Ο ΠΑΟΚ έκανε την κορυφαία εμφάνιση του την φετινή σεζόν, ειδικά στην Basket League, βρήκε διψήφιο προβάδισμα στην τέταρτη περίοδο όμως προδόθηκε από την κούραση των βασικών του και γνώρισε την ήττα από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος προκρίθηκε στα ημιτελικά. Ο Ναν ήταν άθλιος αλλά ξύπνησε στο φινάλε στέλνοντας το ματς στην παράταση με στήριγμα τον Λεσόρ, ο Γκριγκόνις το μεγάλο σουτ στο έξτρα πεντάλεπτο. Αποβλήθηκε ο Αταμάν για τους "πράσινους" που έπαιξαν με τη φωτιά αλλά δεν κάηκαν πριν το ταξίδι στο Βερολίνο για το Final Four της Euroleague. Με triple double τελείωσε τη σεζόν ο Κέβιν Πόρτερ που ξέσπασε σε κλάματα στο φινάλε της αναμέτρησης.

Ο ΠΑΟΚ ζόρισε τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο με εκκωφαντική δεύτερη περίοδο

Ο Παναθηναϊκός μπήκε ζεστός στο παιχνίδι εκτελώντας από την περίμετρο ενώ ο Μήτογλου είχε πάρει μπρος στο σκοράρισμα. Παρ' όλα αυτά ο ΠΑΟΚ αντέδρασε με τον Μίχαλακ να χτυπά από την περίμετρο και τον ΜακΝίς από το ζωγραφιστό. Η είσοδος των Λεσόρ και Ναν έδωσε μια άλλη διάσταση στους "πράσινους" οι οποίοι έκλεισαν προηγούμενοι την πρώτη περίοδο με +7.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1cxky6yu1ox) Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1cxu24pagz5)

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ανέβασε ακόμη περισσότερο τη διαφορά του. Όμως από τη στιγμή που βρήκε τη μεγαλύτερη διαφορά του, κάπως χαλάρωσε στην άμυνα. Ο Φρίντρικσον ανέλαβε και εκτελεστικές αρμοδιότητες ενώ ο Άλστον με τον Πόρτερ συμπλήρωσαν την πεντάδα που εμπιστεύτηκε καθ' όλη τη διάρκεια του ημιχρόνου ο Νεραντζάκης. Μόνο Γουίλιαμς, Τσαϊρέλης και Μαργαρίτης αγωνίστηκαν ελάχιστα χωρίς να πετύχουν πόντο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1cygccobh1d)

Το παιχνίδι είχε αποκτήσει μεγάλη ένταση καθώς ένα σκληρό φάουλ του Άλστον στον Παπαπέτρου που δεν δόθηκε ως αντιαθλητικό έκανε έξαλλο τον Αταμάν. Ο Λεσόρ έβλεπε ΜακΝίς και Άλστον να βάζουν δυνατά το σώμα τους και τα χέρια τους και κάπως έτσι οι μάχες ήταν... ομηρικές. Ο Ναν είχε εκνευριστεί αρκετά, κάτι που φάνηκε και στο φάουλ που έκανε σε εύστοχο τρίποντο του Πόρτερ, το οποίο φυσικά σφράγισε ένα εκκωφαντικό 27-15 του "Δικεφάλου".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1cyli48c9ep) Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1cyrj0zczrl)

Ο ΠΑΟΚ απάντησε στο σερί του Παναθηναϊκού στην τρίτη περίοδο

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αγριεμένος στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους με επιμέρους 0-9 όμως ο ΠΑΟΚ άμεσα ισορρόπησε με δικό του 8-0. Οι γηπεδούχοι έκαναν εξαιρετική δουλειά και στην άμυνα, κάτι που τους έδινε ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην επίθεση με τον Φρίντρικσον να είναι πραγματικά φανταστικός. Το τέταρτο φάουλ του ΜακΝίς ήταν πρόβλημα ενόψει της τέταρτης περιόδου, όμως ο Πόρτερ φρόντισε η ομάδα του να μπει στην τελική ευθεία με προβάδισμα +6 πόντων (67-61).

