στο ντέρμπι, με τον Χρήστο Κόντη ως head coach μετά την απομάκρυνση του Φατίχ Τερίμ από την τεχνική ηγεσία και προέρχονται από την βαριά ήττα στην Τούμπα σε αντίθεση με τους ανεβασμένους Πειραιώτες που πέτυχαν εμφατική νίκη επί της ΑΕΚ και μετρούν... αντίστροφα για τον ιστορικό τελικό του Europa Conference League.
 

Η βαθμολογία των playoffs

ΠΑΟΚ 77
ΑΕΚ 75
Ολυμπιακός 73
Παναθηναϊκός 71
Άρης 55
Λαμία 35

Αναλυτικά οι αθλητικές μεταδόσεις της μέρας:

08:45 COSMOTE SPORT 6 HD World Athletics Continental Tour Gold 2024 Seiko Golden Grand Prix

13:00 COSMOTE SPORT 6 HD ATP Masters 1000 2024 Ρώμη

13:30 COSMOTE SPORT 8 HD Μπαρτσελόνα – Τενερίφη ACB Liga Endesa

13:30 COSMOTE SPORT 2 HD Σασουόλο – Κάλιαρι Serie A

14:30 Novasports 2HD Σερκλ Μπριζ – Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ Βελγικό πρωτάθλημα

15:00 COSMOTE SPORT 3 HD Κρόουλι – Κρου Sky Bet EFL League Two

15:30 Novasports Start Άλκμααρ – Ουτρέχτη Eredivisie

15:30 Novasports 1HD Φέγενορντ – Εξέλσιορ Eredivisie

15:30 Novasports Prime Άιντχοφεν – Βάαλβαϊκ Eredivisie

16:00 Action 24 Πανιώνιος – Ηρακλής Elite League

16:00 COSMOTE SPORT 5 HD Μόντσα – Φροζινόνε Serie A

16:00 COSMOTE SPORT 2 HD Ουντινέζε – Έμπολι Serie A

16:00 ΑΝΤ1+ F1 Autodromo Enzo e Dino Ferrari, αγώνας Μηχανοκίνητα

16:30 ΕΡΤ Sports 6 Αννόβερο – Χόλσταϊν Κίελ Bundesliga 2

17:15 ΕΡΤ3 Κολοσσός – Περιστέρι Basket League

18:00 COSMOTE SPORT 6 HD ATP Masters 1000 2024 Ρώμη

18:00 Novasports Extra 2 Κρίσταλ Πάλας – Άστον Βίλα Premier League

18:00 Novasports Extra 1 Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Τότεναμ Premier League

18:00 Novasports Start Μπρέντφορντ – Νιούκαστλ Premier League

18:00 Novasports 6HD Μπέρνλι – Νότιγχαμ Φόρεστ Premier League

18:00 Novasports 5HD Μπράιτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Premier League

18:00 Novasports 4HD Λίβερπουλ – Γουλβς Premier League

18:00 Novasports 3HD Αρσεναλ – Έβερτον Premier League

18:00 Novasports 2HD Τσέλσι – Μπόρνμουθ Premier League

18:00 Novasports Premier League Μάντσεστερ Σίτι – Γουέστ Χαμ Premier League

19:00 COSMOTE SPORT 5 HD Ίντερ – Λάτσιο Serie A

19:00 COSMOTE SPORT 8 HD Τρέντο – Αρμάνι Μιλάνο Lega Basket Serie A

19:30 COSMOTE SPORT 4 HD Ρεάλ Μαδρίτης – Γκραν Κανάρια ACB Liga Endesa

19:30 Novasports Extra 3 Άντερλεχτ – Κλαμπ Μπριζ Βελγικό πρωτάθλημα

20:00 Novasports Start Αλαβές – Χετάφε LaLiga EA Sports

20:00 Novasports 6HD Μπιλμπάο – Σεβίλλη LaLiga EA Sports

20:00 Novasports 5HD Βαλένθια – Zιρόνα LaLiga EA Sports

20:00 Novasports 4HD Ατλέτικο Μαδρίτης – Οσασούνα LaLiga EA Sports

20:00 Novasports 3HD Ρεάλ Μπέτις – Ρεάλ Σοσιεδάδ LaLiga EA Sports

20:00 Novasports 2HD Βιγιαρεάλ – Ρεάλ Μαδρίτης LaLiga EA Sports

20:00 Novasports 1HD Μπαρτσελόνα – Βαγεκάνο LaLiga EA Sports

20:00 COSMOTE SPORT 2 HD Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός Super League

20:00 COSMOTE SPORT 1 HD ΑΕΚ – ΠΑΣ Λαμία Super League  

20:00 Novasports Prime Άρης – ΠΑΟΚ Super League  

21:45 COSMOTE SPORT 7 HD Ρόμα – Τζένοα Serie A

22:00 Novasports Start Τουλούζ – Μπρεστ Ligue 1

22:00 Novasports 6HD Χάβρη – Μαρσέιγ Ligue 1

22:00 Novasports 5HD Λιόν – Στρασμπούρ Ligue 1

22:00 Novasports 4HD Μονακό – Ναντ Ligue 1

22:00 Novasports 3HD Λιλ – Νις Ligue 1

22:00 Novasports 2HD Μετς – Παρί Σεν Ζερμέν Ligue 1