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1cz0q9eqb1d) Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1czf7k5m7bd)

Διψήφιο προβάδισμα ο ΠΑΟΚ στο τέταρτο δεκάλεπτο, αποβλήθηκε ο Αταμάν

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε το προβάδισμά του ακόμη και στο +10 (75-65) χάρη στα μαγικά του Φρίντρικσον. Ο Παναθηναϊκός έβλεπε την ήττα να έρχεται, κάτι που φάνηκε σε μια οργισμένη αντίδραση του Αταμάν σε (καθαρό) αμυντικό φάουλ του Γκριγκόνις στον Άλστον (ο Λιθουανός βρισκόταν μέσα στον "κύκλο"). Ο Τούρκος τεχνικός αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή και οι "πράσινοι" πήγαν στο τελευταίο επτάλεπτο με τον Χρήστο Σερέλη σε ρόλο πρώτου προπονητή.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1czrjcutt3l)

Τη στιγμή που βρήκε νέα διψήφια διαφορά, ο ΠΑΟΚ δεν αποτελείωσε τον Παναθηναϊκό, με τον Άλστον να χάνει βολές και τρίποντα. Ο ΜακΝίς αποχώρησε με πέμπτο φάουλ και οι "πράσινοι" πλησίασαν στο καλάθι με τρίποντα των Παπαπέτρου και Ναν με τον Αμερικανό να παίρνει τα πάνω του και να ισοφαρίζει. Ο Φρίντρικσον άρχισε να κουράζεται (δεν βγήκε καθόλου) και κάπως έτσι η αναμέτρηση ήρθε στα ίσα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1czxadzzoo1)

Πόρτερ εναντίον Ναν σημειώσατε... Χ

Επί προσωπικού όμως το πήρε και ο Πόρτερ από πλευράς ΠΑΟΚ. Το φινάλε εξελίχθηκε στη μονομαχία Ναν - Πόρτερ που περίμεναν οι απανταχού μπασκετόφιλοι. Στην τελευταία επίθεση του "τριφυλλιού" ο Κέντρικ Ναν έπεσε πάνω στον Γουίλιαμς υποπίπτοντας σε επιθετικό φάουλ το οποίο ήταν το πέμπτο του. Ο ΠΑΟΚ είχε την τελευταία επίθεση την οποία ανέλαβε ασφαλώς ο Πόρτερ. Ο Καλαϊτζάκης τον ακολούθησε στα πόδια και ο Λεσόρ τον έκοψε ψηλά, με 1,9'' να μένει για το φινάλε. Αποτέλεσμα δεν ήρθε με τον Λεσόρ να βγάζει και δεύτερη άμυνα και το παιχνίδι πήγε στην παράταση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1d09gtmu7xd) Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1d0buzpgpyx)

Ο Γκριγκόνις έβαλε το μεγάλο σουτ στην παράταση και μαζί με τους Γκραντ και Λεσόρ χάρισαν τη νίκη στον Παναθηναϊκό

Ο Σερέλης πήγε με τον Γκριγκόνις στο "2" αντί του Ναν και τον Γκραντ στο "1". Ο Γουίλιαμς που βοήθησε στην άμυνα βγήκε και αυτός με 5 φάουλ για τον καταπονημένο ΠΑΟΚ. Οι χαμένες βολές ήταν ένα άλυτο πρόβλημα για τον "Δικέφαλο" όμως οι "πράσινοι" δεν μπορούσαν να το εκμεταλλευτούν, μέχρι ο Γκριγκόνις να βάλει μεγάλο τρίποντο και τον Λεσόρ να δημιουργεί +5. Οι γηπεδούχοι βρήκαν επίθεση 11 δευτερολέπτων στο -3 όμως ο Πόρτερ αστόχησε στο τρίποντο της ισοφάρισης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1d0o3th7rah)

Στο φινάλε της αναμέτρησης ο Κέβιν Πόρτερ ξέσπασε σε κλάματα καθώς πιθανότατα αυτή ήταν η τελευταία του εμφάνιση στο "Παλατάκι". Οι φίλοι του ΠΑΟΚ τον αποθέωσαν και στο τέλος μπήκαν στο παρκέ για να κλείσουν τη σεζόν με έναν όμορφο τρόπο, με την ομάδα τους να τους χαρίζει μια μαχητική εμφάνιση απέναντι σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Τα δεκάλεπτα: 22-29, 49-44, 67-61, 89-89, 96-99

Δείτε ΕΔΩ το boxscore της αναμέτρησης